Hyppää pääsisältöön

Historia: Hullu vuosi 1956

Vain 11 vuotta toisen maailmansodan jälkeen maailmanrauha oli jälleen uhattuna.
Neuvostoliiton kommunistisen puolueen pääsihteeri Nikita Hruštšov piti vuonna 1956 historiallisen puheen. Vain 11 vuotta toisen maailmansodan jälkeen maailmanrauha oli jälleen uhattuna. Yle TV1,Historia: Hullu vuosi 1956

TV1 maanantaina 24.9.2018 klo 19.00 - 19.55, uusinta sunnuntaina 30.9. klo 11.15
Katsottavissa Areenassa

Vain 11 vuotta toisen maailmansodan jälkeen maailmanrauha oli jälleen uhattuna. Puna-armeijan panssanrivaunut hyökkäsivät Unkariin ja Suezin kriisi ravisteli Egyptiä.

Neuvostoliitossa kommunistisen puolueen pääsihteeri Nikita Hruštšov piti 20. puoluekokouksessa historiallisen puheen, jossa hän tuomitsi Josif Stalinin teot ja tämän ympärille rakennetun henkilökultin.

Mitä vuonna 1956 tapahtui, ja miten se muutti historian kulkua? Dokumentti (12) kuvaa, kuinka kyseinen vuosi loi uuden geopoliittisen ympäristön tuleviksi vuosikymmeniksi.

Birth Of A New World. Ohjaus: Vincent de Cointet. Tuotanto: Flach Film Production/France Television, Ranska, 2018.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.