Hyppää pääsisältöön

Battle Beast valittiin kansainvälisen menestyksen kiitoradalle Eurosoniciin: “Metalli on nousemassa taas trendikkäämmäksi”

Battle beast
Battle beast Kuva: Battle Beast promo Battle Beast

Hollannissa järjestettävä Eurosonic-festivaali on näytönpaikka monelle kansainvälistä menestystä tavoittelevalle artistille. Tapahtumassa yhtyeet pääsevät esiintymään musiikkialan toimijoille medioiden edustajista suurten festivaalien järjestäjiin.

Vuosittain Yle ja Music Finland lähettävät festivaaleille yhden “delegaattibändin”, jonka takana seistään ja vientipotentiaaliin uskotaan erityisen paljon. Tänä vuonna avoin maalipaikka syötettiin Battle Beastin lapaan.

Ennen suurta läpimurtoaan Eurosonicista potkua nousukiidolleen ovat hakeneet muun muassa Dua Lipa, Ellie Goulding, Years & Years sekä Suomesta Alma ja Isac Elliot.

Tilaisuus on täydellinen lisäkeikkojen, näkyvyyden ja maailmanlaajuisen läpilyönnin kannalta.

Valinta tuli täysin yllätyksenä

Vuonna 2012 yhtyeeseen liittynyt laulaja Noora Louhimo kertoo olleensa studiolla uuden levyn nauhoituksissa, kun uutiset valinnasta tuli.

Yhtyeen tuottaja Sami Silvennoinen soitti ja kertoi YleX:n haluavan haastattelun Eurosoniciin liittyen.

– Olin ihan että miksi siihen liittyen? Paljastui, että kosketinsoittajamme Janne Björkroth oli unohtanut kertoa valinnasta. Onhan toi ihan tosi hieno homma, Louhimo naurahtaa.

Battle Beast lähtee hakemaan keikalta ensisijaisesti lisää fanikuntaa, kontakteja sekä uusia festivaalikeikkoja ympäri Eurooppaa. Toisaalta jo pelkkä edustusvalintakin on merkittävä noteeraus alan ammattilaisilta.

Vaikka tammikuussa tulevan keikan potissa on potentiaalisesti paljon kyseessä, esiintyminen ei jännitä Louhimoa tavallista keikkaa enemmän.

– Olen aina sitä mieltä, että oli missä tahansa esiintymässä, niin se on aina näytön paikka. Aina mennään näyttämään sitä parasta, mitä meillä on annettavana.

Metallin uusi aalto

Battle Beastin noteeraaminen on hieno asia bändille, mutta samalla koko metalliskenelle, koska Eurosonicissa metallimusiikki ei aiemmin ole ollut kovinkaan edustettua ohjelmistossa.

Louhimo uskookin metallin nousevan jälleen trendikkääksi ja Battle Beastin edustavan uutta suomalaisen metallin aaltoa maailmalla. Samalla hän kuitenkin pitää ajatuksesta, että metallimusiikki on oma marginaalinsa.

– Minusta on hyvä, että metalli on sellaista spesiaalia, valikoitua musiikkia. Se ei välttämättä ole huono asia, että ei ole mainstreamia.

– Tietysti silti kun musiikkibisneksessä ollaan, niin toivotaan, että me tavoitetaan mahdollisimman paljon ihmisiä ja ettei meidän musiikki ole vain hevin kuuntelijoille, vaan yksinkertaisesti hyvää musiikkia kaikille.

Palaset loksahtavat kohdalleen

Battle Beast on juuri studiossa työstämässä viidettä albumiaan. Viikko sitten rummut saatiin nauhoitettua valmiiksi ja tällä hetkellä on lauluosuuksien vuoro.

– Uusi levy tulee ulos maaliskuussa, joten saatetaan ehkä esittää uusia kappaleita jo Eurosonicissa. Päästään siellä promoamaan uutta albumia, eli se tulee kyllä todella hyvään saumaan.

Tuleva albumi on täynnä monipuolista, yhtyeelle ominaista power metallia ja power balladeja.

Tällä hetkellä yhtye keskittyy nauhoittamaan mahdollisimman monta kappaletta, joista parhaimmat voidaan sitten valita lopulta itse albumille. Tavoitteena on yksinkertaisesti, että levy ei jätä kylmäksi.

– Toivon, että se tulee jakamaan yleisöä niin, että on ihmisiä jotka rakastavat ja ihmisiä, jotka vihavat sitä. Kaikista parasta on aiheuttaa fiiliksiä hyvässä tai pahassa – pahinta on, ettei aiheuta minkäänlaista reaktiota.

– YleX:n lukijoille haluaisin lähettää sellaisia terveisiä, että tulkaa käymään keikoilla! Meillä on aina bileet käynnissä ja hyvä fiilis. En malta odottaa, että ihmiset pääsevät kuuntelemaan meidän uusimpia biisejä.

Noora Louhimo kävi Ida Karimaan vieraan Uuden musiikin X:ssä. Radiohaastattelun kokonaisuudessaan voit kuunnella tästä: