Hyppää pääsisältöön

Prisma: Kaksosten arvoitus

Brittidokumentissa tutustutaan kaksosten ominaisuuksiin ja elämään.
Millerin kaksoset Christie ja Louise soittavat kitaraa peilikuvana. Brittidokumentissa tutustutaan kaksosten ominaisuuksiin ja elämään. Kuva: Oxford Scientific Films 2015 Yle TV1,Prisma: Kaksosten arvoitus

TV1 keskiviikkona 26.9.2018 klo 19.00 - 19.55, uusinta lauantaina 29.9. klo 14.05 ja tiistaina 2.10. klo 23.50
Areenassa 14 päivää

”Kuin puhuisi itselleen. – Kuin olisi vain yhdet aivot”, kuvailevat elämäänsä identtiset kaksoset Christie ja Louise Miller.

Identtiset kaksoset ovat kiehtovia. He ovat samanlaisia, mutta silti erilaisia. Kaksosten elämä nivoutuu usein yhteen kaikilla elämänalueilla.

Saman DNA:n omaavat kaksoset kehittävät hämmästyttäviä samankaltaisuuksia ja tyrmistyttäviä eroja.

Brittidokumentissa tavataan muun muassa kaksoset Tim ja James Brown sekä 81-vuotiaat Kingstonin kaksoset Peter ja Paul.

Kaksosia syntyy nykyään enemmän kuin aiemmin. Tutkijoita kiinnostavat kaksosuuden erityispiirteet. Se millaista on olla kaksonen, kertoo myös paljon siitä, mitä on olla ihminen.

Secret Life of Twins. Tuotanto: Oxford Scientific Films/ITV, Britannia, 2015.

Brittidokumentissa tutustutaan kaksosten ominaisuuksiin ja elämään.
Kingstonin kaksoset Peter ja Paul. Brittidokumentissa tutustutaan kaksosten ominaisuuksiin ja elämään. Kuva: Oxford Scientific Films 2015 Yle TV1,Prisma: Kaksosten arvoitus
Brittidokumentissa tutustutaan kaksosten ominaisuuksiin ja elämään.
Tim ja James Brown. Brittidokumentissa tutustutaan kaksosten ominaisuuksiin ja elämään. Kuva: Oxford Scientific Films 2015 Yle TV1,Prisma: Kaksosten arvoitus
Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.