Hyppää pääsisältöön

Uusi soitin helpottaa Areenan käyttöä

Yle Areena -videon jakaminen tietystä kohdasta ohjelmaa.
Yle Areena -videon jakaminen tietystä kohdasta ohjelmaa. Yle Areena,suoratoisto,Videopalvelu

Yle Areenan selainpalvelussa on otettu käyttöön uusi versio palvelun soitinohjelmasta. Soittimen avulla toistetaan kaikki Areenan web-selaimen avulla nähtävä ja kuultava sisältö.

Uusi soitinversio muuttaa jonkin verran soittimen ulkoasua ja tuo joitakin uusia ominaisuuksia. Uutuutena on muun muassa jakotoiminnallisuus playerissa, mukaanlukien mahdollisuus jakaa ohjelma alkaen jostakin tietystä ohjelman kohdasta. Jakotoiminnallisuutta täydennetään mahdollisimman pian niin, että mukaan tulee myös linkin jakaminen sähköpostiin ja WhatsApp-palveluun.

Ohjelman tekstitysvalinnan tapa on myös uudistunut. Käyttäjä voi valita tallenteen tekstityksen (käännöstekstitys suomeksi, ruotsiksi tai muilla kielillä, joilla tekstitys mahdollisesti on tehty) sekä suomenkielinen ohjelmatekstitys, joka on käytettävissä esimerkiksi ajankohtaisohjelmissa. Valinta tapahtuu soittimen alalaidassa olevaa puhekupla-kuvaketta klikkaamalla ja valitsemalla haluttu tekstitys. Tekstityksen voi myös halutessaan kääntää pois päältä. Soitin muistaa evästeen avulla tekstitysvalinnan eli mikäli olet valinnut käännöstekstityksen päälle, seuraavalla käyttökerralla ohjelma näyttää automaattisesti käännöstekstityksen. Valinta täytyy tehdä vain kerran, mutta ensimmäisellä käyttökerralla soitin ei oletusarvoisesti näytä mitään tekstitystä.

Tekstitys ei tällä hetkellä toimi, mikäli Areenaa käytetään Windows 7 käyttöjärjestelmällä yhdessä Internet Explorer -selaimen kanssa. Suosittelemme tässä tapauksessa käyttämään jotakin muuta selainta (Firefox, Chrome) IE:n sijaan.

Jo aiemmassa soitinversiossa käytössä ollut on kuvanlaadun valinta on mukana myös uudessa soittimessa. Parhaimmillaan laatu on 1080p, mutta käytettävissä olevat laadut riippuvat siitä, millä kuvanlaadulla alkuperäinen materiaali on Areenaan saatu. Oletusarvoisesti player valitsee automaattisesti parhaan mahdollisen laadun sille yhteydelle, joka käyttäjällä on käytettävissään.

Uutena ominaisuutena soittimessa on toistonopeuden valinta. Käyttäjä voi halutessaan toistaa tallennetta puolinopeudella, kaksinkertaisella nopeudella tai nelinkertaisella nopeudella. Kuvanlaatu- ja toistonopeusvalinnat tehdään klikkaamalla soittimen oikeassa alalaidassa olevaa rataskuvaketta ja valitsemalla halutut vaihtoehdot.

Uusi player ei valitettavasti vielä tue Chromecast-toistoa. Soitinohjelman valmistaja on lupaillut tukea myöhemmin tämän vuoden aikana: tuomme ominaisuuden saataville heti kun se on valmis ja testattu. Chromecastia voi edelleen käyttää mobiililaitteiden Areena-sovellusten kautta.

Myös tekstityksen koon valitseminen on toistaiseksi poissa käytöstä. Tämäkin ominaisuus pyritään saamaan käyttöön mahdollisimman pian.

Muita tulossa olevia ominaisuuksia ovat ainakin tuki 360-videoille sekä toistonopeuden valinta audiosisällöille. Kerromme uusista ominaisuuksista heti kun ne ovat käytettävissä.

Päivitys 13.9.: lisätty maininta tekstitysvalinnasta ja IE-selaimen ongelmista.

Keskustele
 • Kuka kirjoittaa elämäntarinasi?

  Elämäntarinamme on sosiaalinen luomus.

  Mitkä ovat elämäsi avainkohtaukset, jotka määrittelevät sinua? Ketkä ovat eniten vaikuttaneet elämääsi positiivisesti entä negatiivisesti? Muun muassa näiden kysymysten kautta voi hahmottaa elämäntarinaansa. Mutta mikä on merkityksellistä ja millainen on hyvä tarina? Sen opimme toisiltamme ja yhteisistä tarinoista.

 • Yle Areenan ennakkokatselussa Pirjo ja Uusi päivä

  Kaksi suosikkisarjaa tarjolla nyt kirjautuneille käyttäjille

  Kaksi suosikkisarjaa on nyt katsottavissa ennakkoon Yle Areenassa kirjautuneille käyttäjille. Julkaisimme keskiviikkona uuden, järjestyksessään toisen tuotantokauden suositusta Pirjo-sketsisarjasta.

 • Ystävyyttä ja hämäräbisneksiä Areenassa – kuusi asiaa, jotka yhdistävät kasarin ja ysärin seikkailusarjoja

  Kuusikko ja kuoleman varjot sekä muut sarjat Areenassa.

  Kalakukkoreseptin ryöväävät rosvot, huumerahojen perässä oleva prätkäjengi ja muut hämäräbisnekset houkuttelevat lapsia ja nuoria selvittämään rikoksia. Yhdeksän kesäistä jännitysohjelmaa on julkaistu nyt Areenaan ja ne ovat katsottavissa vähintään vuoden ajan. Listasimme kuusi asiaa, jotka yhdistävät näitä seikkailuja.

 • Areenan käyttö jatkaa kasvuaan

  Areenan käyttö on vuoden aikana kasvanut kovaa vauhtia

  Kesän lähestyessä on hyvä tilaisuus katsoa, miten Areenan käyttö on kehittynyt. Ja kehitystä selvästi on. On ilo huomata, että suomalaiset ovat ottaneet Areenan aiempaa aktiivisempaan käyttöön monilla eri laitteilla. Areena on edelleen Suomen arvostetuin verkkopalvelu ja suositumpi kuin esimerkiksi kansainvälinen suoratoistojättiläinen Netflix.