Hyppää pääsisältöön

Anna Laulu Lahjaksi muuttaa koskettavimmat ja kiinnostavimmat tarinat uusiksi joululauluiksi

Janna, Mikko Kuustonen, Arja Koriseva ja Redrama lahjapaketissa
Janna, Mikko, Arja ja Redrama lahjapaketissa Janna, Mikko Kuustonen, Arja Koriseva ja Redrama lahjapaketissa Kuva: Jussi Nahkuri, Tuuli Laukkanen, Heidi Grönroos Arja Koriseva,Mikko Kuustonen,Redrama,Yle Radio Suomi,Joululaulu,Janna

Radio Suomi keräsi kuuntelijoiltaan tarinoita viime jouluna ja nyt tarinat saavat uuden muodon Suomen huippumuusikoiden käsittelyssä.

Anna Laulu Lahjaksi uudistaa kotimaista joululauluperinnettä ja tarjoaa henkilökohtaisia ja koskettavia elämyksiä. Tunteikas kirje sotarintamalta ja piristys rakkaan siskon arkeen - mm. näihin tarinoihin liittyvät henkilöt saavat tänä jouluna lahjaksi laulun. Radiokuuntelijoiden tarinat kertovat läheisten merkityksestä, siitä miten ihminen löytää itsestään voimaa rankoissakin olosuhteissa.

Anna Laulu Lahjaksi – Radio Suomen joulukonsertissa uusia joululauluja esittävät Mikko Kuustonen, Janna, Redrama, Arja Koriseva, Hector, Leo, Aleksanteri Hakaniemi, Nomi, Jonsu, Samae Koskinen, Pihlaja ja Ollie ja kapellimestarina toimii Lasse Piirainen. Konsertti pidetään Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 15.12. ja kuullaan suorana Yle Radio Suomessa ja Yle Areenassa sekä nähdään tallenteena joulupäivänä Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa. Konsertin juontaa Olga Ketonen

Redrama oli Olga Ketosen vieraana toukokuussa, kun laulua "Kunhan oot siinä" alettiin tehdä. Laulu perustuu Anun ja sisarensa Riitan tarinaan. Thaimaassa asunut Riitta päätti lähteä siskonsa avuksi tämän murrettua kätensä, mutta saikin itse Suomeen saavuttuaan heti aivoverenvuodon. Hän on kuntoutunut, mutta liikkuu nyt pyörätuolilla. Anu haluaa antaa rakkaalle sisarelleen laulun kertoakseen, kuinka tärkeä tämä hänelle on. Olga ja Redrama soittivat Anulle. Ensikohtaaminen oli liikuttava:

Redrama
Redrama jouluisissa tunnelmissa Redrama Kuva: Jussi Nahkuri, Tuuli Laukkanen, Heidi Grönroos Redrama
Oli valtava kunnia tehdä tätä yhdessä tuottaja-säveltäjä Aki Sihvosen kanssa. Sain huikean inspiraation Anun ja Riitan tarinasta ja samalla siitä aukesi rakkauslaulu.

Kuuntelijoiden tarinoihin perustuvien laulujen tekoprosessia ja artistien valmistautumista konserttiin seurataan Yle Radio Suomen torstai-illoissa.

Joulukuussa valmiita lauluja kuullaan Radio Suomessa, ja konserttilippuja voi voittaa kanavalta pitkin syksyä.

Lippuja on saatavilla lisätietoja

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi

 • Syksy on suuren hapatuksen aikaa

  Hapattaminen on edullinen säilöntätapa.

  Hapansäilöntä on uudelleen elpynyt säilöntätapa. Eniten hapattamalla säilötään edelleenkin kaalia, mutta myös muiden kasvisten ja muun muassa sienten hapattaminen on nostanut viime vuosina suosiotaan.

 • Ilmastonmuutosrokkia pelottomasti runttaa Toivo Susi - Euroopan syvimmässä kaivoskuilussa äänitetty kappale ponnahti pinnalle Levylautakunnassa

  Alman ja Sannin uutuudet Levylautakunnan kuuntelussa.

  Enemmän kuin ajankohtainen on Toivo Suden uusi kappale. Vaikka teksti on täysin tätä päivää, kappale ei musiikillisesti ole ajan orja. Monta muutakin ajatonta ja historian tunnustavaa biisiä käytiin läpi Levylautakunnassa, jossa viikon uutuuksia kuuntelivat Yona, Pasi Ruohonen ja Susanna Vainiola.

 • Parhaimmillaan vauvaharrastus voi piristää aikuisenkin arkea – juttuseura lieventää äitien ja isien yksinäisyyttä

  Yhdessä tekeminen ja lepo tärkeitä harrastamisessa.

  Pitääkö vauvan tai taaperon harrastaa? Parhaimmillaan vauvan harrastukset piristävät aikuisenkin arkea, mutta pahimmillaan ne kuormittavat jo valmiiksi haasteellista vauva-aikaa. Riittääkö vauvalle täysi vatsa, lämmin syli ja vanhemman seura? Vastaajina ovat Väestöliiton vanhemmuustiimin esimies, psykologi Suvi Laru ja MLL:n suunnittelija Tuulikki Matero.

 • Pelle Miljoona Oy on edelleen yhtä kuuma kuin moottoritie muinoin

  Jukka Takalo ja Timo Koivusalo Levylautakunnan vieraina

  Keskusteluun nousevat nuoruuden sankarit, kierrätyksen tärkeys ja Haukiputaan kotibileiden tytöt, kun ruoditaan uutta musiikkia. Jotenkin raikaalta kuulostaa se, kun vanha bändi on säilyttänyt soundinsa. Ja se, kun muusikko kertoo tarinansa eleettömän rauhallisesti. Levyuutuuksia kuuntelemassa muusikko Jukka Takalo ja elokuvaohjaaja Timo Koivusalo sekä toimittaja Marko Gustafsson.

 • Mitä sinä tiedät Egotripistä?

  Tietovisa - aiheena Egotrippi.

  Mitä sinä tiedät Egotripistä? Seuraavassa on liuta kysymyksiä Egotrip yhtyeestä, jonka kaksi jäsentä eli Knipi ja Mikki Kauste olivat Olga Ketosen vieraana Radio Suomen iltaohjelmassa. Kaikki vastaukset kysymysiin löytyvät Olgan tekemästä haastattelusta. Oletko sinä Egotrippi tietouden: hevari, keskari vai höyhen?

 • Pyörämatkailua ja matkapyöriä

  Pyöräily kasvattaa suosiota - tarjolla mahtavia reittejä.

  On tieteellisesti todistettu, että pyöräily on ympäristöystävällistä, se edistää ihmisten terveyttä ja antaa mahdollisuuden liikkua itsenäisesti pidempiä matkoja kuin jalan. Nämä tosiasiat ovat nostaneet pyöräilyn suosiota viime vuosina ja vaikuttaneet myös siihen, että pyörät ovat kehittyneet huimasti. Peruspyörä on edelleen hyvin pitkälle samanlainen kuluväline kuin 1800 luvun lopulla, mutta polkemisen keveys ja sitä myötä kasvanut nopeus luo polkupyörälle vielä lisää monikäyttöisyyttä, niin harrastus- kuin arkikäytössäkin.

 • Uusi musiikki on vanhoista aineista leivottu - Sam Huberin Prince-pastissi toimii

  Club for Five -yhtyeestä Eeppi Ursin ja Tuukka Haapaniemi

  Joku ammentaa estetiikkansa Motownista ja discosta, toisilla johtolankana 1960-luvun viihdemusiikki tai princemäinen funk. Monta vanhoista laareista ammentavaa uutuuskappaletta on esillä Levylautakunnassa. Viikon levyuutuuksia kuuntelemassa Club for Five -yhtyeestä Eeppi Ursin ja Tuukka Haapaniemi sekä musiikkitoimittaja Josper Knutas.

 • Ravitsemusterapeutti: "Tunteista ei pääse eroon syömällä, ne pitää elää läpi"

  Tunteita pitää pysähtyä tuntemaan, sanoo Anette Palssa.

  Käytätkö sanaa lohturuoka? Kaipaatko kiireen keskellä leivosta? Tuoko viikonloppu aina eteesi juustotarjottimen ja lasin viiniä? Jos vastasit kysymyksiin kyllä, saatat olla tunnesyöjä. Jokainen meistä on joskus tietämättään tunnesyöjä, esimerkiksi silloin, kun kaupasta tarttuu nälkäisenä mukaan mielialaa kohottavia herkkuja. Tunnesyöminen on pitkittyessään myös ihan oikea ongelma.

 • Älkää kysykö

  Isi,mistä lähti punk? Boredom,boredom,boredom.

  Suomalainen on sellainen,että kun sille oikein kovaa huutaa, se soutaa vastarannalle. Airon ja vastahangan laki. Kun Pelle oli ladannut ”PERRKELE, olen työtön”, alkoi tutorien ja muitten paremmin tietävien keskuudesta kuulua buuausta ja nurinaa. Asian tarkistettuani kuulin,että eihän tuollaisella rähinällä ole mitään tekemistä musiikin kanssa. Ai mitäh? Itsehän te kuulutatte kapinaa ja sitten kun se on teidän silmienne ja korvienne edessä, vallankumous röyhtäileekin kaljaansa.