Hyppää pääsisältöön

Viki jouduttiin poistamaan koneesta kesken lennon!

Viki, Sami Saikkonen ja Köpi pienlentokentällä
Viki, Sami Saikkonen ja Köpi ennen lentoa Viki, Sami Saikkonen ja Köpi pienlentokentällä tiede

Pienkone joutui laskeutumaan kesken lennon YleX:n juontaja Vikin lentopelon vuoksi.

Jo ennen koneen nousua Viki kommentoi olevan peloissaan. “Se johtuu siitä, että et tiedä miksi kone lentää ja miten se lentää”, kommentoi lennonopettaja Sami Saikkonen.

en kestä enään olla kyydissä

Saikkonen oli juuri saanut nostettua koneen ilmaan kun Viki jo huusi, että ei kestä enään olla koneen kyydissä. Lentäjä Saikkonen ilmoitti lennonjohtoon matkustajan tilanteen ja ohjasi koneen pian nousun jälkeen takaisin lentokentälle.

“Viimeistään siitä tietää, että sä oot aika epätoivoinen, kun sä otat mun kädestä kiinni”, kommentoi Köpi Vikille koneen laskeuduttua.

Katso video hurjasta tapahtumaketjusta, näet myös Köpin lentävän:

 • Suomessa poltetaan päivittäin 800 rekallista jätettä – mutta tämäkään ei riitä. Jätettä kuskataan myös naapurimaihin poltettavaksi.

  Suomalaisten jätettä kuskataan naapurimaihin poltettavaksi

  Kaatopaikkojen sulkeuduttua jätevoimaloiden lastausporteilla on ruuhkaa. Jätettä poltetaan yötä päivää, mutta silti sekajätekuormia joudutaan lähettämään jatkuvasti myös naapurimaihin poltettavaksi. Suomeen tarvitaan lisää jäteuuneja ja myös lisää kierrätystä. Mutta olisiko jätteen määrää mahdollista vähentää?

 • Mitä tiedät kuulennoista - testaa tietosi!

  Kuulentotesti

  Tänä vuonna on 50 vuotta siitä, kun Apollo 11 laskeutui Kuuhun ja ensimmäinen ihminen astui Kuun pinnalle. Tuo lento tapahtui heinäkuussa, mutta Apollo-ohjelma, jolla kuulentoa harjoiteltiin, oli ollut käynnissä jo 1960-luvun alusta alkaen.

 • Avaruuden tilannekuva - avaruusjärjestöt panostavat taivaalta tulevien uhkien ennakoimiseen

  Maapallo on aina kosmisen hyökkäyksen uhkaamana

  Onneksi avaruus uhkaa meitä erittäin harvoin, mutta silti pahimmat maailmanlaajuiset katastrofit ovat peräisin maapallon ulkopuolelta. Kosmiset törmäykset ja aurinkomyrskyt ovat todellinen vaara meille, ja siksi avaruusjärjestöt ja tähtitieteilijät ovat panostaneet viime aikoina yhä enemmän resursseja niin sanottuun avaruuden tilannekuvaan

 • Euroopan tärkeimmän ravintokasvin, vehnän, ilmastokestävyys on heikentynyt

  Vehnän monimuotoiset lajikkeet - vastaus ilmastonmuutokseen.

  Juuri julkaistun tutkimuksen mukaan eurooppalaisen vehnän kyky sietää erilaisia ilmasto-olosuhteita on heikentynyt. Ravintokasvin ilmastokestävyys on tärkeä asia, koska ilmastonmuutos voimistaa sään vaihtelua ja ilmaston ääri-ilmiöitä. Vehnän pärjääminen ilmaston muutoksissa vaikuttaa mm. Euroopan ruokaturvaan sekä huoltovarmuuteen eri maissa. Mikä on suomalaisen vehnän kyky sietää erilaisia säitä?

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Tiede