Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Myanmarin kuoleman pellot

Amerikkalaisdokumentin (12) salaa kuvattu materiaali ja väkivallan uhrien sekä heidän perheidensä kertomukset paljastavat Myanmarin armeijan osallisuuden julmuuksiin.
Myanmarin armeija on surmannut useita Mumtaz Begumin perheenjäseniä. Mumtaz on raiskattu ja hänen kotinsa on poltettu. Amerikkalaisdokumentin (12) salaa kuvattu materiaali ja väkivallan uhrien sekä heidän perheidensä kertomukset paljastavat Myanmarin armeijan osallisuuden julmuuksiin. Yle TV1,Ulkolinja: Myanmarin kuoleman pellot

TV1 torstaina 27.9.2018 klo 22.00 - 22.55, uusinta sunnuntaina 30.9. klo 22.45
Katsottavissa Areenassa

Rauhannobelisti Aung San Suu Kyinia pidettiin Myanmarin toivona. Maan johtaja on sittemmin joutunut arvostelun kohteeksi rohingya-vähemmistön vainojen takia.

Myanmarin turvallisuusjoukot ovat tappaneet tuhansia rohingya-vähemmistöön kuuluvia kansalaisia sekä raiskanneet naisia ja lapsia. YK on kuvannut tapahtumia kansanmurhaksi.

Amerikkalaisdokumentin (12) salaa kuvattu materiaali ja väkivallan uhrien sekä heidän perheidensä kertomukset paljastavat maan armeijan osallisuuden julmuuksiin. Dokumentti esittää uusia todisteita järjestelmällisestä väkivallasta.

Armeija väittää, että se on vastannut hyökkäyksiin, joita kapinallisryhmä Arakanin rohingyojen pelastusarmeija ARSA oli tehnyt poliisiasemille ja armeijan kohteisiin.

Toimittaja Evan Williams vierailee maailman suurimmalla pakolaisleirillä Bangladeshissa Cox's Bazarin alueella. Pakolaisleirillä asuu kymmeniä tuhansia rohingya-muslimeja, jotka ovat paenneet vainoa kotimaastaan Myanmarista.

Dokumentti tutkii myös Aung San Suu Kyin toimintaa, sillä maan johtaja on johdonmukaisesti torjunut kansainvälisen arvostelun.

Frontline: Myanmar´s Killing Fields. Tuotanto: PBS, Yhdysvallat, 2018.