Hyppää pääsisältöön

Musiikkia MUUMILAAKSO-animaatiosarjaan kansainvälisiltä artisteilta

Illustration, mumintrollet på väg till båthuset
Illustration, mumintrollet på väg till båthuset Kuva: Moomin Characters & Gutsy Animations Muumien maailma,muumit,Tove Jansson,Mumindalen,muumilaakso

Uutta MUUMILAAKSO-sarjaa tuottava suomalainen Gutsy Animations on tehnyt sopimuksen animaatiosarjan musiikista Columbia Records -levy-yhtiön kanssa. Columbia Records on osa Sony Music Entertainment -yhtiötä.

Yhteistyö tarkoittaa, että joukko Sony Music Entertainmentin artisteja tekee uutta musiikkia MUUMILAAKSO-animaatiosarjan jokaiseen osaan. Uudet kappaleet täydentävät sarjaan sävellettyä alkuperäistä musiikkia, josta vastaavat suomalaiset Pekka Kuusisto ja Samuli Kosminen.

Luettelo musiikkia sarjaan tekevistä artisteista julkaistaan lähikuukausien aikana, ennen sarjan esittämistä keväällä 2019.

MUUMILAAKSO nähdään Ylellä kevätkaudella 2019. Suomessa MUUMILAAKSO on Ylen alkuperäissarja ja Yle on sarjan yhteistuottaja sekä sen ensimmäinen tilaaja.

Britanniassa MUUMILAAKSO esitetään Sky One -alkuperäissarjana ja se on nähtävissä myös Sky’n NOW TV -suoratoistopalvelussa. Neuvottelut sarjan maailmanlaajuisista esitysoikeuksista ovat käynnissä.