Hyppää pääsisältöön

Kioski FOOD: Mehevä feta-pinaattipiirakka

Näyttelijä Sara Parikka seisoo villiviiniseinän edessä ja pitää lautasta kädessään, lautasella on pala piirakkaa.
Näyttelijä Sara Parikka seisoo villiviiniseinän edessä ja pitää lautasta kädessään, lautasella on pala piirakkaa. Kuva: Fanni Parma/Yle Sara Parikka,piirakka

Kioski FOOD on uusi ruokakanava Youtubessa ja Instagramissa.
Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo.17.00!

Mehevä feta-pinaattipiirakka (kahdelle)

    pohja:
  • 150 g pehmeää voita
  • 3 - 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • Loraus vettä jos taikina on liian jäykkää
  • ainekset:

  • 200g fetaa tai vastaavaa salaattijuustoa palana
  • 1 pussi pakastepinaattia
  • 3 munaa
  • 2dl kermaa tai maitoa
  • mustapippuria
  • suolaa

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Sekoita pohjan ainekset ja vaivaa taikinaa niin, että siitä tulee kiinteää. Levitä taikina voideltuun uunivuokaan.

Sulata pinaattia kattilassa miedolla lämmöllä niin että siitä haihtuu hieman nestettä.

Levitä sulanut pinaatti tasaisesti piirakkapohjan päälle, lisää ripaus suolaa ja pippuria.

Sekoita munat ja maito. Murustele feta ja sekoita se munamaitoon. Kaada munamassa pinaatin päälle. Paista n.40 min kunnes kypsää ja kauniin väristä.

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka