Hyppää pääsisältöön

Tohtori ensimmäistä kertaa naisen hahmossa - yhdestoista Doctor Who -kausi Areenassa ja Kakkosella

Doctor Who-tieteissarjan yhdestoista tuotantokausi, Tohtorina Jodie Whittaker (oik.)
Doctor Who-tieteissarjan yhdestoista tuotantokausi, Tohtorina Jodie Whittaker (oik.) Kuva: Yle/BBC Doctor Who,Yle Areena,Yle TV2

Winkeitä uutisia, Whovianit ja muut tieteissarjojen ystävät! Yhdestoista Doctor Who -kausi nähdään Suomessa vain yhden päivän viiveellä Ison-Britannian ensiesityksestä. Jaksot julkaistaan Yle Areenassa maanantaiaamuisin klo 6. Televisiossa osat lähettää tuttuuun tapaan TV2, ohjelmapaikkana torstai klo 19.

Kulttiklassikko Doctor Who'ssa puhaltavat muutokset mielenkiintoiset puhurit. Pitkäaikainen showrunner Steven Moffat ei ole enää mukana, vaan hänen tilalleen puikkoihin on astunut Chris Chibnall, jonka tähän mennessä tunnetuin luomus on erinomainen rikosdraama Broadchurch.

Lisäksi luvassa on Doctor Who -historian ensimmäinen naispääosa, sillä jo reilu vuosi sitten julkistettiin, että kolmattatoista Tohtoria esittää Jodie Whittaker. Sattumoisin Whittaker on loistanut aiemmin mm. juuri Broadchurchissa, kuten myös kymmenennen Tohtorin ilmeikkäinä kasvoina hurmannut David Tennant. Ympäri käydään...

Elämme jännittäviä aikoja, ja Doctor Who edustaa kaikkea sitä, mikä muutoksessa on jännittävää.― Jodie Whittaker, BBC

Doctor Who'n kaltaisen, yli 50 vuotta eläneen instituution linjaukset koskettavat valtavaa ja intohimoista fanijoukkoa. Niinpä oli varsin arvattavaa, että Whittakerin valintakin nostatti monenlaisia kuohuja. BBC:n virallinen vastine oli kuitenkin tyhjentävä: "Tohtori on avaruusolento Gallifreyn planeetalta ja sarjassa on osoitettu, että Ajan herrat voivat vaihtaa sukupuolta." Sitä paitsi jos tämä maailma jotakin kaipaa, niin lisää naispuolisia roolimalleja ja sankareita!

Tekijät itse ovat ottaneet etäisyyttä älämölöön painottamalla sarjan huimia mahdollisuuksia ja keskittymällä fiksusti olennaiseen eli sisältöön. Sekin saattaa tosin yllättää, sillä Chibnall on vihjannut, että uusi kausi tarjoaa rohkeita ja jopa riskaabeleita ratkaisuja. Toden totta kiintoisaa siis nähdä, mitä tuleman pitää.

Lue myös:

Keskustele

Yle TV2