Hyppää pääsisältöön

Huippu! Classical Trancelations in Concert - suora lähetys Yle Areenassa lauantaina 29.9.

Kuvassa Classical Trancelations -konsertin solistit vas.-oik. Kasmir, Paleface, Reino Nordin ja Saara Aalto
Konsertin solisteja vas.-oik. Kasmir, Paleface, Reino Nordin ja Saara Aalto Kuvassa Classical Trancelations -konsertin solistit vas.-oik. Kasmir, Paleface, Reino Nordin ja Saara Aalto Kuva: Aivar Andrejev elektroninen tanssimusiikki,trance

Lauantaina 29.9.2018 Helsinki Areenalla järjestettävä Classical Trancelations -konsertti tarjoaa elektronisen tanssimusiikin klassikoita sinfoniaorkesterille, kuorolle ja solisteille sovitettuina. Yle välittää konsertin suorana klo 20.00 alkaen Yle Areenassa ja lokakuun lopulla tallenteena Yle TV2:ssa.

Katso täältä

Helsinki Areenan lava täyttyy 150 muusikosta ja luvassa on yksi Suomen historian suurimmista sisätiloissa järjestetyistä elektronisen tanssimusiikin tapahtumista. Ainutlaatuinen, visuaalisesti näyttävä konsertti tarjoaa kaksituntisen musiikkilajin klassikoita sinfoniaorkesterille sovitettuina ja suomalaisten huippumuusikoiden esittäminä. Esiintyjinä ovat Helsingin kaupunginorkesteri, Ahjo Ensemble -kuoro ja solisteja johtajanaan nuori kapellimestarilupaus Eero Lehtimäki. Solisteina ovat Saara Aalto, Reino Nordin, Kasmir, Paleface ja Marianna sekä saksofonistit Jukka Perko ja Tapani Rinne ja näyttelijä Sami Uotila.

Konsertin ohjelmasta noin puolet on täysin uutta. Säveltäjä-muusikot Petri “Lowland” Alanko ja Pessi Levanto ovat sovittaneet elektronisen musiikin legendojen teoksia erityisesti tätä konserttia varten.Tekijänimiä ovat mm. Daft Punk, Moby, Paul van Dyk, Pendulum, Eric Prydz sekä Fatboy Slim.

Edellinen vastaavanlainen tapahtuma järjestettiin v. 2016 Helsingin juhlaviikkojen yhteydessä Helsingin Musiikkitalossa, ja sen suosikkiteoksia kuullaan myös tässä konsertissa, tekijäniminä mm. Faithless, Tiesto, Robert Miles, Guru Josh, Darude ja Slusnik Luna.

Classical Trancelations -konsertin kuratoi Tapio Hakanen eli DJ Orkidea ja tuottajina toimivat Helsingissä yli 20 vuotta tapahtumia järjestäneet Misc Managementin Oded ja Asaf Peled. - Luvassa on globaalistikin katsottuna uniikki yhdistelmä, Tapio Hakanen kertoo.

Classical trancelations in concert
Suora lähetys Yle Areenassa lauantaina 29.9.2018 klo 20.00
+ Tallenne Yle Areenassa sen jälkeen.
Eero Lehtimäki, kapellimestari
Helsingin kaupunginorkesteri
Ahjo Ensemble, kuoro
Solistit: Reino Nordin, Saara Aalto, Kasmir, Paleface, Tapani Rinne, Jukka Perko, Marianna, Sami Uotila
Sovitukset ja flyygeli: Petri ”Lowland” Alanko
Orkestraatiot: Pessi Levanto
Konsepti: DJ Orkidea, eli Tapio Hakanen
Tuotanto: Asaf & Oded Peled
Tekninen toteutus: Bright Finland

Yle
Suora lähetys Yle Areenassa lauantaina 29.9.2018 klo 20.00
Tallenteena Yle TV2:ssa tiistaina 23.10.2018 klo 21.00
+ Yle Areenassa
Ohjaaja Rami Lindholm
Kuvaussuunnittelija Matti Heinonen
Äänisuunnittelija Pasi Vatunen
Tuottaja Tiina Laitinen
Tuotanto Yle kulttuuri ja viihde

Tapahtuman omat nettisivut: Classical Trancelations in Concert

Lue myös - yle.fi:stä poimittua