Hyppää pääsisältöön

Uniikkeja musiikkielämyksiä ja artistitapaamisia sarjassa Melkein unplugged

Bo Kaspers Orkester esiintyy Melkein unplugged -sarjan kolmannessa kaudessa.
Bo Kaspers Orkester esiintyy Melkein unplugged -sarjan kolmannessa kaudessa. Bo Kaspers Orkester esiintyy Melkein unplugged -sarjan kolmannessa kaudessa. Kuva: Niklas Rosström / The Perfect Monday Group Yle Fem,Bo Kaspers Orkester

Suosittu sarja Melkein unplugged palaa ruutuun kolmannella kaudella ja esitetään syksyllä 2018 televisiossa, radiossa ja Areenassa. Melkein unplugged on musiikillinen matka, jossa tutustumme kolmen muusikon ja kolmen yhtyeen ainutlaatuiseen uraan.

Ohjelmassa artistit ja sanoittajat kertovat elämästään ja jakavat viisauksiaan ja kokemuksiaan yhä kovemmassa musiikki- ja mediamaailmassa.

Alkavassa kaudessa uutta ovat ruotsalaisartistit. Tuottajat ovat houkutelleet mukaan kolme nimekästä esiintyjää naapurimaasta, kaikki tunnettuja myös Suomessa.

Konsepti noudattaa tuttua kaavaa. Jaksot rakentuvat perinteikkään Helsingin Aleksanterin teatterin live-esiintymisten ympärille. Jakso alkaa pienin elein, akustisilla, pelkistetyillä esityksillä. Loppua kohti tahti yltyy ja artistit esittävät vauhdikkaampia kappaleita jousiorkesterin säestämänä.

Kauden jaksoissa esiintyvät ruotsalainen pop-legenda Tomas Ledin, pohjalainen yleisösuosikki, huumoriryhmä KAJ ja Maria Ylipää, joka lukeutuu Suomen kuuluisimpiin ja monipuolisimpiin naisartisteihin.

Ruotsista saapuvat niin ikään suomalaisille tutut Bo Kaspers Orkester ja laulaja Sanna Nielsen, Skansenin yhteislaulun juontaja. Kolmas kotimainen osallistuja on a cappella-showryhmä FORK.

Tomas Ledin sjunger och spelar gitarr. Stråkmusiker i bakgrunden.
Tomas Ledin Tomas Ledin sjunger och spelar gitarr. Stråkmusiker i bakgrunden. Kuva: Niklas Rosström / The Perfect Monday Group Yle Fem,Tomas Ledin
Merkittävin koulutukseni vuosien varrella on ollut kiertää konsertteja ja kuunnella muita artisteja.― Tomas Ledin
Olimme koulukuoron surkeimpia, mutta äänekkäimpiä laulajia!― Huumoriryhmä KAJ
Maria Ylipää i närbild med en kristallkrona i bakgrunden.
Maria Ylipää Maria Ylipää i närbild med en kristallkrona i bakgrunden. Kuva: Niklas Rosström / The Perfect Monday Group Yle Fem,Maria Ylipää
Ammattini teatterin, elokuvan ja musiikin parissa mahdollistaa laaja-alaisen ja monipuolisen tekemisen. Kyllästyisin, jos näin ei olisi.― Maria Ylipää
Bo Kaspers Orkester on kuin toinen avioliitto, joka on kestänyt 27 vuotta.― Mats Schubert
Sanna Nielsen vid en svart flygel med levande ljus i förgrunden.
Sanna Nielsen Sanna Nielsen vid en svart flygel med levande ljus i förgrunden. Kuva: Niklas Rosström / The Perfect Monday Group Yle Fem,Sanna Nielsen

- Haluamme myös tällä kertaa tarjota monipuolisen ohjelman, jossa katsoja saa syvemmän ja laajemman kuvan artistien elämästä ja musiikillisesta urasta, tuottaja Niklas Rosström sanoo.

- Samoin toivomme myös välittävämme tunnelmallisen konserttikokonaisuuden Suomen vanhasta oopperatalosta, Aleksanterin teatterista. Yleisö istuu lavalla ja artistit soittavat selkä vasten salonkia.

Ohjelman idea syntyi 2012, kun yhtye Pappas Eget Band piti samanhenkisen konsertin, joka esitettiin Yle Femmalla keväällä 2013. Miljöö ja konsepti olivat lähes uniikkeja ja syntyi päätös tehdä usean jakson ohjelma 2014. Muun muassa Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa vastaavia ohjelmia on kuvattu entisissä musiikkistudioissa ja teattereissa.

Melkein unplugged -konseptin ytimessä on edelleen kontrasti, joka syntyy, kun monipuoliset nykyartistit esiintyvät historiallisessa miljöössä ja kertovat henkilökohtaisista kokemuksistaan. Kolmas kausi on kuvattu keväällä 2018.

Anssi Växby johtaa talon bändiä. Ohjelman rikasta tv-soundia luo osaltaan myös kahdeksanhenkinen jousiorkesteri. Musiikin miksauksesta tv:tä varten vastaa Niklas Nylund.

Ohjauksesta ja editoinnista vastaa tv-veteraani Esa Sulkanen ja sarjan on tuottanut The Perfect Monday Group Ab / Niklas Rosström yhteistyössä Yle Femman kanssa.

Teksti: Niklas Rosström
Suomennos: Eva Lamppu

Melkein unplugged - Kausi 3

Melkein unplugged -sarjan kolmannen kauden jaksot julkaistaan perjantaisin klo 00.01 Yle Areenassa ja jokainen jakso esitetään myös Yle Femmalla sitä seuraavana sunnuntaina klo 18.45.
Sarjasta julkaistaan jakso viikossa:

14.09.2018 Tomas Ledin
21.09.2018 KAJ
28.09.2018 Maria Ylipää
05.10.2018 Bo Kaspers Orkester
12.10.2018 FORK
19.10.2018 Sanna Nielsen

Sarjan musiikista on tuotettu myös kuuden ohjelman radiosarja Yle Vegalle. Artistit kommentoivat kappaleitaan, uraansa ja keskustelevat juontajan Niklas Rosströmin kanssa. Sarjan jaksot kuullaan maanantai-iltaisin klo 20.03.

Aikaisempien kausien jaksot ovat katsottavissa Areenassa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua