Hyppää pääsisältöön

Ali Nakroufi kokee DJ:nä olemisen terapeuttisena: ”Se on tärkeä tasapainoittaja arkisen uurastuksen ohella” – katso Ruskeiden Tyttöjen minidokumenttisarja nuorista tyylivaikuttajista

Ali Nakroufi on todellinen kulttuurialan moniosaaja. Levyjen soiton lisäksi hän järjestää tapahtumia ja rakentaa omaa brändiään.

Tunnelma on jotenkin taianomainen. Ihmiset nauravat ja nauttivat illasta täydessä ravintolassa. Vallitseva puheensorina ja musiikki luovat lähes harmonisen ilmapiirin. Kulttuurialan vaikuttaja Ali Nakroufi pitää huolen siitä, että illasta tulee onnistunut.

”Yleensä mulla on jopa tosi spirituaalinen olotila. Musiikki vie mut paikkoihin, mihin mikään muu tässä maailmassa ei välttämättä vie”, Nakroufi kertoo.

Nakroufin keikoilla tulee vastaan monenlaista musiikkityyliä: afrobeatia, jazzia, räppiä, housea. Ensisijaista on, että musiikin kanssa ei saa pelätä.

”DJ:nä oleminen on mulle terapiaa. Se on tärkeä tasapainottaja arkisen uurastuksen ohella.”

Nakroufi on kulttuurialan moniosaaja. Levyjen soiton lisäksi hän järjestää yhteisöllisiä tapahtumia, rakentaa omaa All good -brändiään ja pyöritti vielä alkuvuodesta muotialan kivijalkakauppaa Helsingin ydinkeskustassa.

”Mä oon aina ollu kiinnostunut katukulttuurista, muodista ja musiikista. Tässä meidän jutussa nää kaikki nivoutuu yhteen.”

Brändin ympärille on muodostunut värikäs ja monikulttuurinen yhteisö, joka pitää yhtä. Nakroufi on yksi porukan peruspilareista ja kokee itse olevansa tietynlainen mentori yhteisön jäsenille.

”Yhteisöllisyys tarkoittaa mulle jonkin sortin turvaverkkoa. Et mä en oo yksin”, Nakroufi sanoo.

Ruskeat Tytöt Media on tehnyt Yle Kioskille viisiosainen lyhytdokumenttisarjan Se tyyli, joka kertoo nuorista tyylivaikuttajista Suomessa. Sarjan kaikki jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa.

Keskustele

Lue myös - yle.fi:stä poimittua