Hyppää pääsisältöön

Parhaista parhain pekonipasta

Annos pekonipastaa sinisellä lautasella, joka on valkoisella puupöydällä
Annos pekonipastaa sinisellä lautasella, joka on valkoisella puupöydällä Kuva: Anna-Kreetta Saarinen/Yle pasta,Pekoni,ruoka,Spaghetti,Kirsikkatomaatti

Kioski FOOD on uusi ruokakanava Youtubessa ja Instagramissa.
Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo.17.00!

Parhaista parhain pekonipasta (kahdelle)

  • Paketti (150g) luomupekonia
  • rasia (250g) kirsikkatomaatteja
  • 100g herkkusieniä
  • pastaa (n. 75 g per nassu)
  • parmesaania viimeistelyyn

Laita pastavesi kiehumaan.
Leikkaa pekonit saksilla viipaleiksi kylmälle pannulle ja laita tilkka vettä päälle. Nosta lämpöä ja paista pekonit rapeiksi.
Lisää viipaloidut herkkusienet pannulle ja paista niin kauan, että suurimmat nesteet ovat haihtuneet. Lisää halkaistut kirsikkatomaatit ja paista, kunnes ne ovat pehmenneet.
Mausta mustapippurirouheella ja lisää valmiiseen annokseen parmesan-raastetta päälle. Nami!

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka