Hyppää pääsisältöön

Viikon 36 vinkit: Flinkkilä & Tastula ja Sarasvuo alkavat jälleen!

Anne Flinkkilä ja Maarit Tastula palaavat ruutuun 8.9. uusin vierain.
Flinkkilä & Tastula palaa ohjelmistoon. Anne Flinkkilä ja Maarit Tastula palaavat ruutuun 8.9. uusin vierain. Anne Flinkkilä (Yle),Maarit Tastula,Yle TV1,Flinkkilä & Tastula

Syyskuu tuo mukanaan suositut puhe- ja keskusteluohjelmat Jari Sarasvuon ja Flinkkilä & Tastulan! Sarasvuon miljoonäyleisön keränneet radiomonologit jatkuvat maanantaipäivisin, ja Flinkkilä & Tastula palaa ohjelmistoon tutulle lauantai-illan ohjelmapaikalleen. Syksyn ensimmäisessä ohjelmassa vieraana on rakastettu näyttelijä Eeva Litmanen.

Viikon uutuuksina nähdään Jimmy McGovernin uusi, englantilainen draamasarja Särkynyt enkeli, joka kertoo realistisesti omasta ajastamme ja ikuisesta kaipauksesta. Sunnuntaina starttaa Ylen omaa tuotantoa oleva, upea luontosarja Elävät puut, jossa sukelletaan syvälle Suomen metsiin ja puiden elämään - niiden aisteihin, viestintää ja selviytymiseen. Ohjelman toimittavat Minttu Heimovirta ja Markku Sipi.

Lentopallon MM-kisoissa päästään jännittämään, kuinka käy Suomen lentopallomiesten!

Lisäksi viikon aikana luvassa uusia tuotantokausia, dokumentteja, elokuvia ja musiikkia! Katso viikon tärpit alta!

MAANANTAI 3.9.

Jari Sarasvuo - kestosuosikki palaa!

Yle Puhe klo 13.00 + Yle Areena

Jari Sarasvuon suositut radiomonologit palaavat Yle Puheen ohjelmistoon 3.9. Maanantaisin klo 13 kuultava suora lähetys tarjoaa ajatuksia, oivalluksia ja sivistystä meille kaikille. Sarasvuon tähänastiset puheohjelmat ovat keränneet miljoonayleisön.

”Myy nokkelaa varmuuttasi, osta tilalle ihmetystä. Siinäpä hyvä neuvo. Haluan nähdä maailmaa muiden silmin: viisaamman, vähäisemmän, vahvemman. Haluan puhua itseäni oivallukseen, pullahtaa ymmärrykseen. Pyydän elämää rakastavia ja sivistystä etsiviä kulkemaan kanssani - oppaakseni edelleni, kaveriksi rinnalleni tai seuraamaan tilanteen mukaan." Jari Sarasvuo.

Sarasvuo katsoo kameraan ja hymyilee vienosti.
Jari Sarasvuo. Sarasvuo katsoo kameraan ja hymyilee vienosti. Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu Jari Sarasvuo

The Bold Type (12)

Yle TV2 klo 19.00

The Bold Type on Sarah Watsonin luoma amerikkalainen draamakomedia, joka on saanut innoituksensa Cosmopolitanin entisen päätoimittajan Joanna Colesin elämästä. Sarja kertoo kolmesta nuoresta naisesta (Jane, Kat ja Sutton), jotka ovat tavanneet neljä vuotta sitten työskennellessään assistentteinä naistenlehden toimituksessa. Sarjassa seurataan heidän mielenkiintoista ja värikästä elämäänsä New Yorkin hektisessä ilmapiirissä. Pääosissa: Katie Stevens, Aisha Dee ja Meghann Fahy. Tuotanto: NBC Universal, 2017. Yle Areena 30 vrk.

kolme nuorta naista huutavat, metro menee ohi.
The Bold Type. kolme nuorta naista huutavat, metro menee ohi. Kuva: Freeform / Universal Television / Yle Kuvapalvelu The Bold Type

Historia: Suomi-osuuskunnat Amerikassa

Yle TV1 klo 19.00

Suomalais-Amerikkalaisella osuuskuntatoiminnalla on 100-vuotinen perinne USA:n Keskilännessä. 1900-luvun alussa osuuskuntamyymälöitä oli pelkästään kolmessa osavaltiossa 175, mutta nyt niitä on koko maassa enää alle viisi.

Suomalais-Amerikkalaisella osuuskuntatoiminnalla on 100-vuotinen perinne Yhdysvaltain Keskilännessä.
Historia: Suomi-osuuskunnat Amerikassa. Suomalais-Amerikkalaisella osuuskuntatoiminnalla on 100-vuotinen perinne Yhdysvaltain Keskilännessä. Kuva: Finnish-American Heritage Center at Finlandia University Yle TV1,Historia: Suomi-osuuskunnat Amerikassa

Dokumenttiprojekti: Nettikiusaajan uhrit

Yle TV1 klo 21.30

(Netizens) Jotkut luulevat että internetissä ihmisistä voi sanoa ja julkaista mitä vain. Moni nettikiusaamisen ja häirinnän uhri vaikenee ja yrittää peittää jäljet. Se ei ole helppoa: moni on menettänyt maineensa, osa työ- ja opiskelupaikkansa kiusaamisen seurauksena. Kolme kiusattua uhria kertoo koskettavan tarinansa. Ohjaajana palkittu Cynthia Lowen. (Train of Thought Productions, Yhdysvallat, 2018.) Yle Areena 3 kk.

Amerikkalainen dokumentti kysyy, miksi nettikiusaamista siedetään, vähätellään ja miksi se hyväksytään.
Dokumenttiprojekti: Nettikiusaajan uhrit. Amerikkalainen dokumentti kysyy, miksi nettikiusaamista siedetään, vähätellään ja miksi se hyväksytään. Yle TV1,Dokumenttiprojekti: Nettikiusaajan uhrit

TIISTAI 4.9.

Isä Brown ja hänen laumansa - uusi kausi

Yle TV1 klo 17.10

(Father Brown) Kausi 6, 1/10. Totuuden puu. Sid palaa jouluksi kotiin ja tuo tullessaan lahjoja lady Felicialta. Seitsemän vuotta sitten kadonneesta naisesta löytyy jälkiä Kemblefordin metsästä. Näyttää siltä, että syytön mies istuu vankilassa. Toteutuuko oikeus isä Brownin avulla vielä ennen joulua? Humoristinen draamasarja Isä Brown ja hänen laumansa kertoo Kemblefordin seurakunnan papista, joka on tiiviin kyläyhteisön tukipilari. Sivutoimenaan isä Brown ratkoo rikoksia. Sarja perustuu G. K. Chestertonin novelleihin. T: BBC. Yle Areena 22 vrk.

Kemblefordin pikkukylän sielunpaimen isä Brown saa jälleen mielenkiintoisia tapauksia tutkittavakseen.
Isä Brown ja hänen laumansa. Kemblefordin pikkukylän sielunpaimen isä Brown saa jälleen mielenkiintoisia tapauksia tutkittavakseen. Kuva: BBC 2016 yle tv1

BUU-klubben: Pingu kaupungissa - uusi sarja

Yle Fem klo 18.16

Upouudessa Japanissa tehdyssä Pingu kaupungissa -sarjassa nuori ja utelias Pingu perheineen on muuttanut kaupunkiin ja tutustuu erilaisiin ammatteihin. Mitä tapahtuu kun Pingu ravintolassa lisää aineksia keittoon? Yle Areena 30 vrk.

kaksi animaatiopingviiniä keskustelee toistensa kanssa.
Pingu kaupungissa. kaksi animaatiopingviiniä keskustelee toistensa kanssa. Kuva: Yle Kuvapalvelu / Polygon Pictures and Pycos Group Buu-klubben,Pingu,Pingu kaupungissa

Francis Bacon: Väkivallan maalaaja

Yle Teema klo 20.00

(Francis Bacon: A Brush With Violence) Francis Bacon oli 1900-luvun Ison-Britannian ristiriitaisimpia taiteilijoita, ja hänen töidensä arvo mitataan tänään kymmenissä miljoonissa punnissa. Millainen mies löytyi huolellisesti vaalitun julkisuuskuvan takaa? Yle Areena 3kk.

KESKIVIIKKO 5.9.

Särkynyt enkeli (12) - uusi sarja alkaa!

Yle TV1 klo 21.35

(Broken) Jimmy McGovernin uusi draamasarja kertoo realistisesti omasta ajastamme ja ikuisesta kaipauksesta. Jossain pohjoisenglantilaisessa kaupungissa katolisen seurakunnan pappi, isä Michael Kerrigan, näkee työssään ihmiselämän koko kirjon, harvoista ilonhetkistä suureen kärsimykseen ja taloudelliseen kurjuuteen. Monelle näillä kulmilla asuvalle köyhyys on täyttä totta ja kehon nälkä on suuri. Ja se voi ajaa epätoivoisiin tekoihin.

Leipäpappius on isä Miechaelista kaukana, ja siksi hänen puoleensa käännytään syvimmän epätoivon hetkellä, mutta joskus liian myöhään. Särkyneiden sielujen paimenelle tehtävä on palkitseva mutta myös raastava. Harva tietää, että papin kaapunsa suojissa isä Michael on itsekin haavoitettu ihminen. Auttaako hän myös itseään auttaessaan muita, vai onko se vain keino pysytellä kasassa - keskittyä kanssaihmisten ahdinkoon, jotta voisi unohtaa omansa?

Moninkertaisesti palkitun käsikirjoittajan riipaiseva uusi teos on mannaa katharsiksen ystävälle. Näyttelijätyö on vahvaa ja erityisesti Sean Bean pappina tekee loistavan roolin!

Pääosissa: Sean Bean, Anna Friel, Paula Malcomson, Adrian Dunbar, Aisling Loftus, Mark Stanley, Muna Otaru, Ned Deheny. Käsikirjoitus: Jimmy McGovern. Ohjaus: Ashley Pearce, Noreen Kershaw. Tuotanto: BBC, LA Productions, Britannia 2017. Yle Areena 23 vrk.

Karismaattinen näyttelijä Sean Bean nähdään uuden brittisarjan katolisena pappina.
Särkynyt enkeli. Karismaattinen näyttelijä Sean Bean nähdään uuden brittisarjan katolisena pappina. Kuva: LA Productions 2016 Yle TV1,Särkynyt enkeli

Prisma: Krokotiilit vastaan käärmeet

Yle TV1 klo 19.00

(Mega Croc vs Super Snake) 65 miljoonaa vuotta sitten meteoriitti päätti dinosaurusten valtakauden. Siitä seurannut aikakausi on pitkään ollut mysteerin verhoama, mutta uusien fossiilitutkimusten perusteella vallasta taisteli kaksi hurjaa petoa. Yle Areena 3 kk.

Dokumentti selvittää, minkälaista oli elämä dinosaurusten valtakauden jälkeen?
Prisma: Krokotiilit vastaan käärmeet. Dokumentti selvittää, minkälaista oli elämä dinosaurusten valtakauden jälkeen? Yle TV1,Prisma: Krokotiilit vastaan käärmeet

Koripallomaaottelu: FIN - LTU

Yle TV2 klo 18.20

Suomi - Liettua koripallomaaottelu. Selostus Antti-Jussi Sipilä. Espoo.

Sportmagasinet - syyskausi alkaa

Yle Fem klo 19.00

Mikä tekee voittajasta voittajan ja kuinka ohut on voiton ja häviön välinen raja? Miten huippu-urheilijat valmistautuvat kisoihin? Entä jos loukkaantuminen vesittää haaveet? Puoli tuntia urheilua, keskiössä urheilija.

Armand Duplantis hymyilee.
Sportmagasinet. Armand Duplantis hymyilee. Kuva: Yle Sportmagasinet,Armand Duplantis,Armand Duplantis

Kino: Ensimmäinen kuunkävijä

Yle Teema klo 21.45

Onnistuttiinko jo vuonna 1938 lähettämään raketilla miehitetty satelliitti kuuhun? Ryhmä toimittajia selvittää huippusalaista asiakirjaa, jonka mukaan Neuvostoliitossa olisi onnistuttu lähettämään mies onnistuneesti avaruuteen. Aleksei Fedortshenkon mukadokumentti vuodelta 2005 kertoo vaietusta salaliitosta. (Pervyie na lune, Venäjä 2005) Yle Areena 3kk.

Possulle juotetaan rohkaisua ennen lentoa elokuvassa Ensimmäinen kuunkävijä
Ensimmäinen kuunkävijä. Possulle juotetaan rohkaisua ennen lentoa elokuvassa Ensimmäinen kuunkävijä Yle Teema,teeman elokuvat

TORSTAI 6.9.

Kriminalisti – uusi tuotantokausi!

Yle TV1 klo 19.00

(Der Kriminalist, S12, eps 82-91) Ylikomisario Bruno Schumann jatkaa ryhmänsä kanssa uusien murhien selvittelyä. Kahdennentoista tuotantokauden aikana ryhmä kohtaa kuitenkin odottamaton suru. Tehdessään ratsian pahamaineiseen yökerhoo Chériehin Esther ammutaan eikä Bruno pysty auttamaan vaikka on ihan lähellä. Estherin murhaselvitystä tulee vetämään Rainer Lefeber, joka on varma, että vastaust löytyy huumekaupasta. Mutta Brunon pieni ryhmä ja Lefeberin työpari Verena Kleinefeldt etsivät syitä ja murhaajaa toisista johtolangoista. Minkä takia Esther oli vaatinut ratsiaa Cheriehin? Mitä salaisuuksia Esther ei ole kertonut taustastaan?

Päärooleissa: Christian Berkel (Bruno Schumann), Anna Blomeier (Esther Rubens), Johanna Polley (Verena Kleinefeldt), Timo Jacobs (Jan Michailski), Antonia Holfelder (Inge Tschernay). 10 jaksoa. Yle Areena 30 vrk.

Mies (poliisi) tähtää pyssyllä jonnekin.
Kriminalisti. Mies (poliisi) tähtää pyssyllä jonnekin. Kuva: Oliver Feist /Yle Kuvapalvelu Kriminalisti

Matka ranskalaiseen elokuvaan

Yle Teema klo 21.00

(Voyage à travers le cinéma français, Ranska 2016) Ranskalaisen elokuvantekijän Bertrand Tavernierin matka Ranskan elokuvan halki - ohjaajan henkilökohtainen esitys klassisesta ranskalaiselokuvasta 1930-luvulta 1970-luvulle, Jean Gabinista Eddie Constantineen, Renoirista Melvilleen.

Julma maa - dokumentti 1918 sisällissodasta

Yle TV1 klo 21.05

Suomen sisällissota oli poikkeuksellisen raaka. Se oli sota, jonka kaikista uhreista vain neljännes oli taisteluissa kaatuneita. Aseettomana ammuttuja, teloitettuja oli enemmän. Sota kesti vain muutaman kuukauden, mutta tappaminen paljon kauemmin.

"Nuoria miehiä kuolee kuin kärpäsiä. Tänään on ollut kauhea ikävä kotiin ja rakkaitteni luo. Sieluun sattuu niin suunnattomasti." Näin kirjoitti päiväkirjaansa turkulainen toimittaja Gunnar Mörn. Mörn teloitettiin Suomenlinnassa sata vuotta sitten, syyskuun kuudentena, 1918. Silloin sisällissota oli vaatinut jo lähes 40 000 ihmisen hengen.

Ylen uusi dokumentti Julma maa kuvaa kiihtyvän väkivallan kierrettä, johon Suomi vuonna 1918 syöksyi. Dokumentti kertoo kuinka vihapuhe, pelko ja liioitellut tarinat vastustajien tekemistä veritöistä saivat aivan tavalliset suomalaiset surmaamaan toisiaan.

Dokumentissa sodan kokeneiden ihmisten ääni nousee vahvasti esiin sadan vuoden takaa päiväkirjoista, kirjeistä sekä vanhoilta ääninauhoilta. Julma maa seuraa sodan jalkoihin päätyneiden koskettavia tarinoita rintaman molemmin puolin. Dokumentti kertoo myös kammottavista tapahtumista kaukana päärintamista, hätkähdyttävistä ja nykyisin vähän tunnetuista veriteosta, jotka omalta osaltaan muokkasivat vuoden 1918 ilmapiiriä.

Sisällissodassa kuolleita makaa maassa, valkoisia seisoo ympärillä.
Julma maa - dokumentti 1918 sisällissodasta. Sisällissodassa kuolleita makaa maassa, valkoisia seisoo ympärillä. Kuva: Ivar A. Ekström/Varkauden museot/Yle dokumenttiohjelmat,Julma maa

Ulkolinja: Cocaine Express

Yle TV1 klo 22.00

Kokaiinin tuotanto on kasvanut Kolumbiassa sisällissodan loputtua. Ulkolinja tutustuu huumebisneksen uhreihin ja seuraa kokaiinibisneksen lonkeroita Kolumbian tuotantoalueilta Eurooppaan. Ohjaus Pertti Pesonen. Yle Areena toistaiseksi.

PERJANTAI 7.9.

Poika joka katosi musiikkiin - uusi kausi!

Yle TV1 klo 19.00

(The A Word, S2) Odotetut uudet jaksot Hughesin perheestä kertovaan raikkaaseen draamasarjaan, jossa perheen arkea määrittää lapsen synnynnäinen autismin kirjoon kuuluva tila.

On kulunut kaksi vuotta siitä, kun Joen erityislaatuisuus huomattiin. Joe on nyt seitsemänvuotias pikkukoululainen, ja hän alkaa itsekin ymmärtää olevansa jollain tavalla erityinen. Onko se hyvä vai paha asia – sitä Alison ja Paul joutuvat pohtimaan joka päivä, kun koulussa sattuu poikkeuksellisia tilanteita, joissa usein on osallisena juuri heidän poikansa.

Joe joutuu tahtomattaan hankaluuksiin ja luokkakavereiden kanssa syntyy helposti sanaharkkaa. Toisten lasten vanhemmat, ainakin osa heistä, karsastavat Joe-poikaa. Onko tukea vaativan pojan paikka normaalissa luokassa vai pitäisikö hänet siirtää erityiskouluun? Ovatko Alison ja Paul itsekään täysin sopeutuneet pojan tilaan, ja pystyvätkö he jatkamaan tavallista elämää perheenä?

Päärooleissa: Max Vento, Lee Ingleby, Morven Christie, Molly Wright, Christopher Eccleston, Vinette Robinson, Greg McHugh. Käsikirjoitus: Peter Bowker. Sarja perustuu Keren Margalitin luomaan israelilaisformaattiin ja sen ovat BBC:lle tuottaneet: Fifty Fathoms Productions, Keshet Productions, BBC, 2017. 6 jaksoa. Yle Areena 30 vrk.

Brittisarja on herkkä kuvaus perheestä, joka joutuu kohtaamaan lapsensa erityislaatuisuuden.
Poika joka katosi musiikkiin. Brittisarja on herkkä kuvaus perheestä, joka joutuu kohtaamaan lapsensa erityislaatuisuuden. Kuva: Stackphotography Yle TV1,poika joka katosi musiikkiin

Kino: '71 (16)

Yle Teema klo 21.00

(Englanti 2014) Useilla festivaaleilla palkittu jännitysdraama räjähdysherkästä Belfastista vuonna 1971. Nuori brittisotilas joutuu eroon kumppaneistaan ja asemiesten jahtaamaksi. Yrittäessään yöllä päästä sisällissotaa käyvän kaupungin läpi turvaan hän kohtaa yllättäviä liittolaisia ja vihollisia konfliktin molemmilta puolilta. Ohjaus Yann Demange.

Sotilaita juoksee kaupunkimaastossa, myös tavallisia ihmisiä näkyy taustalla.
´71 Sotilaita juoksee kaupunkimaastossa, myös tavallisia ihmisiä näkyy taustalla. Kuva: NonStop Entertainment / Yle Kuvapalvelu elokuvat,´71

Yle Live: Sideways

Yle Teema klo 22.35

Koe Sideways-festivaalin parhaimmat hetket ja mielenkiintoisimmat tyypit! Musiikista vastaavat Silvana Imam, K-X-P, No Fun At All, Hero Dishonest sekä Risto. Yle Areena 1 vuosi.

Sideways 2018
Yle Live: Sideways. Sideways 2018 Kuva: Miikka Varila Sideways

LAUANTAI 8.9.

Flinkkilä & Tastula - uudet jaksot alkavat!

Yle TV1 klo 17.10

Anne Flinkkilä ja Maarit Tastula jatkavat suosittua Flinkkilä & Tastula - keskusteluohjelmaa! Syksyn ensimmäisessä ohjelmassa Anne Flinkkilän vieraana on rakastettu näyttelijä Eeva Litmanen, joka on tutkinut sukunsa vaiheita ja sanoo, että tuon tutkimusmatkan aikana moni lapsuuden kokemus on saanut aivan uudet värit. Eevan kirja Surun suitsima suku ilmestyy syyskuussa.

Syksyn mittaan vieraina myös kirjailija Annina Holmberg ja ylilääkäri Juha Hänninen pohtimassa saattohoitoa, poliisit Marko Kilpi ja Maija Aunio puhumassa siitä, mitä tapahtuu kun poliisi särkyy. Vieraiksi ovat lupautuneet myös presidentti Tarja Halonen ja puolisonsa Pentti Arajärvi sekä sankarisukeltaja Mikko Paasi. Ja puhetta myös peliriippuvuudesta ja yliluonnollisista kokemuksista.

Anne Flinkkilä ja Maarit Tastula palaavat ruutuun 8.9. uusin vierain.
Flinkkilä & Tastula. Anne Flinkkilä ja Maarit Tastula palaavat ruutuun 8.9. uusin vierain. Anne Flinkkilä (Yle),Maarit Tastula,Yle TV1,Flinkkilä & Tastula

Yleisurheilu SM-viestit

Yle TV2 17.00

SM-viestikilpailujen ensimmäinen kilpailupäivä. Selostus Kimmo Porttila. Mikkeli. Ruotsinkielinen selostus Leif Lampenius. Kisat jatkuvat sunnuntaina!

Asterix ja Obelix Britanniassa (7)

Yle TV2 klo 21.01

Alkuperäinen ranskankielinen versio. Gallian sankarit ylittävät kanaalin auttaakseen brittiserkkuja taistelussa roomalaisia vastaan. Elokuva löytyy Yle Areenasta myös suomeksi dubattuna. (Astérix et Obélix: Au Service de Sa Majesté, Ranska 2012) O: Laurent Tirard. N: Gérard Depardieu, Edouard Baer. Yle Areena 30 vrk.

Asterix ja Obelix Britanniassa
Asterix ja Obelix Britanniassa. Asterix ja Obelix Britanniassa Kuva: JEAN MARIE LEROY

BBC:n Proms-festivaalin 2018 päätösilta

Yle Teema klo 21.15

(Last Night of The Proms 2018) Sir Andrew Davis johtaa Lontoon promien perinteisen päätökonsertin Royal Albert Hallissa. Kantaesityksenä kuullaan Roxanna Panufnikin tilausteos "Songs of Darkness, Dreams of Light". Vakionumeroiden ohella luvassa on mm. ripaus Broadwaytä sekä Milhaudin Scaramouche. Laulusolistina on kanadalaistenori Gerald Finley. Yle Areena 7 vrk.

Kuvassa Royal Albert Hall -konserttitalo Lontoossa
BBC:n Proms-festivaalin 2018 päätösilta. Kuvassa Royal Albert Hall -konserttitalo Lontoossa Royal Albert Hall,BBC proms,Yle Klassinen

YleXPop 2018 : Mikael Gabriel

Yle TV2 klo 22.50

Räppärin rohkea yhden miehen kesäshow nähtiin ensimmäistä kertaa YleXPopissa Vaasassa. Keikalla kuultiin mm. hittibiisit Naapurit kuulee, Timanttei ja Pauhaava sydän. Mukana Mikael Gabrielin haastattelu.

Mikaele Gabriel lavalla YleXPopissa 2018.
YleXPop: Mikael Gabriel. Mikaele Gabriel lavalla YleXPopissa 2018. Kuva: Juuli Aschan, YleX Mikael Gabriel,YleXPop

SUNNUNTAI 9.9.

Elävät puut: Suomen sisukkain puu - uusi sarja alkaa!

Yle TV1 klo 18.15

Uusi, upea luontosarja Suomen puista ja metsistä alkaa! Sarjassa sukelletaan syvälle puiden maailmaan - tutustutaan niiden aisteihin, keskinäiseen viestintään, selviytymiskeinoihin ja käytökseen hienon ja yksityiskohtia esiin piirtävän luontokuvauksen keinoin. Ohjelman juontavat Minttu Heimovirta ja Markku Sipi.

Ensimmäisessä jaksossa etsitään Suomen sisukkainta puuta. Pohjolan oloissa pärjää vain kourallinen puulajeja. Jokaisella puulla on omat vahvuudet ja heikkoudet. Koivu elää kuin rokkari, tervaleppä kuin Kim Kardashian. Millä strategialla voittaa sisukkaimman tittelin? Ohjelma on osa Ylen Mennään metsään -kampanjaa!

Uusi sarja tutkii suomalaisten puiden salaista elämää. Toimittajina Minttu Heimovirta ja Markku Sipi.
Elävät puut. Uusi sarja tutkii suomalaisten puiden salaista elämää. Toimittajina Minttu Heimovirta ja Markku Sipi. Yle TV1,Elävät puut

Radio Variaatio: Ulossuljettu - home riisti Emiltä arjen

Yle Radio 1 klo 18.00 + Yle Areena

Emi täytti taannoin 30 vuotta, mutta on jo joutunut etäälle kaikesta - opiskelusta, työstä, parisuhteesta, kodista, riennoista ystävien kanssa. Tavallisesta arjesta hänet karkotti home. Lisäksi tilannetta synkistää kokemus, että apua ei löydy. Koska homesairaudet eivät näy laboratoriokokeissa, vaivat leimataan usein korvien väliin. Samaan aikaan taustalla häämöttävät isot rahat. Päivi Leinon radiodokumentti kertoo, millaista on elämä, jota rajaavat homeelle altistumisen seuraukset. Miten elämä järjestyy? Käsikirjoitus ja ohjaus: Päivi Leino. Äänisuunnittelu: Tiina Luoma. Tuottaja: Hannu Karisto.

Lentopallon MM: BUL - FIN

Yle TV2 klo 19.00

Kuinka käy Suomen lentopallomiesten? Lentopallon MM-kilpailut alkavat! Kisat käydään Bulgariassa ja Italiassa, sunnuntaina vuorossa Suomi - Bulgaria -peli.

Lentopallomaajoukkueen pelaajia.
Lentopallon MM-kisat. Lentopallomaajoukkueen pelaajia. Kuva: Tomi Hänninen / Yle Kuvapalvelu lentopallon MM-kisat

Avoimien ovien päivä (7)

Yle TV1 klo 21.55

(Doors Open) Ian Rankinin veijaritarinassa kolme kaverusta törmää elämässään seinään. Vastavedoksi kohtalolle miekkoset ryhtyvät päättömään tempaukseen – päättävät varastaa pankin taidekokoelmista muutaman tärkeän taulun. Kohdalle sattuu juuri sopivasti avoimien ovien päivä, mutta kuka huijaa ja ketä?

Pääosissa: Douglas Henshall, Stephen Fry, Lenora Crickhlow, Brian McCardie. Ian Rankinin romaanista käsikirjoitukseksi sovittaneet : James Mavor, Mike Walden, Sandi Toksvig. Ohjaus: Marc Evans. Tuotanto: Sprout Pictures, Ovation, BBC, Britannia 2012. Yle Areena 22 vrk.

Kolme miesti ja nainen seisovat mittataulukon edessä. Osalla on taideteoksia käsissään.
Avoimien ovien päivä. Kolme miesti ja nainen seisovat mittataulukon edessä. Osalla on taideteoksia käsissään. Kuva: Steve Brown / Yle Kuvapalvelu elokuvat,Avoimien ovien päivä

Doc: Happy winter

Yle Fem klo 22.00

Joka kesä rakennetaan tuhansia pieniä uimakoppeja Mondellon rannalle, Palermon läheisyydessä Sisiliassa. Tänne muuttaa tuhansia italialaisia koko kesälomaksi. Ohjaus: Giovanni Totoro, Italia 2017. Yle Areena 3 kk.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua