Hyppää pääsisältöön

Prisma: Kasvun salaisuus – ihmisen ihmeellinen kehitystarina

Miten ihminen kasvaa lapsesta aikuiseksi? Kaksiosainen brittidokumentti kertoo ihmisen ihmeellisen kehitystarinan.
Murrosiässä kehossa ja mielessä tapahtuu valtavasti muutoksia. Miten ihminen kasvaa lapsesta aikuiseksi? Kaksiosainen brittidokumentti kertoo ihmisen ihmeellisen kehitystarinan. Kuva: Oxford Scientific Films 2016 Yle TV1

TV1 keskiviikkoisin 12. - 19.9.2018 klo 19.00 - 19.55, uusinta lauantaisin klo 14.05
Areenassa 14 päivää

Miten ihminen kasvaa lapsesta aikuiseksi? Kaksiosainen brittidokumentti kertoo ihmisen ihmeellisen kehitystarinan.

Sarjan ensimmäisessä jaksossa käsitellään murrosikää. Miksi herttainen ja iloinen lapsi muuttuu kiukuttelevaksi ja epävakaaksi murrosikäiseksi? Teini-iän tutkijat ovat löytäneet uutta tietoa siitä, miten ihmisen keho ja mieli muuttuvat aikuistumisen kynnyksellä.

Toinen jakso keskittyy ihmisen vanhenemiseen. Elämme yhä pidempään, ja käsitys vanhuudesta on muuttumassa. 2000-luvun lapsi saattaa hyvinkin elää 150-vuotiaaksi. Sanotaan, että ihminen on juuri niin vanha kuin itse kokee. Nyt tiede todistaa, että tämä on täyttä totta.

Secret Life of Growing Up. Tuotanto: BBC, Britannia, 2016.

Miten ihminen kasvaa lapsesta aikuiseksi? Kaksiosainen brittidokumentti kertoo ihmisen ihmeellisen kehitystarinan.
Ihmisen ikäkokemukselle on saatu tieteellistä näyttöä. Miten ihminen kasvaa lapsesta aikuiseksi? Kaksiosainen brittidokumentti kertoo ihmisen ihmeellisen kehitystarinan. Kuva: Oxford Scientific Films 2016 Yle TV1
Keskustele