Hyppää pääsisältöön

Jasper Pääkkönen vakuuttavana rasistina, osa 1: Leijonasydän Areenassa

Näyttelijä Jasper Pääkkösen kansainvälinen läpimurto elokuvassa BlacKkKlansman on ollut yksi tämän vuoden puheenaiheista. Nyt Areenassa ja Kakkosella esitetään Pääkkösen "alkuperäinen rasistirooli", yhtä lailla uskottava Leijonasydän.

Vuonna 2013 ensi-iltaan tullut Leijonasydän on toimiva ja täysin omilla jaloillaan seisova tarina pienen kaupungin uusnatseista, joiden maailmankatsomus joutuu kovaan testiin, kun päähenkilö Teppo rakastuu Sariin, jolla on tummaihoinen poika.

Leffan ajankohtaisuutta ja kiinnostavuutta kasvattaa kuitenkin entisestään se, että ydintekijöiden joukossa on Pääkkösen lisäksi kolme muutakin kansainvälistä suomalaisnimeä, joiden kansainvälinen ura on kovassa nousussa.

Ohjaaja Dome Karukoski työstää Hollywood-elokuvaa fantasiakirjailija J.R.R. Tolkienin elämästä ja Laura Birn on kerännyt runsaasti kehuja keskeisestä osastaan Netflix-uutuus The Innocentsissa. Lisäksi pitkään ulkomailla asunut Peter Franzén on näytellyt Pääkkösen tapaan HBO:n Vikings-sarjassa.

Eikä siinä vielä kaikki, vaan BlacKkKlansmanin ikoninen ohjaaja Spike Lee saapuu tulevana viikonloppuna Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin erikoisvieraaksi. Sen pohjustukseksi ja alati janoamissamme Suomi maailmankartalle -fiiliksissä sopii katsoa vaikka Leijonasydän!

YleX:n haastattelussa Dome Karukoski:

Keskustele

Yle TV2