Hyppää pääsisältöön

Avara luonto: Eläinten supervanhemmat

Luontodokumenttisarja tutustuu erikoisiin emoihin ja verrattomiin vanhempiin.
Norsut kasvattavat jälkikasvuaan laumassa. Luontodokumenttisarja tutustuu erikoisiin emoihin ja verrattomiin vanhempiin. Kuva: Johan Swanepoel/ Shutterstock 2015 Yle TV1,Avara luonto: Eläinten supervanhemmat

TV1 lauantaisin 29.9. - 13.10.2018 klo 18.45 - 19.35, uusinta sunnuntaisin klo 8.05
Areenassa 14 päivää

Luonto on täynnä toinen toistaan ihmeellisempiä eläinvanhempia. Ne tekevät kaikkensa taatakseen poikastensa hyvinvoinnin.

BBC:n luontodokumenttisarja tutustuu erikoisiin emoihin ja verrattomiin vanhempiin. Kolmiosainen sarja tutkii eläinten epätavallisia tapoja suojella ja kasvattaa poikasiaan.

Luontodokumenttisarja tutustuu erikoisiin emoihin ja verrattomiin vanhempiin.
Orankiemo ja hellyydenkipeä poikanen. Luontodokumenttisarja tutustuu erikoisiin emoihin ja verrattomiin vanhempiin. Kuva: Sergey Uryadnikov/ Shutterstock 2015 Yle TV1,Avara luonto: Eläinten supervanhemmat
Luontodokumenttisarja tutustuu erikoisiin emoihin ja verrattomiin vanhempiin.
Harmaakarhuemo liikkeellä poikasineen. Luontodokumenttisarja tutustuu erikoisiin emoihin ja verrattomiin vanhempiin. Kuva: Tony Campbell/ Shutterstock 2015 Yle TV1,Avara luonto: Eläinten supervanhemmat

Yksin ja ryhmässä

Luontosarjan aloitusjaksossa tavataan emoja, jotka kasvattavat poikasiaan yksin. Syyt yksinhuoltajuuteen ovat joilakin eläinlajeilla hyvin yllättäviä.

Jaettu vanhemmuus on verraten harvinainen ja yllättävä ilmiö eläinmaailmassa. Toisessa jaksossa selvitellään, mikä motivoi tietyt lajit jakamaan vanhemmuuden taakan.

Joskus pentujen kasvattaminen kannattaa suurempana ryhmänä. Sarjan kolmannessa jaksossa seurataan, miten hämmästyttäviä asioita eläimet tekevät uuden sukupolven vuoksi.

Animal Super Parents. Tuotanto: BBC, Iso-Britannia, 2015.

BBC:n uusi luontodokumenttisarja tutustuu erikoisiin emoihin ja verrattomiin vanhempiin.
Leijonaemo suojelee poikasiaan. BBC:n uusi luontodokumenttisarja tutustuu erikoisiin emoihin ja verrattomiin vanhempiin. Kuva: Dave Pusey/ Shutterstock 2015 Yle TV1,Avara luonto: Eläinten supervanhemmat
Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.