Hyppää pääsisältöön

Viki jouduttiin poistamaan koneesta kesken lennon!

Viki, Sami Saikkonen ja Köpi pienlentokentällä
Viki, Sami Saikkonen ja Köpi ennen lentoa Viki, Sami Saikkonen ja Köpi pienlentokentällä tiede

Pienkone joutui laskeutumaan kesken lennon YleX:n juontaja Vikin lentopelon vuoksi.

Jo ennen koneen nousua Viki kommentoi olevan peloissaan. “Se johtuu siitä, että et tiedä miksi kone lentää ja miten se lentää”, kommentoi lennonopettaja Sami Saikkonen.

en kestä enään olla kyydissä

Saikkonen oli juuri saanut nostettua koneen ilmaan kun Viki jo huusi, että ei kestä enään olla koneen kyydissä. Lentäjä Saikkonen ilmoitti lennonjohtoon matkustajan tilanteen ja ohjasi koneen pian nousun jälkeen takaisin lentokentälle.

“Viimeistään siitä tietää, että sä oot aika epätoivoinen, kun sä otat mun kädestä kiinni”, kommentoi Köpi Vikille koneen laskeuduttua.

Katso video hurjasta tapahtumaketjusta, näet myös Köpin lentävän:

  • Euroopan tärkeimmän ravintokasvin, vehnän, ilmastokestävyys on heikentynyt

    Vehnän monimuotoiset lajikkeet - vastaus ilmastonmuutokseen.

    Juuri julkaistun tutkimuksen mukaan eurooppalaisen vehnän kyky sietää erilaisia ilmasto-olosuhteita on heikentynyt. Ravintokasvin ilmastokestävyys on tärkeä asia, koska ilmastonmuutos voimistaa sään vaihtelua ja ilmaston ääri-ilmiöitä. Vehnän pärjääminen ilmaston muutoksissa vaikuttaa mm. Euroopan ruokaturvaan sekä huoltovarmuuteen eri maissa. Mikä on suomalaisen vehnän kyky sietää erilaisia säitä?

  • Ihminen haluaa levittäytyä avaruuteen

    Menemmekö Marsiin vai asteroideille, kun Maassa ei voi elää?

    Astrobiologia on kiinnostunut meidän kaltaisen elämän löytämisestä avaruudesta. Mutta voisiko Maan elämä siirtyä avaruuteen ja pärjätä siellä? Tarjoavatko Mars ja asteroidit olosuhteet, joihin ihminen levittäytyy? Mitä elämä vaatii jatkuakseen avaruudessa? Tästä puhuvat dosentti Kirsi Lehto ja tutkimuspäällikkö Pekka Janhunen astrobiologiaa-sarjassa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Tiede