Hyppää pääsisältöön

Mikä vanhemmuudessa yllättää, ilahduttaa tai tuntuu vaikealta?

Mitä vanhemmuus antaa?
Mitä vanhemmuus antaa? Kuva: Yle vanhemmuus,isovanhemmuus,lapsiperheet,perhe

Millainen vanhempi olet? Mitä vanhemmuus antaa? Koetko paineita vanhemmuudesta? Vai oletko päättänyt ettet halua lapsia? Miksi? Vai haluatko saada perheenlisäystä, mutta haave ei ole jostain syytä toteutunut?

Elämä muuttuu lapsen tulon jälkeen. Vanhempi voi olla biologinen, sosiaalinen ja juridinen. Väestöliiton perhesuhteiden asiantuntija Minna Oulasmaan mukaan tulevien vanhempien ei kannata tehdä tarkkaa käsikirjoitusta siitä miten kaikki menee.

- Kukaan ei tiedä millainen temperamentti vauvalla on, etkä tiedä millainen vanhempi sinusta kehkeytyy. Vapauta itsesi ennakkoluuloista, odotuksista paineista ja opi vauvalta millainen vanhempi tämän lapsen kanssa kannattaa olla, sanoo Oulasmaa.

Havaintoja ihmisestä Yle Radio 1:ssä torstaisin klo 12.10 ja Yle Areenassa podcastina.