Hyppää pääsisältöön

Jessica Kouassivi-Benissan bongattiin malliksi jäätelökioskilta: ”Ei pidä mennä leikkimään terveydellään” – katso Ruskeiden Tyttöjen minidokumenttisarja nuorista tyylivaikuttajista

Kouassivi-Benissan katoaa omaan maailmaansa kävellessään catwalkilla.

Jessica Kouassivi-Benissanin katse on jämäkkä ja keskittynyt, kun hän odottaa vuoroaan lavan takaosassa. Käynnissä on Lahden Muotoiluinstituutin Koe18-muotinäytös, jossa hän on näytösmallina.

Tunnelman virittyneisyys muistuttaa jokseenkin pikajuoksukisojen lähtölaukaustilannetta. Kun ohjaaja vihdoin taputtaa Kouassivi-Benissania olalle ja antaa luvan lipua lavalle, tunnelma raukeaa ja voi hengähtää.

– Silloin kun mä kävelen runwaylla, meen omaan maailmaan. En oikeestaan hirveästi ajattele mitään muuta paitsi, että älä kaadu, hän kertoo nauraen.

Mallinuran ensikosketus tuli jo varhaisessa vaiheessa, kun Kouassivi-Benissan 5-vuotiaana debytoi Marimekon muotinäytöksessä veljensä kanssa. Kokemus oli ujolle lapselle sen verran jännittävä, että jatkumo ei siinä vaiheessa tullut kyseeseen. Uudestaan mallintyöt ottivat kuitenkin tulta alleen reilu vuosikymmen myöhemmin tavalla, josta monet nuoret haaveilevat – jäätelökioskin myyntitiskiltä.

– Gloria Fashion Show’ssa on joka vuosi Magnumin jätskipiste, jossa olin tekemässä jäätelöä. Yksi kuvaaja tuli siihen pisteelle ja kysyi, olenko ikinä ajatellut mallinuraa. Me sovittiin, että käyn mallitoimistolla.

Toimistolla hänet otettiin listoille siltä istumalta.

Kouassivi-Benissan on aina ollut kilpailuhenkinen. Oli kyseessä sitten koripallomaajoukkueessa pelaaminen tai monipuoliset työt muodin parissa, hän hoitaa hommansa täysillä ja pyrkii olemaan joukon paras.

Vaikka malliala on tunnetusti karu ja sisältää tiukkoja vaatimuksia ulkonäön suhteen, hän suhtautuu ammattiinsa hyvin jalat maassa -asenteella.

– Välillä tekisi mieli vaan löhöillä ja syödä kaikkea. Sit mietin, että vitsi, pitäis varmaan mennä lenkille. En kuitenkaan ota siitä minkäänlaista stressiä tai paineita. Ei pidä mennä leikkimään terveydellään tai mitään.

Ruskeat Tytöt Media on tehnyt Yle Kioskille viisiosainen lyhytdokumenttisarjan Se tyyli, joka kertoo nuorista tyylivaikuttajista Suomessa. Sarjan kaikki jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa.

Keskustele

Lue myös - yle.fi:stä poimittua