Hyppää pääsisältöön

Nousuvesi – ruotsalaisen jännityssarjan toinen kausi

Ruotsalaisen trillerisarjan Nousivesi uudet toisen kauden jaksot.
Julia Ragnarsson ja Kjell Bergqvist nähdään ruotsalaissarjan päärooleissa. Ruotsalaisen trillerisarjan Nousivesi uudet toisen kauden jaksot. Kuva: Filmlance International AB 2018/Niklas Maupoix Yle TV1,Kjell Bergqvist,Julia Ragnarsson,Nousuvesi

TV1 sunnuntaisin 16.9. - 18.11.2018 klo 22.00 - 22.45, uusinta torstaisin klo 23.25
Katsottavissa Areenassa

Tukholma, Marseille. Ruotsalainen jännityssarja Nousuvesi (16) liikkuu toisella tuotantokaudella kansainvälisissä maisemissa.

Nuori poliisi Olivia Rönning (Julia Ragnarsson) ja entinen rikoskomisario Tom Stilton (Kjell Bergqvist) kohtaavat jälleen, kun kumpikin tahollaan törmää murhaan. Murha-arvoitusta selvitellään kymmenessä uudessa jaksossa.

Kaksi kaupunkia, kaksi murhaa

Tukholmassa tullivirkailija Bengt Sahlmanin 17-vuotias tytär Sandra löytää isänsä kuolleena kotoa. Poliisikomisario Mette Olsäter (Cecilia Nilsson) saa tapauksen hoidettavakseen.

Sokea nainen Samira Khalil löydetään raa'asti murhattuna Marseillessa. Tutkimuksia johtaa paikallinen rikosetsivä Michelle Fabre, joka on tehnyt vuosia sitten yhteistyötä Olsäterin ja Stiltonin kanssa.

Ruotsalaisen jännityssarjan päärooleissa jatkavat Julia Ragnarsson ja Kjell Bergqvist.
Tom Stilton (Kjell Bergqvist) ja Abbas el Fassi (Dar Salim) Marseillessa. Ruotsalaisen jännityssarjan päärooleissa jatkavat Julia Ragnarsson ja Kjell Bergqvist. Kuva: Filmlance International AB 2018/Niklas Maupoix Yle TV1,Nousuvesi,Kjell Bergqvist,Dar Salim,nousuvesi

Nainen menneisyydestä

Abbas el Fassi (Dar Salim) tunnistaa murhatun Samiran, elämänsä rakkauden, kun hän näkee naisen kuvan ranskalaisesta lehdestä. Mies päättää matkustaa Marseilleen selvittämään, mitä naiselle on tapahtunut, ja saa Tom Stiltonin mukaansa.

Pitkältä matkalta palannut Olivia kulkee Sahlmanin kodin ohi, kun poliisi on saapunut paikalle tutkimaan tullivirkailijan tapausta. Nuori Sandra on nyt menettänyt molemmat vanhempansa, ja hänen kohtalonsa koskettaa Oliviaa.

Keskellä kyynistä maailmaa

Tom ja Olivia joutuvat murhatutkimuksissa keskelle kyynistä maailmaa, jossa ei keinoja kaihdeta. Kuinka syvälle ruotsalaiseen yhteiskuntaan ovat nämä pelurit lonkeronsa ulottaneet?

Nousuveden toisen kauden jaksoissa pyörii myös tuttu pikkurikollinen Minken (Johan Widerberg).

Kirjailijapariskunnan Cilla ja Rolf Börjlindin käsikirjoitus perustuu heidän romaaniinsa Kolmas ääni (Den tredje rösten).

Springfloden. Ohjaus: Pontus Klänge ja Niklas Ohlson. Tuotanto: Filmlance, 2018, Ruotsi.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.