Hyppää pääsisältöön

Eurooppalaisen elokuvan mestari Agnès Varda kulkee yhä omia teitään

Agnès Varda näyttää pitkää nenää omalle kuvalleen elokuvassa Kasvot, kylät
Agnès Varda näyttää pitkää nenää omalle kuvalleen elokuvassa Kasvot, kylät. Agnès Varda näyttää pitkää nenää omalle kuvalleen elokuvassa Kasvot, kylät Kuva: NonStop Entertainment Agnès Varda,Teemalauantai,Faces Places,teeman elokuvat

Teeman lauantai-ilta 15.9. omistetaan eurooppalaisen elokuvan uteliaalle mestarille, oman tiensä kuljeksijalle, leikkisälle Agnès Vardalle.

Kunnia-Oscarilla vastikään palkittu, samaan aikaan uudella dokumenttielokuvallaan Oscar-ehdokkaana ollut Agnès Varda on eurooppalaisen elokuvan suuria mestareita, oman tiensä kulkija ja edelläkävijä, jonka visiota ei ikä ole hämärtänyt.

Agnès Varda seilasi ensimmäisenä Ranskan uuden aallon harjalla, rantautui omille saarilleen, vaelteli kinttupoluillaan ja ylitti fiktion ja dokumentin, yleisen ja yksityisen väliset raja-aidat taikomalla ne näkymättömiksi.

90 vuotta toukokuussa 2018 täyttänyt Varda on säilyttänyt uteliaan ja leikkisän asenteen maailmaan, ihmisiin ja elokuvantekoon, mikä näkyy kauniisti hänen 2000-luvulla tekemissään dokumenttielokuvissa.

Teemalauantain elokuvat ovat Vardan yhdessä nuoren katutaiteilija-valokuvaajan JR:n kanssa ohjaama, viime keväänä Oscar-ehdokkuuden napannut hurmaava Kasvot, kylät (2017) sekä hehkuvissa väreissä kuvattu uuden aallon klassikko, turhan huonosti tunnettu draama Onnen hetket (1965).

Claire Drouot ja Jean-Claude Drouot elokuvassa Onnen hetket (Le bonheur)
Onnen hetket. Claire Drouot ja Jean-Claude Drouot elokuvassa Onnen hetket (Le bonheur) Teemalauantai,Agnès Varda,Happiness,Ranskalaisen elokuvan uusi aalto,Onnen hetket
JR ja Agnès Varda "valokuvamuurin" edessä. Kuva elokuvasta Kasvot, kylät (2017).
Kasvot, kylät. JR ja Agnès Varda "valokuvamuurin" edessä. Kuva elokuvasta Kasvot, kylät (2017). Agnès Varda,JR,Faces Places,elokuvat,Teemalauantai,dokumenttielokuvat,valokuvaus,Kasvot, kylät
89-vuotias uuden aallon legenda Agnès Varda ja 34-vuotias katutaiteen hipsteri JR ovat vuoden dynaamisin elokuvaduo.”― Aamulehti elokuvasta Kasvot, kylät 5.10.2017

Teemalauantai 15.9. Agnès Varda

Klo 21.00 Kasvot, kylät (Areenassa 3 kk)
(Visages, villages, Ranska 2017) Kolmekymppinen katutaiteilija ja yhdeksänkymppinen elokuvaohjaaja lähtevät kameroineen tien päälle. Yhteinen yhteisötaiteellinen valokuvaprojekti vie heidät ja tämän hyväntuulisen dokumenttielokuvan katsojat tapaamaan ja kuvaamaan oman elämänsä sankareita ympäri Ranskan maaseutua. Ohjaus Agnès Varda ja JR. Tv-ensi-ilta.
Klo 22.30 Onnen hetket (Areenassa 30 vrk)
(Le bonheur, Ranska 1965) Ranskan uuden aallon tuntemattomampi merkkiteos, kolmiodraamasta kasvava perhetragedia, jonka ohjaaja Agnès Varda kertoo omaan tyyliinsä, hehkuvan värikkäänä ja romanttisena idyllinä. Pääosissa Jean-Claude Drouot, Marie-France Boyer ja Claire Drouot. Tv-ensi-ilta.
Kasvot, kylät esitettiin Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla 2017. Vardan Kuin taivaan lintu, pääosassa Sandrine Bonnaire, esitetään R&A-festivaalilla syyskuussa 2018.

Menestys on minulle sitä, että tapaan ihmisiä kadulla, ja sen sijaan että he sanoisivat "bravo" he sanovat "kiitos".― Agnès Varda, 2018
Agnès Varda ja JR kuvauksissa pellolla. Kuva elokuvasta Kasvot, kylät.
Kasvot, kylät: Agnés Varda ja JR. Agnès Varda ja JR kuvauksissa pellolla. Kuva elokuvasta Kasvot, kylät. Oscar-gaala 2018,Agnès Varda,JR,Faces Places,Teemalauantai,dokumenttielokuvat,Kasvot, kylät

Yle Teema