Hyppää pääsisältöön

Anna Laulu Lahjaksi muuttaa koskettavimmat ja kiinnostavimmat tarinat uusiksi joululauluiksi

Anna Laulu Lahjaksi -konsertin juontaja Olga Ketonen
Anna Laulu Lahjaksi -konsertin juontaa Olga Ketonen Anna Laulu Lahjaksi -konsertin juontaja Olga Ketonen Kuva: Jussi Nahkuri, Tuuli Laukkanen, Heidi Grönroos Anna laulu lahjaksi,Olga K

Radio Suomi keräsi kuuntelijoiltaan tarinoita viime jouluna. Nyt tarinat saavat uuden muodon Suomen huippumuusikoiden käsittelyssä.

Anna Laulu Lahjaksi uudistaa kotimaista joululauluperinnettä ja tarjoaa henkilökohtaisia ja koskettavia elämyksiä. Tunteikas kirje sotarintamalta tai piristys rakkaan siskon arkeen - muun muassa näihin tarinoihin liittyvät henkilöt saavat tänä jouluna lahjaksi laulun. Radiokuuntelijoiden tarinat kertovat läheisten merkityksestä, siitä miten ihminen löytää itsestään voimaa rankoissakin olosuhteissa.

Janna, Mikko Kuustonen, Arja Koriseva ja Redrama lahjapaketissa
Janna, Mikko Kuustonen, Arja Koriseva ja Redrama lahjapaketissa Kuva: Jussi Nahkuri, Tuuli Laukkanen, Heidi Grönroos Arja Koriseva,Mikko Kuustonen,Redrama,Yle Radio Suomi,Joululaulu,Janna

Anna Laulu Lahjaksi – Radio Suomen joulukonsertissa uusia joululauluja esittävät Mikko Kuustonen, Janna, Redrama, Arja Koriseva, Leo, Aleksanteri Hakaniemi, Nomi, Jonsu, Samae Koskinen, Pihlaja ja Ollie ja kapellimestarina toimii Lasse Piirainen. Uusimpana kiinnityksenä konsertissa on myös Pepe Willberg. Konsertti pidetään Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 15.12. ja kuullaan suorana Yle Radio Suomessa ja Yle Areenassa. Konsertin juontaa Olga Ketonen.

Radio Suomen joulukonsertti nähdään joulupäivänä Yle TV1:ssä klo 19.00 ja talenne löytyy Yle Areenasta. Puolitoistatuntisessa televisiolähetyksessä nähdään parhaat palat Anna laulu lahjaksi -konsertista sekä lisäksi pureudutaan tarkemmin Jannan, Redraman, Samae Koskisen ja Arja Korisevan biisintekoon kulissien takana. Tv-lähetyksessä jututetaan myös osaa paikalla olevista kuuntelijatarinoiden lähettäjistä.

Redrama
Redrama jouluisissa tunnelmissa Redrama Kuva: Jussi Nahkuri, Tuuli Laukkanen, Heidi Grönroos Redrama,Anna laulu lahjaksi

Yksi tarinoista kertoo Thaimaassa asuneesta Riitasta. Hän päätti lähteä Suomeen siskonsa avuksi tämän murrettua kätensä, mutta saikin itse maahan saavuttuaan heti aivoverenvuodon. Hän on kuntoutunut, mutta liikkuu nyt pyörätuolilla. Suomen-sisko Anu haluaa antaa rakkaalle sisarelleen laulun kertoakseen, kuinka tärkeä tämä hänelle on. Tästä tarinasta muotoutui Redraman kappale "Oothan siinä". Olga ja Redrama soittivat Anulle toukokuussa, kun laulu oli vielä tekovaiheessa. Ensikohtaaminen oli liikuttava:

Oli valtava kunnia tehdä tätä yhdessä tuottaja-säveltäjä Aki Sihvosen kanssa. Sain huikean inspiraation Anun ja Riitan tarinasta ja samalla siitä aukesi rakkauslaulu.
Anna Laulu Lahjaksi -artisti Arja Koriseva
Anna Laulu Lahjaksi -artisti Arja Koriseva Kuva: Jussi Nahkuri, Tuuli Laukkanen, Heidi Grönroos Anna laulu lahjaksi,Arja Koriseva

Arja Korisevan Kaksi liekkiä -kappale perustuu Radio Suomen kuuntelijan tositarinaan, jossa teininä toisiinsa ihastuneet löytävät toisensa vuosikymmenien jälkeen ja menevät naimisiin.

– Minulle joulu on hurjan tärkeä. Tärkein juhla vuodessa ja se herättää ihan omanlaisia tunteita, sen takia teen joulukonsertteja. Joulun saa omaankin sydämeen laulamalla, iloitsee Koriseva.

Anna Laulu Lahjaksi -artisti Janna
Anna Laulu Lahjaksi -artisti Janna Kuva: Jussi Nahkuri, Tuuli Laukkanen, Heidi Grönroos Anna laulu lahjaksi,Janna

Janna puolestaan innostui Doriksen tarinasta, jossa oli kyse ensirakkaudesta ja lyhytaikaisesta kauniista hetkestä.

– Inspiroiduin siitä heti. Tämän tarinan haluan säveltää! Vilma Alinan ja Minna Koivistonkanssa teimme sen yhdessä loppuun. Siitä tuli tosi hyvä, perinteitä kunnioittava mutta myös moderni, kertoo Janna.

Lue Mikko Kuustosen uudesta joululaulusta: Mikko Kuustonen ihastui Eijan runoihin ja taikoi niiden innostamana uuden joululaulun

Joulukuussa valmiita lauluja kuullaan Radio Suomessa.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi