Hyppää pääsisältöön

YleX ensinäyttö: Gasellit ja JVG näyttävät Mitä mä Malagas? -videolla, millainen on täydellinen päivä

Varoitus: Gasellien ja JVG:n Mitä mä Malagas? -musiikkivideo saattaa aiheuttaa akuuttia kesäikävää!

Gasellien ja JVG:n Mitä mä Malagas? -yhteisbiisi sai ensiesityksensä Ruisrockin Rantalavalla auringon helliessä festarikansaa. Vaikka heinäkuun helteet ovat jo takana päin, palauttaa kappaleen tuore musiikkivideo tunnelmat kolmeksi ja puoleksi minuutiksi kesän kiireettömiin hetkiin.

JVG:n Mist sä tuut? -possebiisin säkeestä nimensä saanut Mitä mä Malagas? on kotiseutuanthem, joka muistuttaa, että nauttiakseen elämästä ei välttämättä tarvitse matkustaa kotikaupunkia kauemmas.

Kappaleen musiikkivideo simuloi kappaleen teemaan sopien Gasellien mielestä täydellistä päivää. Hektisen studiokesän vastapainoksi videolle haluttiin kutsua vanhat ystävät kasaan ja pitää puistopiknik-bileet.

Videolla Thube Hefner ja Päkä pyöräilevät pitkin Helsingin katuja kohti puistopiknikiä samalla kun MusaJusa ottaa vastuun grillattavista ja Hätä-Miikka hoitaa virvokkeet juhlapaikalle.

Leveän räppielämän kliseet loistavat poissaolollaan, kun Jare ja VilleGalle ottavat paikallisbussin bileisiin. Perillä piknikillä odottavat kaverit, aurinko, boolia ja jättipizzat.

– Ollaan aika lähellä täydellistä, kun siitä lähdetään vielä vanhojen hyvien aikojen tapaan iltauintijatkoille Pikkukoskelle, Päkä kertoo.

Musiikkivideon on ohjannut, kuvannut ja leikannut Joni Helminen, ja sen tuotannosta vastaa Tuntipalkka-Tommi. Helminen on Gasellien “luottoäijä”, jonka kanssa on tehty yhteistyötä vuoden 2015 Älä muista pahalla -videosta lähtien.

Mitä mä Malagas? -musiikkivideo näyttää parhaat puolet suomalaisesta kesäpäivästä. Viihtyykö Gasellit hiton hyvin himassa myös muina vuodenaikoina?

– Eiväthän kaikki sääolosuhteet Suomessa ole niin viehättäviä kuin toiset, mutta onhan se makeeta kun on lunta maassa. Tämä on aika klassinen juttu, mutta se on ihanaa, kun meillä on täällä neljä vuodenaikaa, Hätä-Miikka sanoo.

– Mä en myöskään ole niitä tyyppejä, jotka katsovat säätiedotusta ja miettivät, voiko huomenna tehdä mitään. Sää on enintään hidaste, Päkä toteaa.

– Mitä tekee ja kenen kanssa on kuitenkin pääasia.

Ajoittain iskevä kaipuu pois Suomesta voikin johtua jostain ihan muusta kuin säästä.

– Välillä työt painavat ja tulee sellainen olo, että antaa olla, mä lähden jonnekin Kambodžaan enkä enää palaa. Se on sellainen kiireestä tai muusta johtuva ohimenevä rasitustila, mitä varmaan aika monet kokee, Thube Hefner pohtii.

Mitä mä Malagas? on Jano-levyn iltatähti

Mitä mä Malagas? on ensimmäinen Gasellien biisi, jolla JVG:n molemmat jäsenet vierailevat. Päkä, Hätä-Miikka ja Thube Hefner ovat puolestaan tuttuja ääniä Jaren ja VilleGallen molemmilta Mist sä tuut? -kappaleilta.

– Jo Aina-albumilla vuonna 2013 oli tarkoitus tehdä jotain yhteistä Jaren ja Villen kanssa, mutta sieltä ei kuitenkaan löytynyt biisiä, jolle he olisivat sopineet. Pitää kuitenkin mennä biisi edellä, Hätä-Miikka muistelee.

Myös Janoa tehdessä JVG-vierailu oli jäädä toteutumatta oikean kappaleen uupuessa edelleen.

Levynteon loppuvaiheessa Mitä mä Malagas? syntyi kuin vahingossa – Hätä-Miikka kuvailee kappaletta uuden albumin iltatähdeksi, joka sai alkunsa, kun “äiti ja isä pääsivät viettämään yhteistä aikaa puistossa”.

Kun ajatus biisin “mitä mä Malagas” -heiton ympärille rakentamisesta syntyi, oli selvää, että Jare ja VilleGalle olisi saatava mukaan kappaleelle.

– Tosi siistiä, että saimme tämän tehtyä. Tuntuu, että poikien kanssa pitkästä aikaa biisin tekeminen oli vielä mutkattomamapaa kuin oli kuvitellut, Hätä-Miikka toteaa.

Läpilyöntikeskustelu kyllästyttää

Gaselleilla on takanaan vaikuttava festarikesä, jonka aikana bändi on päässyt toteuttamaan omia, henkilökohtaisia unelmiaan muun muassa nousemalla ensimmäistä kertaa Ruisrockin legendaariselle Rantalavalle.

Samaisella keikalla kävi selväksi, että samalla kun Haloo Helsingin, Robinin ja Antti Tuiskun kaltaiset suomalaiset suosikkiartistit ovat keikkatauolla tai Cheekin tapauksessa lopettaneet uransa, Gasellit on valmis ottamaan myös suuret keikkalavat haltuunsa.

Gaselleja keskustelu bändin läpilyömisestä tai sopivuudesta suurille lavoille lähinnä huvittaa: Päkän mukaan heidän uransa alkuajoista saakka mediassa on pohdittu, milloin Gasellit lyö läpi.

– Joka levyn kohdalla käydään se keskustelu, vaikka ollaan aina omasta mielestämme lyöty uudella tasolla läpi. Koskaan ei olla valmiita, Päkä naurahtaa.

– Me pelaamme omaa peliä ja katsomme mihin se riittää. Muut voivat spekuloida, olemmeko valmiit päälavalle, MusaJusa pohtii klassisin urheiluvertauksin.

– Ja sitten kun sinne pyydetään, niin mehän hyppäämme!