Hyppää pääsisältöön

Classical Trancelations -jättikonsertti muuttaa elektroniset tanssihitit klassiseksi musiikiksi

Classical Trancelations -konsertti vuonna 2016. Värivaloja ja orkesteri konserttisalissa.
Classical Trancelations -konsertti vuonna 2016. Värivaloja ja orkesteri konserttisalissa. Kuva: Fredrik Lindblad Nykyajan klassinen musiikki,trance

Suomen historian suurimpiin elektronisen tanssimusiikin tapahtumiin lukeutuva konsertti striimataan suorana Yle Areenassa.

Classical Trancelations tuo Kasmirin, Saara Aallon, Reino Nordinin ja Palefacen yhdessä Helsingin kaupunginorkesterin ja Ahjo Ensemble -kuoron kanssa lavalle tulkitsemaan elektronisen musiikin klassikoita.

Syyskuun viimeisenä lauantaina Hartwall Arenalla kuullaan tuoreita ja vaikuttavia sovituksia muun muassa Daft Punkin, Daruden, Eric Prydzin ja ja Pendulumin hiteistä.

Yle striimaa ainutlaatuisen, visuaalisesti näyttävän konsertin suorana Areenassa kello 20 sekä TV2:lla tallenteena tiistaina 23. lokakuuta.

Vaikka tapahtuman nimi viittaa trance-musiikkiin, kuullaan konsertissa niin housea, teknoa kuin muitakin tanssimusiikin genrejä.

– Ensimmäisellä kerralla mukana oli konemusadiggareita genren eri laidoilta, ja siksi halusimme tänä vuonna laajentaa myös konsertissa soivan musiikin rajoja, konsertin kuratoinut, YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen kertoo.

Vuonna 2016 Helsingin Musiikkitalolla ensimmäistä kertaa järjestetty konsertti myytiin loppuun ennätysajassa. Laajan kiinnostuksen vuoksi konsertti haluttiin järjestää tällä kertaa vielä suurempana ja parempana.

Ensimmäisen konsertin 15 kappaleen sijaan tänä vuonna lavalla kuullaan 25 klassista sovitusta elektronisen tanssimusiikin suosikeista jopa 150 muusikon tulkitsemana.

Petri Alangon ja Pessi Levannon sovittamat versiot haluttiin tulkitsemaan mahdollisimman hyvin alkuperäisartistien tyyliin soundiltaan sopivat artistit: esimerkiksi Kasmirin laulutapa muistuttaa Pendulumin Rob Swirea, ja Saara Aallon soundi on samankaltainen kuin Delerium-klassikolla kuultavalla Sarah McLachlanilla.

Konserttiin saapuu promoottoreita ympäri maailmaa, ja tarkoitus olisi järjestää tulevina vuosina Classical Trancelations -konsertteja myös ulkomailla.

– Onhan tämän tyylisiä konsertteja järjestetty maailmalla aiemminkin, mutta Classical Trancelationsissa on mukana vahvasti suomalainen näkökulma. Siitä syntyy ihan oma soundinsa, Hakanen lupaa.

Classical Trancelations Hartwall Arenalla ja striimattavana Yle Areenassa 29. syyskuuta.