Hyppää pääsisältöön

Viikon 37 vinkit: Sannikka & Ukkola alkaa, Docventures palaa, Nousuvesi jatkuu!

nainen katsoo oikealle viistoon pimeässä, takana näkyy katuvalon loiste.
Nousuveden uudet jaksot alkavat! nainen katsoo oikealle viistoon pimeässä, takana näkyy katuvalon loiste. Kuva: Niklas Maupoix / Filmlance International AB 2018 Nousuvesi,Yle TV1,Julia Ragnarsson

Viikolla 37 alkaa uusi keskusteluohjelma Sannikka & Ukkola, jossa räjäytetään poterot ja tuodaan ihmiset yhteen keskustelemaan vaikeistakin aiheista. Ohjelman yhtenä tavoitteena on parantaa suomalaista keskustelukulttuuria ja tekijät lupaavat, että ohjelmassa nostetaan esiin näkökulmia, joihin ei muualla törmää.

Syksyä piristämään palaa iso joukko suosittuja ohjelmia, muun muassa leffakerhoineen suuren suosion saavuttanut ja Kultaisella Venlalla palkittu Docventures sekä ajankohtaisaiheita ruotiva satiiriohjelma Noin viikon studio, Fredrik Skavlanin vetämä norjalaisruotsalainen keskusteluohjelma Skavlan ja ruotsalainen jännityssarja Nousuvesi.

Lentopallon MM-kisat jatkuvat Bulgariassa ja Italiassa. Suomen pelejä nähdään perjantaista sunnuntaihin joka päivä. Lisäksi tällä viikolla jännitetään Suomen koripallojoukkueen puolesta, kun Susijengi kohtaa MM-karsinnoissa Bosnia-Hertzegovinan.

Lisäksi luvassa elokuvia, dokumentteja ja sarjojen uusia tuotantokausia. Katso viikon tärpit alta!

MAANANTAI 10.9.

Kun kemiat kohtaavat - uusi kausi

Yle Fem klo 22.45 ja 23.24

(Når kjemien stemmer) Toinen kausi, 1/6. Norjalaisessa sarjassa tutkitaan, voiko tiede auttaa kumppanin löytämisessä. Hajuaisti on ihmisen luotettavin työkalu kumppanin valinnassa. Jenny testaa asiaa nuuhkimalla seitsemää kumppaniehdokasta. Yle Areena 1 vuosi.

Miehiä makaa maassa läjässä ilman paitaa.
Kun kemiat kohtaavat. Miehiä makaa maassa läjässä ilman paitaa. Kuva: NRK / Cathrine Dillner Hagen/ Yle Kuvapalvelu Norjalaiset tv-ohjelmat,Kun kemiat kohtaavat

Historia: Tähtäimessä Martin Luther King

Yle TV1 klo 19.00

(MLK Marked Man) Rotusorron vastustaja Martin Luther King oli Yhdysvaltain hallinnon hampaissa. J. Edgar Hooverin johtaman FBI:n pelottelukampanja Kingiä vastaan oli erityisen tyly. Olisiko sillä voinut olla osuutta jopa salamurhaan? Yle Areena 3 kk.

Rotusorron vastustaja Martin Luther King oli Yhdysvaltain hallinnon hampaissa.
Tähtäimessä Martin Luther King. Rotusorron vastustaja Martin Luther King oli Yhdysvaltain hallinnon hampaissa. Kuva: Somerstein 1965 Martin Luther King, Jr.,Yle TV1,Historia: Tähtäimessä Martin Luther King

Dokumenttiprojekti: Sota vai rauha (12)

Yle TV1 klo 21.30

The Weather Underground -liikkeen aktivistien halu muuttaa maailmaa johti äärimmäiseen väkivaltaan 1960-luvun Yhdysvalloissa. Osa liikkeen jäsenistä jatkoi taistelua pitkään maan alla. Mitä ikääntyneet aktivistit ajattelevat toimintatavoistaan? O: Inderjit Kaur Khalsa T: Greenlit Productions. Yle Areena 6 kk.

Democracy Spring, Philadelphia, USA
Dokumenttiprojekti: Sota vai rauha. Democracy Spring, Philadelphia, USA Kuva: Vain tämän ohjelman yhteydessä Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalveluyle.fi mielenosoitukset,Democracy Spring,Dokumenttiprojekti: Sota vai rauha

TIISTAI 11.9.

Kauhee akka - uusi sarja alkaa

Yle Radio 1 klo 17.10 + Yle Areena

Kauhee akka on uusi 7-osainen radiosarja, jossa toimittaja Kaisa Pulakka tutustuu erilaisten mytologioiden hankaliin naishahmoihin ja sivuaa samalla naisten kulttuurihistoriaa ja naisena olemista ihan arkisellakin tasolla. Sarjaa sävyttää huumori ja vahva itseironia. Tarinat kauheista akoista kertoo Seela Sella. Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan juutalaisen kansanperinteen tarinaan Lilithistä, Aatamin ex-vaimosta, joka jätti alistavan miehensä ja lensi punaiselle merelle parittelemaan demonien kanssa. Olisiko jumalan ollut syytä perehtyä paremmin keski-ikäistyvän naisen sielunmaisemaan ennen luomispuuhiin ryhtymistä? Lähetykset Yle Radio 1:ssä tiistaisin 11.9. - 23.10. klo 17.10, uusinta lauantaina klo 10.00 ja Areenassa 30 vrk.

Grönlannin unelmakodit - uusi sarja alkaa!

Yle Fem klo 18.30

(Grønlandske Boligdrømme) 1/4. Sarjassa tutustutaan Grönlannin ainutlaatuisiin asuinpaikkoihin. Nuukin vanhassa kaupunginosassa asuu viisihenkinen perhe, joka on yhdistänyt grönlantilaisen sielun pohjoismaalaiseen minimalismiin. Tuotanto: DR, 2017. Yle Areena 30 vrk.

Nainen kyyköttää sinisen puutalon edessä.
Grönlannin unelmakodit. Nainen kyyköttää sinisen puutalon edessä. Kuva: Yle Kuvapalvelu remontointi- ja sisustusohjelmat,Grönlannin unelmakodit

Voguen sata vuotta

Yle Teema klo 20.00

(Inside British Vogue) Osa 1/2. Legendaarisen muotilehti Voguen brittiversio täytti sata vuotta vuonna 2016. Merkkivuoden kunniaksi lehti avasi toimituksensa salat tv-kameroille ensimmäistä kertaa. Kaksiosaisen dokumentin kuvausten aikana elettiin jo erään aikakauden loppua: pian juhlavuoden jälkeen lehden pitkäaikainen päätoimittaja Alexandra Shulman sai lähteä ja tilalle astui uutta sukupolvea edustava Edward Enninful. Yle Areena 14 vrk.

nainen istuu toimistopöydän päällä ja nojaa käteensä.
Voguen sata vuotta. nainen istuu toimistopöydän päällä ja nojaa käteensä. Kuva: Linda Brownlee / Yle Kuvapalvelu dokumenttiohjelmat,Voguen sata vuotta

Docventures - uudet jaksot alkavat!

Yle TV2 klo 21.00
Kuudes kausi ja uusi esitysaika tiistaisin. Suomen suurimmassa leffakerhossa pureudutaan sukupuolten valtataisteluun legendaarisen tennismatsin myötä. Leffan jälkeen suorassa lähetyksessä Riku ja Tunna ruotivat vieraidensa kanssa #metoo-ilmiötä

Docventures: Battle of the Sexes klo 21.15

(The Battle of The Sexes) 1970-luvulla tennishuippu Bobby Riggs haukkui naisia ja uhosi päihittävänsä kenet tahansa naispelaajan. 1973 Riggs ja Billie Jean King kohtasivat. Elokuva avaa tasa-arvon kehitystä yksittäisen tennistrillerin kautta. Battle of The Sexes -elokuvan jälkeen leffaklitsun suorassa lähetyksessä Riku ja Tunna pohtivat asiantuntijavieraidensa kanssa tasa-arvon nykytilaa, menneisyyttä ja tulevaisuutta. Osallistu: yle.fi/docventures. Yle Areena 3 kk.

Riku Rantala ja Tunna Milonoff filminauhat käsissään.
Docventures. Riku Rantala ja Tunna Milonoff filminauhat käsissään. Kuva: Yle / Meeri Koutaniemi, käsittely Payman Sharifi Docventures

Kino Suomi: Marraskuun harmaa valo (16)

Yle Teema klo 21.55

(1993) Esko Salmisen tähdittämässä elokuvassa suomalainen liikemies pelaa kissa- ja hiirileikkiä Tallinnassa paikallisen rikostarkastajan ja mafian kanssa. N: Esko Salminen, Jelena Kostina, Madis Kalmet. Ohjaus: Anssi Mänttäri. Yle Areena 30 vrk.

Esko Salminen elokuvassa Marraskuun harmaa valo
Marraskuun harmaa valo. Esko Salminen elokuvassa Marraskuun harmaa valo Kuva: Yle Kuvapalvelu Esko Salminen,Marraskuun harmaa valo,Anssi Mänttäri

KESKIVIIKKO 12.9.

Prisma: Kasvun salaisuus

Yle TV1 klo 19.00

(Secret Life of Growing Up) Osa 1/2. Miksi herttainen ja iloinen lapsi muuttuu kiukuttelevaksi ja epävakaaksi murrosikäiseksi? Teini-iän tutkijat ovat löytäneet uutta tietoa siitä, miten ihmisen keho ja mieli muuttuvat aikuistumisen kynnyksellä. Yle Areena 13 vrk.

Kino: Operaatio Avalanche (12)

Yle Teema klo 21.50

(Operation Avalanche) Kylmän sodan huipentuessa CIA epäilee neuvostovakoojan sabotoivan Nasan Apollo-ohjelmaa. Kaksi salaista agenttia, jotka ovat tekevinään dokumenttia avaruuskilvasta, etsivät myyrää. He havaitsevat kuitenkin vielä järkyttävämmän asian, joka pidetään salassa kaikin keinoin. Matt Johnsonin konspiraatiotrilleri vuodelta 2016. Yle Areena 14 vrk.

Mies seisoo kuvattavana avaruuskypärä kainalossaan.
Kino: Operaatio Avalanche. Mies seisoo kuvattavana avaruuskypärä kainalossaan. Kuva: Joey Shanks / Yle Kuvapalvelu elokuvat,Operaatio Avalanche

TORSTAI 13.9.

Noin viikon studio - syyskausi alkaa!

Yle TV2 klo 22.00

Uudet jaksot ja uusi esitysaika! Ajankohtaissatiiria viikon uutisaiheista ja politiikan kiemuroista vetävät tuttuun tapaan koomikot Eeva Vekki ja Anders Helenius. Noin viikon studion käsikirjoitustiimissä työskentelee Vekin ja Heleniuksen lisäksi muita eturivin koomikoita ja poliittisen satiirin konkareita, kuten Yasir Gaily, Tomi Haustola, Antti Haapala, Ida Grönlund, Jenni Poranen, Janne Zareff ja Julia Thurén. Yle Areena 30 vrk.

Anders Helenius ja Eeva Vekki pöydän päällä.
Noin viikon studio. Anders Helenius ja Eeva Vekki pöydän päällä. Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu Anders Helenius,eeva vekki

Ratsastuksen MM: Kouluratsastus

Yle TV2 klo 15.00

Kooste kouluratsastuksen ensimmäisestä päivästä. Tryon, Yhdysvallat. Selostaja Marko Björs. Kisat jatkuvat sunnuntaille saakka.

Koripallon MM 2019 karsinta: FIN - BIH

Yle TV2 klo 18.50

Koripallon miesten MM-karsintaottelu Suomi - Bosnia-Hertzegovina. Selostus Antti-Jussi Sipilä. Helsinki.

Lauri Markkanen heittämässä koripalloa.
Koripallon MM-karsinnat. Lauri Markkanen heittämässä koripalloa. Kuva: Tomi Hänninen / Yle Kuvapalvelu koripallon MM-kisat,Lauri Markkanen

Ulkolinja: Eurooppa kieltää abortit

Yle TV1 klo 22.00

(Abortion: Blacklash in Europe) Viime vuosina Euroopassa ja Yhdysvalloissa abortin vastustus on saanut lisää kannatusta ja monessa maassa aborttilakeja on jälleen tiukennettu, naisten terveyden uhalla. EU on voimaton - päinvastoin abortinvastustajien kansainvälinen lobby on vahva. Yle Areena 3kk.

Elävä arkisto: Syömishäiriöitä

Arkistovieraana: Leea Klemola Yle Teema klo 22.37

(2015) Näyttelijä-ohjaaja Leea Klemola kertoo Kuinka katosin karkkimaahan -dokumentin teosta, jossa hän on keskiössä bulimiaa sairastavana teatterikoululaisena. Haastattelussa pohditaan syömishäiriön syntymisen syitä. Yle Areena 30 vrk.

Kuinka katosin karkkimaahan Yle Teema klo 22.51

(1992) Dokumentti näyttelijä-ohjaaja Leea Klemolasta ja hyvinvointiyhteiskunnan nuorten naisten sairaudesta, bulimiasta. Ohjaus Kaisa Rastimo. Yle Areena 30 vrk.

Leea Klemola Kaisa Rastimon dokumentissa Kuinka katosin karkkimaahan, 1992.
Kuinka katosin karkkimaahan. Leea Klemola Kaisa Rastimon dokumentissa Kuinka katosin karkkimaahan, 1992. Kuva: Yle Kuvapalvelu kaisa rastimo

PERJANTAI 14.9.

Sannikka & Ukkola - uusi keskusteluohjelma alkaa

Yle TV1 klo 20.00

Sannikka & Ukkola on uusi ajankohtainen talkshow, jossa pureudutaan yhteiskunnallisiin asioihin ilman tärkeilyä. Nolla prosenttia hyminää, sata prosenttia actionia. Suorassa lähetyksessä on luvassa kiivasta väittelyä, mutta tarkoitus on myös kuunnella ja ymmärtää.

“Suomalaisessa mediassa samat aiheet, kommentaattorit ja näkökulmat kiertävät helposti viestimestä toiseen. Haluamme laajentaa aiheita ja näkökulmia, joita media tuo esille: ei ole kiellettyjä keskustelunaiheita eikä ainoastaan yhtä näkökulmaa, josta aiheita voi tarkastella”, Ukkola sanoo.

Sannikka & Ukkola pyrkii parantamaan suomalaista keskustelukulttuuria. S&U:ssa räjäytetään poterot ja tuodaan ihmiset yhteen keskustelemaan vaikeistakin aiheista. Ohjelmassa nostetaan esille näkökulmia, joihin et ole muualla törmännyt.

“On ikävää seurata miten ihmiset tappelevat somessa, ymmärtävät väärin välillä jopa tahallaan ja leimaavat toisiaan. Haluamme luoda tilan, jossa ihmiset voivat aidosti kuunnella toisiaan ja ymmärtää sellaisiakin näkökulmia, jotka ovat mahdollisimman kaukana heidän omistaan. Ymmärtäminen ei ole hyväksymistä!”, Sannikka toteaa. Yle Areena 1 vuosi.

Marja Sannikka ja Sanna Ukkola istuvat ja katsovat kameraan.
Sannikka & Ukkola. Marja Sannikka ja Sanna Ukkola istuvat ja katsovat kameraan. Kuva: Yle Kuvapalvelu asiaohjelmat,Sannikka & Ukkola

Pikku Kakkonen: Tarinoita puumajasta, uusi sarja

Yle Teema klo 16.25

Pikku Kakkosessa alkaa uusi, palkittu sarja Tarinoita puumajasta. Kun neljä kaverusta kokoontuu salaiseen puumajaan lukemaan yhdessä kirjoja, tarinat heräävät henkiin riemukkaina animaatioina. Jokaisessa jaksossa tutustutaan yhteen uskomattomaan lastenkirjaan. Ohjelma on palkittu International Emmy Kids Awards -palkinnolla. (Treehouse Stories, 2017, Ranska).

Urheilun takia Pikku kakkonen poikkeuksellisesti Yle Teemalla ja aloitusaika jo normaalia aikaisempi klo 16.25.

Lentopallon MM: FIN - CUB

Yle TV2 16.30

Miten Suomen lentopallojoukkueen matka MM-kisoissa etenee? Vuorossa ottelu Suomi - Kuuba. Varna, Bulgaria. Suomen pelit perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.

Lentopallomaajoukkueen pelaajia.
Lentopallon MM-kisat. Lentopallomaajoukkueen pelaajia. Kuva: Tomi Hänninen / Yle Kuvapalvelu lentopallon MM-kisat

Dok: Diagnoosi

Yle Fem klo 18.30

(Diagnosen) 12-vuotiaana Odette sai neljä diagnoosia, joista yksi oli Aspergerin tauti. Diagnoosi tuntui Odetesta vieraalta tuomiolta ja leimalta. Vuosia myöhemmin koko perhe saa psykologin avulla tilanteesta uudenlaisen kuvan. Tuotanto: SVT/Nordvision. Yle Areena 3 kk.

Nuori nainen katsoo viistoon vasemmalle.
Dok: Diagnoosi. Nuori nainen katsoo viistoon vasemmalle. Kuva: Alma Linder / Yle Kuvapalvelu dokumenttiohjelmat,Dok: Diagnoosi

Muistin vanki (12) - uusi kausi

Yle TV2 klo 19.30

(Unforgettable, S4) NYPD:n tähtipoliisi Carrie Wells työpareineen paistattelee päivää lehtien palstoilla tehtyään onnistuneen pelastustehtävän. Pomo pitäisi mielellään matalaa profiilia, mutta tehokaksikko Carrie ja Al Burns onnistuvat vetämään maton alta kerran toisensa perään. Niin nytkin, kun neljännen kauden ensimmäisessä jutussa mies Carrien menneisyydestä saapuu kaupunkiin pyytämään virka-apua huumediileriveljesten kaatamiseen, jotka ovat syyllistyneet nuoren pojan murhaan.

Carrie saa pomolta luvan auttaa, mutta uusi tehtävä lähtee välittömästi lentoon ja lentoreitille osuu monta vaaran paikkaa, joiosta syntyy skismaa eri poliisipiirien välillä. Tällä kertaa on kuitenkin aiheellistakin puuttua asiaan, sillä huumekuvio osoittautuu olevan vain lavastusta vielä vaarallisemmille suunnitelmille, jotka voivat johtaa poliittiseen selkkaukseen. Uudella kaudella on 13 jaksoa. Yle Areena 14 vrk.

Nainen pyssyn kanssa, katsoo kameraan, keltaisella, raidoitetulla taustalla.
Muistin vanki. Nainen pyssyn kanssa, katsoo kameraan, keltaisella, raidoitetulla taustalla. Kuva: Yle Kuvapalvelu draamasarjat,muistin vanki

Yle Live: Vesta

Yle Teema klo 22.35

Huikeassa nosteessa oleva laulaja-laulunkirjoittaja Vesta Ruisrockin Rantalavalla heinäkuussa 2018. Mukana myös laulajan haastattelu. Juontajana YleX:n Ida Karimaa.

Vesta.
Yle Live: Vesta. Vesta. Kuva: Yle Kuvapalvelu Ruisrock,Vesta

LAUANTAI 15.9.

Teemalauantai: Agnès Varda

Kasvot, kylät Yle Teema klo 21.01

(Faces, Places) (Visages, villages, Ranska 2017) Kolmekymppinen katutaiteilija ja yhdeksänkymppinen elokuvaohjaaja lähtevät kameroineen tien päälle. Yhteinen valokuvaprojekti vie heidät ja tämän hurmaavan dokumenttielokuvan katsojat tapaamaan ja kuvaamaan oman elämänsä sankareita ympäri Ranskan maaseutua. Ohjaus Agnès Varda ja JR. Tv-ensi-ilta. Yle Areena 3 kk.

Onnen hetket Yle Teema klo 22.30

(Le bonheur, Ranska 1965) Ranskan uuden aallon turhan vähän tunnettu merkkiteos, kolmiodraamasta kasvava perhetragedia, jonka ohjaaja Agnès Varda kertoo omaan tyyliinsä, hehkuvan värikkäänä ja romanttisena idyllinä. Pääosissa Jean-Claude Drouot, Marie-France Boyer ja Claire Drouot. Yle Areena 30 vrk.

Claire Drouot ja Jean-Claude Drouot elokuvassa Onnen hetket (Le bonheur)
Onnen hetket. Claire Drouot ja Jean-Claude Drouot elokuvassa Onnen hetket (Le bonheur) Teemalauantai,Agnès Varda,Happiness,Ranskalaisen elokuvan uusi aalto,Onnen hetket

Tete ja Mama - uusi sarja alkaa

Yle TV2 klo 8.03

Tete ja Mama kertoo energisen pikkuapinan Teten ja hänen nokkelan ja taiteellisen äitinsä Maman päivittäisistä puuhista. Tete ja Mama asuvat puumajassa keskellä viidakkoa. Usein heillä on mukanaan Teten lempilelu Superape ja muita viidakon ystäviä, kuten riehakas tiikeri Lilli, lentävä orava Tomo, virtahepo Heidi ja äksy pahkasika herra Nöf. Tete ja Mama viihtyvät yhdessä aamuherätyksestä iltasatuun asti. Kun Tete ja Mama haluavat tehdä eri asioita, auttaa lempeyden ja ymmärryksen ilmapiiri pääsemään yli erimielisyyksistä. (Tee and Mo!, 2017, Britannia) Yle Areena 30 vrk.

Piirretty apinaäiti apinalapsi sylissään.
Tete ja mama. Piirretty apinaäiti apinalapsi sylissään. Kuva: Plug-In Media / Yle Kuvapalvelu lastenohjelmat,Tete ja mama

Oopperailta: Mare ja hänen poikansa

Yle Radio 1 klo 19.02 + Yle Areena

Säveltäjä Tauno Pylkkäsen (1918-1980) 23-vuotiaana valmiiksi saama ooppera Mare ja hänen poikansa on harvinainen nuoren säveltäjän kypsyysnäyte. Pylkkänen laati oopperaansa libreton Aino Kallaksen samannimisen näytelmän mukaan. Teos sai kantaesityksensä vuonna 1945, ja esitykset Suomalaisessa Oopperassa merkitsivät säveltäjälle näyttävää läpimurtoa.

Oopperaillassa teos kuullaan vuonna 2004 Estoniassa taltioidulta levyltä. Estonia-kansallisoopperan kuoroa ja orkesteria johtaa Hannu Lintu. Päärooleissa sopraano Kirsi Tiihonen ja tenori Raimo Sirkiä. Illan aikana teoksesta ja Tauno Pylkkäsestä oopperasäveltäjänä keskustelevat tietokirjailija Pekka Hako, Suomen kansallisoopperan päädramaturgi Juhani Koivisto ja toimittaja Outi Paananen.

Betty: They Say I'm Different

Yle Teema klo 20.00

Vihjailevine sanoituksineen ja hurjine esiintymisasuineen funk-laulaja Betty Davis (s. 1945) oli paljon edellä aikaansa. Ehkä liikaakin. "Hän oli ensimmäinen: Madonna ennen Madonnaa, Prince ennen Princeä", kirjoitti aviomies, jazznero Miles Davis muistelmissaan.

Phil Coxin ohjaamassa dokumentissa etsitään syitä siihen, miksi tämä rohkea soulsisko jätti musiikkibisneksen 1970-luvun lopulla. Julkisuutta karttava Betty Davis iloitsee nyt siitä, että hänen musiikkinsa elää yhä. Yle Areena 29 vrk.

Funklaulaja Betty Davis poseeraa. Kuva dokumenttielokuvasta Betty: They Say I'm Different.
Betty: They Say I'm Different. Funklaulaja Betty Davis poseeraa. Kuva dokumenttielokuvasta Betty: They Say I'm Different. dokumenttielokuvat,funk,laulajat,soul,populaarimusiikki,Betty Davis,They Say I'm Different,Betty: They Say I'm Different

SUNNUNTAI 16.9.

Nousuvesi - uusi kausi alkaa!

Yle TV1 klo 22.00

(Springfloden, S2) Olivia Rönning ja Abbas el Fassi törmäävät kumpikin tahollaan murhaan. Toinen niistä tapahtuu Tukholmassa ja toinen Marseillessa. Heidät vedetään mukaan tapahtumiin, jotka liittyvät jollakin tavalla yhteen.

Tullivirkailija Bengt Sahlmanin 17-vuotias tytär Sandra löytää kotoa isänsä hirttäytyneenä. Pitkältä matkalta äskettäin palannut Olivia kulkee Sahlmanin kodin ohi, kun Sandra juoksee paniikissa ulos talosta. Tästä alkaa Olivian kiinnostus nuoren Sandran elämään: tytön molemmat vanhemmat ovat nyt kuolleet ja Sandran kohtalo muistuttaa Olivian omaa kohtaloa. Itsemurha osoittautuu melko pian murhaksi, ja Mette Olsäter saa tapauksen työpöydälleen.

Päärooleissa: Julia Ragnarsson (Olivia Rönning), Kjell Bergqvist (Tom Stilton), Cecilia Nilsson (Mette Olsäter), Dar Salim (Abbas) ja Johan Widerberg (Minken). Käsikirjoitus: Cilla ja Rolf Börjlind, perustuu heidän romaaniinsa Kolmas ääni (Den tredje rösten). Ohjaus: Niklas Ohlson ja Pontus Klänge. Tuotanto: Filmlance, 2018/Yhteistuotanto. 10 jaksoa. Suomen- ja ruotsinkielinen tekstitys. Jaksot Yle Areenassa tv-lähetyksen jälkeen 18.12.2018 asti.

nainen katsoo oikealle viistoon pimeässä, takana näkyy katuvalon loiste.
Nousuvesi. nainen katsoo oikealle viistoon pimeässä, takana näkyy katuvalon loiste. Kuva: Niklas Maupoix / Filmlance International AB 2018 Nousuvesi,Yle TV1,Julia Ragnarsson

Radio Variaatio: Panta jalassa

Yle Radio 1 klo 18.00 + Yle Areena

Miltä tuntuu joutua vankeuteen siksi, että ei halua osallistua isänmaan puolustukseen asein tai siviilipalveluksessa? Panta jalassa -radiodokumentti seuraa kahta totaalikieltäytyjää heidän puolen vuoden rangaistuksensa ajan. Toinen kärsii rangaistusta kotonaan ja toinen Suomenlinnan avovankilassa. Molempien rangaistusta valvotaan jalkapannan avulla. Dokumentin on käsikirjoittanut ja ohjannut Helena Itkonen, äänisuunnittelu Jukka Herva ja Kai Rantala, tuottaja Hannu Karisto.

Vakisuhteessa - uusi sarja alkaa!

Yle Fem klo 18.30

(Kila stadigt) 1/5. Ruotsalaisessa sarjassa Hanna Persson keskustelee tunnettujen pariskuntien kanssa rakkaudesta ja parisuhteesta. Bloggaaja Margaux Dietzillä ja hänen puolisollaan Jacobilla on ollut eriäviä näkymyksiä lasten hankkimisen suhteen. Tuotanto: SVT / Nordvision. Yle Areena 90 vrk.

nainen ja mies istuvat sohvalla ja katsovat toisiinsa.
Vakisuhteessa. nainen ja mies istuvat sohvalla ja katsovat toisiinsa. Kuva: Yle Kuvapalvelu Ruotsalaiset tv-ohjelmat

Melkein unplugged: Tomas Ledin - uudet jaksot alkavat

Yle Fem klo 18.45

(Nästan unplugged, S3) Konserttisarja legendaarisesta Aleksanterin teatterista Helsingistä. Uudella kaudella mukana Tomas Ledin, KAJ, Maria Ylipää, Bo Kaspers Orkester, Sanna Nielsen ja FORK. Musisoinnin ohella he kertovat tarinoita elämänsä varrelta. Tuotanto: The Perfect Monday Group, 2018. Yle Areenassa viikon jakso julkaistaan jo perjantaina klo 00.00. Yle Areena toistaiseksi.

Bo Kaspers Orkerster Kansallisteatterin lavalla.
Melkein unplugged. Bo Kaspers Orkerster Kansallisteatterin lavalla. Kuva: Niklas Rosström / Yle Kuvapalvelu. Bo Kaspers Orkester,melkein unplugged

Skavlan - uudet jaksot alkavat!

Yle Fem klo 19.50

Skavlan on Skandinavian suurin talkshow. Juontaja Fredrik Skavlan keskustelee tunnettujen artistien, poliitikkojen ja kirjailijoiden kanssa. Syksyllä nähdään 12 uutta jaksoa. Viikon jakso julkaistaan Yle Areenassa jo perjantaina klo 22.00. Yle Areena 1kk.

Fredrik Skavlan framför en gammal tegelbyggnad.
Skavlan. Fredrik Skavlan framför en gammal tegelbyggnad. Kuva: Monkberry / Juha Antturi Yle Fem,Fredrik Skavlan,Skavlan

Lue myös - yle.fi:stä poimittua