Hyppää pääsisältöön

Sanoista teoiksi: Yle näytti elokuussa jopa 130 tuntia e-urheilua – syksyllä luvassa Overwatchin MM-kisat

Kuvia Dota 2: The Internationalista, Overwatchin MM-karsinnoista, Assembly Summerista ja DreamHack Mastersista.
Kuvia Dota 2: The Internationalista, Overwatchin MM-karsinnoista, Assembly Summerista ja DreamHack Mastersista. Kuva: Järjestyksessä ylhäältä vasemmalta: Valve, Blizzard, Kirsi Ranta, Rapa Media e-urheilu,Counter-Strike: Global Offensive,Dota 2,Overwatch (videopeli)

Yle näytti elokuussa kanavillaan Helsingin Assembly Summerin, Overwatchin MM-karsinnat Koreassa, Dota 2: The Internationalin sekä Tukholman DreamHack Mastersin CS:GO-turnauksen.

Yhteensä elektronista urheilua näkyi Yle Areenassa ja TV2:ssa noin 130 tunnin edestä! Kyseessä on hurja satsaus sekä Yle E-urheilun tuotantoon että Ylen videopelaamista käsittelevään ohjelmistoon.

– Suomalaiset e-urheilijat kisaavat maailman huipulla, ja kiinnostus e-urheilua kohtaan kasvaa koko ajan. Haluamme vastata tähän monipuolisella ja aiempaa laajemmalla tarjonnalla, Yle Urheilun strategiasta ja oikeuksista vastaava päällikkö Robert Portman totesi ennen e-urheilusyksyn alkua.

Ja lisää on vain luvassa. Esimerkiksi syyskuussa nähdään oikein olan takaa Counter-Strikea, kun ensin Yle esittää kanavillaan Lontoon Wembleyllä pelattavan vuoden suurimman majors-turnauksen ja kuun lopussa vielä Blast Istanbulin.

Marraskuussa jännitetään puolestaan Suomen maajoukkueen otteita Overwatchin MM-kisoissa Yhdysvalloissa.

Nämä turnaukset Ylen kanavilla elokuussa näkyivät:

Assembly Summer 2018, 2.–4.8.

ENCE-joukkue
ENCE pääsi nostamaan CS:GOn eSM-pokaalia. ENCE-joukkue Kuva: Kirsi Ranta Counter-Strike: Global Offensive,Assembly (tapahtuma),e-urheilu,Ence

Helsingissä järjestetty Assembly Summer keräsi Messukeskukseen yli 3 000 lanittajaa ja noin 9 000 kävijää. Yle esitti Suomen suurimmassa pelitapahtumassa pelatun Counter-Strike: Global Offensiven eSM-turnauksen suorana Yle Areenassa ja loppuottelun TV2:ssa.

Jännittävässä finaalissa ENCE nousi Suomen mestariksi ohi haastaja HAVUn.

Lue lisää: Assembly Summer 2018: Suomen kärkiseurojen kohtaaminen huipensi CS:GOn eSM-lopputurnauksen – katso kaikki ottelut täältä


Overwatchin MM-karsinnat, 17.–19.8.

Suomen Overwatch-maajoukkue
Suomen maajoukkue juhli Incheonissa MM-kisapaikkaa. Suomen Overwatch-maajoukkue Kuva: Blizzard / Robert Paul Overwatch (videopeli),e-urheilu,videopelit

Suomen Overwatch-maajoukkue taisteli Etelä-Koreassa paikasta MM-kisoihin. Incheonissa järjestettäviin karsintoihin matkasi todellinen tähtisikermä, kun sinivalkopaidan pukivat päälleen Joona ”Fragi” Laine, Jiri ”LiNkzr” Masalin, Joonas ”Zappis” Alakurtti, Jonas ”Shaz” Suovaara, Benjamin ”BigGoose” Isohanni sekä Tuomo ”Davin” Leppänen.

Yle näytti kaikki Suomen pelit suorana Yle Areenassa, ja lisäksi päätöspeli Taiwania vastaan esitettiin TV2:ssa. Tulos karsinnoista oli mainio: "Team Winland" voitti neljä ottelua, laittoi hallitsevan maailmanmestarin Etelä-Koreankin ahtaalle ja kuittasi paikan Yhdysvaltain Anaheimissa marraskuussa pelattavaan MM-lopputurnaukseen.

Katso tiukka Korea-vääntö ja muut Suomen karsintapelit Yle Areenassa.

Lue lisää: "Torille!" Suomi eteni Overwatchin MM-lopputurnaukseen – laittoi hallitsevan maailmanmestarinkin ahtaalle


Dota 2: The International, 20.–26.8.

Maailman suurin e-urheiluturnaus The International pelattiin Kanadan Vancouverissa. Yle Areenassa seurattiin Dota 2 -turnauksen päävaihe aina finaaliin asti, joka näytettiin suorana myös TV2:ssa.

Maailmanmestaruuden ja käsittämättömän 11 miljoonan dollarin voittopotin pokkasi kihelmöivän jännittävien vaiheiden jälkeen uskomattomasti yllätysjoukkue OG. Eurooppalaisjengin riveissä pelasivat myös suomalaiset Jesse "JerAx" Vainikka ja Topias "Topson" Taavitsainen.

TI:n pudotuspelivaiheen ottelut ja finaali ovat katsottavissa Yle Areenassa. OG:n ja PSG.LGD:n välisen finaalisarjan ratkaisevan viidennen pelin näet täältä.

Lue lisää: "Mahdottomasta totta!" Vainikan ja Taavitsaisen OG nousi kuilun partaalta The Internationalin mestaruuteen – voittopotti yli 11 miljoonaa dollaria


DreamHack Masters Stockholm 2018, 29.8.–2.9.

North-joukkue juhli DreamHack Masters Stockholmin voittoa.
North yllätti Tanskan suurseura Astraliksen ja voitti Tukholman DreamHack Mastersin. North-joukkue juhli DreamHack Masters Stockholmin voittoa. Kuva: Rapa Media Counter-Strike: Global Offensive,DreamHack,e-urheilu

Tukholman legendaarisessa Globenissa pelattiin elokuun lopussa ja syyskuun alussa maailman kärkitason CS:ää. DreamHack Masters -turnauksessa nähtiin kuusitoista huippujoukkuetta, ja Yle Areenassa seurattiin mittelöitä aina alkulohkoista loppuotteluun. Finaali näkyi myös jälkilähetyksenä TV2:ssa

Suomalaisen Miikka "suNny" Kempin edustama Mousesports sijoittui hienosti 3-4:lle sijalle, kun finaalissa kohtasivat tanskalaisseurat Astralis ja North. Niistä jälkimmäinen yllätti maailmanrankingin ykkösen ja vei Mastersin voiton 2-1-tuloksella.

Ylen DreamHack Masters Stockholm 2018:n turnauslähetykset ovat katsottavissa Yle Areenassa.

Lue lisää: Yllättäjäjoukkue juhli Tukholman DreamHack Mastersin voittoa – näin Globenin finaali ratkesi

Lue lisää:

Yle panostaa e-urheiluun – isoimmat ja tärkeimmät tapahtumat nähdään Kakkosella ja Areenassa!