Hyppää pääsisältöön

Löydä Suomen kätketyt matkailuhelmet – poikkea Egenlandin facebookryhmässä

Puffikuva Egenlanding Poikkea polulta FB-ryhmälle
Löydä nähtävyydet, jotka yllättävät niin olemassaolollaan kuin sijainnillaan. Puffikuva Egenlanding Poikkea polulta FB-ryhmälle Kuva: Yle / Rasmus Tåg Kristiinankaupunki,noitavainot

Poikkea polulta -facebookryhmässä vaihdamme vinkkejä omaperäisistä kotimaan nähtävyyksistä, joista ei matkailuesitteissä kerrota.

Tuntuuko, että kaikki on jo nähty? Unohda hetkeksi Linnanmäet, Suomenlinnat ja Ähtärin eläinpuiston pandat (vaikka söpöjä ovatkin!).

Miltä kuulostaisi esimerkiksi vehreä uninen puisto, täynnä satoja sammaloituneita joogaavia betonipatsaita, joiden hohtavat hampaat luovat yön tullessa vähintäänkin karmivan tunnelman? Tai yhden miehen suolle rakentama saunakylä? Tai vaikkapa aavemainen autiosaari, jossa elämä on pysähtynyt 1900-luvun alkuun?

Tule mukaan löytämään Suomen erikoisimmat, perimätiedon varassa olevat, pienet suuret matkailukohteet, jotka yllättävät niin olemassaolollaan kuin sijainnillaan. Löydät ryhmän Facebookista nimellä Poikkea polulta/På andra vägar – vaihtoehtoiset matkakohteet Suomi. Ryhmää ylläpitää Egenland-toimitus. Lämpimästi tervetuloa mukaan!


Koriste
Koriste koristeet

Egenland – yleisön oma matkaopas

Egenland on kaksikielinen kulttuuriohjelma ja matkaopas. Yhteistyössä yleisön kanssa tarjoamme inspiraatiota ja vinkkejä kotimaan matkailuun. Esittelemme omaleimaista ja vaihtoehtoista kulttuuria: kiinnostavia paikkoja, ihmisiä ja tapahtumia.

Egenlandin kartalta löydät 120 matkakohdetta ympäri Suomea.

Tutustu kohteisiin Yle Areenassa:

  • Katsottavissa yli sata lyhyttä videota ja kolmen kauden 26 tv-jaksoa.
  • Paljon lisätietoa: syventäviä lukujuttuja ja teemapaketointeja.
  • Neljännen kauden uudet tv-jaksot julkaistaan 31.5.2021 alkaen.

Välähdyksiä nähtävyyksistä ja ihmisistä nähtävyyksien takana: Egenland Instagramissa @egenland

Haluatko vaihtaa vinkkejä matkakohteista Suomessa? Tervetuloa Facebook-ryhmään Poikkea polulta/På andra vägar. Ryhmää ylläpitää Egenland-toimitus.

Keskustele

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Egenland

Uusimmat sisällöt - Egenland