Hyppää pääsisältöön

StarCraftin maailman kärkinimi Joona Sotala otti jälleen suurvoiton – ENCEllä mainio viikonloppu Kanadassa

Joona "Serral" Sotala
Joona "Serral" Sotala voitti Kanadan Montrealissa järjestetyn WCS-turnauksen ja 20 000 dollaria. Joona "Serral" Sotala Kuva: Blizzard Entertainment Ence,Joona Sotala,Starcraft

Kotimainen ENCE pärjäsi hienosti Montrealin DreamHackissa, kun Joona "Serral" Sotala juhli voittoa StarCraft 2 -turnauksessa ja CS:GO-joukkue nappasi puolestaan hopeaa.

Erityisesti Sotalan suoritus on upea. StarCraft 2:ssa maailman ehdottomaan kärkeen – ja joidenkin mielestä jopa tällä hetkellä maailman parhaaksi pelaajaksi – noussut suomalainen on nyt voittanut kaikki vuoden neljä WCS-kiertueeseen kuuluvaa turnausta. WCS on lyhenne world championshipista, eli se vastaa periaatteessa pelin MM-sarjaa.

Suomalaista ENCE-organisaatiota edustava Sotala kaatoi Montrealin tiukassa loppuottelussa Italian superlupauksen Riccardo "Reynor" Romitin niukasti 4-3. 16-vuotiaas Romiti johti ottelusarjaa jo kahteen otteeseen, mutta kylmistä hermoistaan tunnettu Sotala nousi aina tasoihin ja lopulta voittoon.

Skip Twitter post

- Sain vielä sen viimeisenkin! Tämä vuosi on ollut lähes täydellinen, toivottavasti pystyn pitämään vireen yllä myös BlizzConissa, Sotala iloitsi voiton jälkeen Twitterissä viitaten kauden päättävään MM-lopputurnaukseen.

20-vuotiaan Sotalan dominointi kaudella näkyy WCS-rankingissa: suomalaisella on kasassa peräti 14 090 pistettä, kun seuraavana olevalla Saksan Tobias "ShoWTimE" Sieberillä on 3 270. Kauden kahdeksan parasta pelaajaa saavat kutsun marraskuussa Yhdysvaltain Anaheimissa pelattavaan WCS Global Finalsiin eli MM-lopputurnaukseen.

Skip Twitter post

BlizzConissa Sotala on yksi ennakkosuosikeista, mutta edessä on suuri haaste. Siinä missä muun maailman pelaajat eivät ole pystyneet tarjoamaan suomalaiselle haastetta kauden WCS-kiertueella, on MM-kisoissa vastassa myös Etelä-Korean SC2-huiput.

StarCraft 2 on erityisen suurta Etelä-Koreassa, ja maan parhaat pelaajat pelaavat Aasiassa omaa "MM-sarjaansa". Toisaalta Sotala onnistui kesällä voittamaan Etelä-Koreassa järjestetyn GSL vs. the World -suurturnauksen kaataen matkan varrella useita Korean parhaita pelaajia. Ennakkoveikkauksissa BlizzConista on tulossa uusi "Serral vastaan Etelä-Korea" -koitos.

Skip Twitter post

ENCE palkintopallille myös Counter-Strikessa

Kanadan Montrealissa järjestetyssä DreamHack-pelitapahtumassa pelattiin myös muita e-urheilupelejä. ENCElle viikonloppu oli onnistunut, sillä myös organisaation Counter-Strike: Global Offensive -joukkue pärjäsi.

Suomalaiset Aleksi ”allu” Jalli, Jere ”sergej” Salo, Jani ”Aerial” Jussila, Sami ”xseveN” Laasanen ja Aleksi ”Aleksib” Virolainen pelasivat DreamHack Open -nimeä kantaneessa turnauksessa aina finaaliin asti, mutta joutuivat tyytymään lopulta kakkossijaan.

Aleksi "allu" Jalli
Aleksi "allu" Jallin johtama ENCE sijoittui DreamHack Montrealin CS:GO-turnauksessa toiseksi. Aleksi "allu" Jalli Kuva: Kirsi Ranta Counter-Strike: Global Offensive,e-urheilu,Assembly (tapahtuma),Aleksi Jalli

Hong Kongissa perustettu, mutta puolalaisia pelaajia sisältävä Team Kinguin oli loppuottelussa liian kova pala. Kinguin päihitti suomalaiset suoraan kahdessa kartassa pistein 16-14, 16-9.

ENCE osoitti kuitenkin jälleen, miksi se kuuluu maailman CS:GOn kärkitiimien joukkoon – viimeisimmässä maailmanrankingissa suomalaisjoukkue on sijalla 18. Montrealin finaalissa Pohjolan pojat esittelivät myös yksilötaitojaan:

Skip Twitter post

Skip Twitter post

CS:GO-turnauksen hopeakin toi ENCElle kuitenkin mukavan 20 000 dollarin siivun sadantonnin voittopotista. Kun tähän lisätään Sotalan 20 000 dollarin voitto, toi viikonloppu ENCEn pelaajille yhteensä 40 000 dollaria eli reilu 35 000 euroa.

Lue lisää:

Sanoista teoiksi: Yle näytti elokuussa jopa 130 tuntia e-urheilua – syksyllä luvassa Overwatchin MM-kisat

Uusimmat sisällöt - E-urheilu