Hyppää pääsisältöön

Mikä vanhemmuudessa yllättää, ilahduttaa tai tuntuu vaikealta?

Mitä vanhemmuus antaa?
Mitä vanhemmuus antaa? Kuva: Yle vanhemmuus,isovanhemmuus,lapsiperheet,perhe

Millainen vanhempi olet? Mitä vanhemmuus antaa? Koetko paineita vanhemmuudesta? Vai oletko päättänyt ettet halua lapsia? Miksi? Vai haluatko saada perheenlisäystä, mutta haave ei ole jostain syytä toteutunut?

Elämä muuttuu lapsen tulon jälkeen. Vanhempi voi olla biologinen, sosiaalinen ja juridinen. Väestöliiton perhesuhteiden asiantuntija Minna Oulasmaan mukaan tulevien vanhempien ei kannata tehdä tarkkaa käsikirjoitusta siitä miten kaikki menee.

- Kukaan ei tiedä millainen temperamentti vauvalla on, etkä tiedä millainen vanhempi sinusta kehkeytyy. Vapauta itsesi ennakkoluuloista, odotuksista paineista ja opi vauvalta millainen vanhempi tämän lapsen kanssa kannattaa olla, sanoo Oulasmaa.

Havaintoja ihmisestä Yle Radio 1:ssä torstaisin klo 12.10 ja Yle Areenassa podcastina.

 • Jumalanpalvelukset tammikuussa

  Yle Radio 1:n jumalanpalvelukset tammikuussa 2019

  Yle Radio 1:n jumalanpalvelukset tammikuussa 2019. Sunnuntaisin klo 10.00 luterilainen jumalanpalvelus. Sunnuntaisin klo 11.00 vuorottelevat ortodoksisen liturgian kanssa vapaiden kirkkojen ja seurakuntien sekä katolisen kirkon jumalanpalvelukset.

 • Hartauspuhujat tammikuussa

  Yle Radio 1:n hartauspuhujat tammikuussa 2019

  Aamuhartaus ma-la klo 6.15 ja 7.15 (uusinta) Iltahartaus ma-pe klo 18.50, ehtookellot ja iltahartaus la klo 18.00. Iltahartauden uusinta ma-la klo 23.00.

 • Euroradion joulukonsertit Radio 1:ssä sunnuntaina 16.12.

  Joulukonserttien päivän musiikkia.

  Joulukonsertit kuuluvat kaikkialla Euroopassa joulunajan perinteisiin tapahtumiin. Yleisradio on osallistunut perinteiseen Euroopan yleisradioliiton (EBU) joulukonserttien päivään vuodesta 1994 ja niin tapahtuu tänäkin vuonna. Päivän aikana on tulossa seitsemän n. tunnin mittaista konserttia. Osa konserteista on suoria ja osa aiemmin nauhoitettuja.

 • Keskustele tässä autoalasta!

  Autoalan tulevaisuus

  Autokauppa yskii Suomessa. Ilmastonmuutos painaa päälle. Miten autokanta saataisiin riittävän nopeasti nykyistä ympäristöystävällisemmäksi? Miten autoveroa tulisi muuttaa? Jos yksityisautoilu vähitellen loppuu, mitä se tietää autoteollisuudelle? Vieraina toimitusjohtaja Tero Kallio, Autotuojat ja -teollisuus ry:stä ja toimitusjohtaja Pekka Rissa Autoalan Keskusliitto ry:stä.