Hyppää pääsisältöön

Ali Nakroufi kokee DJ:nä olemisen terapeuttisena: ”Se on tärkeä tasapainoittaja arkisen uurastuksen ohella” – katso Ruskeiden Tyttöjen minidokumenttisarja nuorista tyylivaikuttajista

Ali Nakroufi on todellinen kulttuurialan moniosaaja. Levyjen soiton lisäksi hän järjestää tapahtumia ja rakentaa omaa brändiään.

Tunnelma on jotenkin taianomainen. Ihmiset nauravat ja nauttivat illasta täydessä ravintolassa. Vallitseva puheensorina ja musiikki luovat lähes harmonisen ilmapiirin. Kulttuurialan vaikuttaja Ali Nakroufi pitää huolen siitä, että illasta tulee onnistunut.

”Yleensä mulla on jopa tosi spirituaalinen olotila. Musiikki vie mut paikkoihin, mihin mikään muu tässä maailmassa ei välttämättä vie”, Nakroufi kertoo.

Nakroufin keikoilla tulee vastaan monenlaista musiikkityyliä: afrobeatia, jazzia, räppiä, housea. Ensisijaista on, että musiikin kanssa ei saa pelätä.

”DJ:nä oleminen on mulle terapiaa. Se on tärkeä tasapainottaja arkisen uurastuksen ohella.”

Nakroufi on kulttuurialan moniosaaja. Levyjen soiton lisäksi hän järjestää yhteisöllisiä tapahtumia, rakentaa omaa All good -brändiään ja pyöritti vielä alkuvuodesta muotialan kivijalkakauppaa Helsingin ydinkeskustassa.

”Mä oon aina ollu kiinnostunut katukulttuurista, muodista ja musiikista. Tässä meidän jutussa nää kaikki nivoutuu yhteen.”

Brändin ympärille on muodostunut värikäs ja monikulttuurinen yhteisö, joka pitää yhtä. Nakroufi on yksi porukan peruspilareista ja kokee itse olevansa tietynlainen mentori yhteisön jäsenille.

”Yhteisöllisyys tarkoittaa mulle jonkin sortin turvaverkkoa. Et mä en oo yksin”, Nakroufi sanoo.

Ruskeat Tytöt Media on tehnyt Yle Kioskille viisiosainen lyhytdokumenttisarjan Se tyyli, joka kertoo nuorista tyylivaikuttajista Suomessa. Sarjan kaikki jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa.

Keskustele

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

  • Viisi tapaa pelastaa pörriäinen – valitse omasi ja merkkaa tekosi!

    Pölyttäjiä voi auttaa pihassa ja parvekkeella.

    Pölyttäjien määrä on vähentynyt uhkaavasti. Kimalaiset, mehiläiset ja muut pörriäiset tarvitsevat apuasi! Pelasta pörriäinen -kampanja kutsuu kaikki mukaan talkoisiin. Miten sinä haluat auttaa: kukkia, leikkaamaton nurmikko, hyönteishotelli vai myrkytön puutarha? Valitse, toteuta ja merkitse tekosi laskuriin.

  • Eurovision Diaries – Viisupäiväkirjat

    Viisupäiväkirjat näyttää maailman euroviisufanin silmin.

    Dokumenttikokonaisuudessa fanit ympäri maailmaa kuvaavat vuoden verran elämäänsä ja fanitustaan, odotuksen huipentuessa euroviisuihin Tel Avivissa Israelissa. Soraääniäkin kuuluu, politiikkaa pohditaan ja vähemmistöt saavat äänensä esiin viisujen glitterin alta. Päiväkirjoissa esiintyy faneja 25 maasta, Ukrainasta Turkkiin ja USA:sta Venäjälle. Tavalliselle pulliaiselle viisut ovat vuosittainen toukokuinen laulukilpailu, mutta viisufanit elävät euroviisuja ympäri vuoden, missä päin maailmaa tahansa. Fanit käyvät omilla viisuleireillä, viisuristeilyillä ja tekevät omia versioita lempibiiseistään. Olennainen osa viisuja on fanaattisten fanien pyörittämä viisufanimedia, joka suoltaa viisu-uutisia 24/7.