Hyppää pääsisältöön

Saitko upean luontokuvan vai menikö mestariotoksesi puihin? Lähetä meille upein tai epäonnistunein luontokuvasi

karhu lähikuvassa
karhu lähikuvassa Kuva: Yle/Risto Salovaara karhu

Onnistuitko sössimään vahinkosalamalla vuosisadan luontokuvan? Palkittiinko kuukausien väijyminen upealla otoksella arasta eläimestä? Kaatuiko kamera suohon juuri ratkaisevalla hetkellä? Saitko tallennettua auringonlaskun värit kerrankin kohdilleen?

Luontokuvaus on usein varsin yllätyksellistä, eikä aina voi onnistua. Usein sekä upeaan että kamalaan luontokuvaan liittyy kuitenkin hyvä tarina.

hylkeen pää kaukana merellä
Kuvassahan näkyy hylje. hylkeen pää kaukana merellä Kuva: Yle/Hannamari Vallila meri,Itämeri,hylje-eläimet

Lähetä meille luontokuvasi tai -videosi ja liitä mukaan lyhyt tarina, joka liittyy kuvaan. Esitämme kuvia suorassa lähetyksessä Yle Areenassa lauantaina 6.10. klo 17–18. Lähetyksessä keskustelemme luontokuvauksesta ja annamme monipuolisia vinkkejä kuvaukseen. Kuvauskokemuksistaan kertovat luontokuvaaja, eräopas Eeva Mäkinen, sisällöntuottaja, luontokuvaaja Joonas Linkola ja kuvaaja, biologi Risto Salovaara.

Kuvan voit lähettää meille alla olevalla lomakkeella. Videon voit lähettää meille osoitteeseen yle.luonto@yle.fi.

mennään metsään
mennään metsään Mennään metsään (kampanja)

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Luonto

  • Siperian metsäpalot jatkuvat – miten luonto selviää liekeistä?

    13 miljoonaa hehtaaria metsää on jo palanut tänä vuonna.

    Siperian metsäpaloja ei ole saatu vieläkään hallintaan, vaan ne jatkavat leviämistään. Venäjällä on palanut metsää tämän vuoden aikana jopa 13 miljoonaa hehtaaria. Eläimille ja kasveille metsäpalot merkitsevät dramaattisia muutoksia, joista toipumiseen menee vuosikausia. Pohjoisella pallonpuoliskolla roihuaa tällä hetkellä niin Pohjois-Amerikassa kuin Venäjällä.

  • Majava – metsänomistajan riesa vai ahkera luonnonsuojelija?

    Majavien läsnäolo hyödyttää muita eläimiä.

    Metsiemme uuttera eläininsinööri majava työskentelee ahkerasti luonnon monimuotoisuuden puolesta. Tuore tutkimus paljastaa, että majavalammilla elää lähes kaksi kertaa enemmän nisäkäslajeja kuin tavallisilla metsälammilla. Myös nisäkkäiden yksilömäärä on isompi. Eikä tässä vielä kaikki: majavien läsnäolo hyödyttää kaloja, sammakoita, hyönteisiä ja vesilintuja.