Hyppää pääsisältöön

RSO:n ja Hannu Linnun Bartók-levylle arvostettu Gramophone-palkinto

30.5.2017 Helsinki Musiikkitalo
30.5.2017 Helsinki Musiikkitalo Kuva: Nella Nuora / Yle Hannu Lintu

Palkitulla levyllä RSO:ta johtaa ylikapellimestari Hannu Lintu ja solistina soittaa viulisti Christian Tetzlaff.

Radion sinfoniaorkesterin levytys Béla Bartókin viulukonsertoista on saanut merkittävän, brittiläisen Gramophone-lehden äänitepalkinnon. Suomalaisen levy-yhtiön Ondinen julkaisema levy palkittiin parhaana konserttotaltiointina.

RSO:n, Hannu Linnun ja Anne Sofie von Otterin Sibelius-levy oli niin ikään tänä vuonna ehdolla orkesterimusiikin kategoriassa.

Vuodesta 1977 jaettu Gramophone on klassisen musiikin äänitealan arvostetuin tunnustus.

RSO:n jatkaa menestyksekästä yhteistyötä levy-yhtiö Ondinen kanssa tulevaisuudessakin. Alkavalla kaudella taltioidaan viimeiset teokset Lutoslawskin kokonaislevytykseen. Lisäksi Olli Mustonen levyttää RSO:n kanssa Bartókin pianokonsertot. Orkesteri levyttää myös Bernd Alois Zimmermannin orkesterimusiikkia ja Joonas Kokkosen Requiemin.

Hyperion -levymerkille RSO taltioi Stephen Houghin kanssa kaikki Beethovenin pianokonsertot ja Sebastian Fagerlundin orkesteriteosten levytys ilmestyy BIS-levy-yhtiön kustantamana.

RSO, Hannu Lintu ja Christian Tetzlaff esittivät palkitut konsertot Helsingin Musiikkitalossa 18. lokakuuta 2017. Konsertin voi kuunnella Yle Areenassa.