Hyppää pääsisältöön

Löydä Suomen kätketyt matkailuhelmet - poikkea uudessa facebookryhmässä

Puffikuva Egenlanding Poikkea polulta FB-ryhmälle
Löydä nähtävyydet, jotka yllättävät niin olemassaolollaan kuin sijainnillaan. Puffikuva Egenlanding Poikkea polulta FB-ryhmälle Kuva: Yle / Rasmus Tåg Kristiinankaupunki,Noitavainot

Poikkea polulta -facebookryhmässä vaihdamme vinkkejä omaperäisistä kotimaan nähtävyyksistä, joista ei matkailuesitteissä kerrota.

Haluaisitko reissata Suomessa, mutta tuntuu, että kaikki on jo nähty? Unohda hetkeksi Linnanmäet, Suomenlinnat ja Ähtärin eläinpuiston pandat (vaikka söpöjä ovatkin!).

Miltä kuulostaisi esimerkiksi vehreä uninen puisto, täynnä satoja sammaloituneita joogaavia betonipatsaita, joiden hohtavat hampaat luovat yön tullessa vähintäänkin karmivan tunnelman? Tai yhden miehen suolle rakentama saunakylä? Tai vaikkapa aavemainen autiosaari, jossa elämä on pysähtynyt 1900-luvun alkuun?

Tule mukaan löytämään Suomen erikoisimmat, perimätiedon varassa olevat, pienet suuret matkailukohteet, jotka yllättävät niin olemassaolollaan kuin sijainnillaan. Löydät ryhmän Facebookista nimellä Poikkea polulta/På andra vägar – vaihtoehtoiset matkakohteet Suomi. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Koriste
Koriste koristeet

Ryhmää ylläpitävät Ylen Egenland -nettimatkaoppaan ja -ohjelman tekijät. Egenland on kaksikielinen matkaopas ihan omanlaiseensa maahan. Tässä matkaoppaassa yleisö päättää, mitä kohteita esitellään. Lue lisää oppaasta täältä. Opas ottaa vastaan vinkkejä kohteista! Jätä omasi täällä.

Kurkkaa myös matkaoppaan kulissien taakse Instagramissa. Löydät oppaan nimellä @Egenland.

Edit 14.9.2018 klo 14.52: Muutettu kirjoitusasua Facebook-ryhmästä facebookryhmään.

Keskustele

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Egenland

Uusimmat sisällöt - Egenland