Hyppää pääsisältöön

Tosi tarina: Asfaltilla syntynyt – Mikon kohtalokas pyörämatka

Mikon uraputki katkesi pyöräilyonnettomuuteen.
Mikon uraputki katkesi pyöräilyonnettomuuteen. Mikon uraputki katkesi pyöräilyonnettomuuteen. Yle TV1,Tosi tarina: Asfaltilla syntynyt

TV1 tiistaina 11.9.2018 klo 20.00 - 20.30, uusinta torstaina 13.9. klo 5.55
Yle Areenassa 30 päivää

"Minä, joka tässä puhun, synnyin 25.5.2005 pyörätiellä Länsiväylän varrella, Westendin kohdalla asfaltin avustamana, salamannopeasti, ilman mitään odotusaikaa."

Eräänä toukokuisena aamuna Mikko Makkosen elämä muuttui. Takaa tullut toinen polkupyöräilijä ajoi hänen päälleen. Monien luunmurtumien lisäksi mies sai onnettomuudessa iskun päähänsä.

Päävamman seurauksena Mikko alkoi nähdä värikkäitä ja yksityiskohtaisia kuvia. Samalla hän menetti yhteyden entiseen itseensä ja tunnemuistoihin. Syntyi uusi ihminen, joka ilmaisi itseään muun muassa kuvanveiston ja tanssin keinoin.

Dokumentti Asfaltilla syntynyt kertoo entisen tutkijan, yrittäjän ja kirjailijan tarinan. Mikon uraputki katkesi pyöräilyonnettomuuden takia, mutta tilalle tuli taiteilija. Hän oli elänyt nopeatempoista elämää työ- ja rahahuolineen. Mennyt näyttäytyi onnettomuudesta heräävälle miehelle vastenmielisenä varjomaailmana.

Ohjaus: Donagh Coleman. Tuotanto: Yle, 2013. Dokumentti on esitetty edellisen kerran TV1:llä 2017.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.