Hyppää pääsisältöön

Etsiväpari Shakespeare & Hathaway

Uusi brittisarja Etsiväpari Shakespeare & Hathaway kertoo epäsovinnaisesta työparista.
Brittisarjan päärooleja näyttelevät Mark Benton ja Jo Joyner. Uusi brittisarja Etsiväpari Shakespeare & Hathaway kertoo epäsovinnaisesta työparista. Kuva: BBC 2017 Yle TV1

TV1 maanantaista perjantaihin 28.9. - 11.10.2018 klo 17.10 - 18.00, uusinta seuraavana arkipäivänä klo 10.00
Areenassa 22 päivää

Uusi brittiläinen rikossarja Etsiväpari Shakespeare & Hathaway (7) sijoittuu viehättävään Stratford-upon-Avoniin.

Näytelmäkirjailija William Shakespearen kotikaupungissa vaikuttaa entinen rikosetsivä, nykyinen yksityisetsivä Frank Hathaway (Mark Benton). Yhden miehen firma pyörii kehnonlaisesti ja velkojat kolkuttelevat Hathawayn ovella. Elanto on revittävä kasaan siitä mistä irti saa, mutta joskus onnistaa.

Kepeästä dekkarisarjasta nähdään ensimmäisen tuotantokauden kymmenen jaksoa.

Maksava asiakas!

Yllättäen Hathawayn toimistolle ilmestyy maksava asiakas. Häitään valmisteleva morsian Luella Shakespeare (Jo Joyner) epäilee tulevaa miestään pettämisestä.

Löytävätkö Frank ja apulaisensa, näyttelijäkoulutettu Sebastian Brudenell (Patrick Walshe McBride) todisteita vai kuvitteleeko hysteerinen morsian koko jutun? Epäilyttävä sulhanen murhataan häiden jälkeen, ja teosta epäillään Luellaa.

Nainen haluaa puhdistaa maineensa ja ryhtyy selvittämään juttua Frankin ja Sebastianin kanssa. Kolmikon yhteistyö sujuu niin hyvin, että Frank saakin etsivätoimistoonsa uuden yhtiökumppanin.

Toinenkin kausi tulossa

Tulevissa jaksoissa Frank ja Luella selvittävät muun muassa hoitokodin mysteeriä, hautausurakoitsijan kohtaloa ja tappavaa taikatemppua. Etsivätoimisto pääsee avustamaan poliisiakin, kun Frankin vanha tuttu joutuu vaikeuksiin.

Sarjan muissa rooleissa näyttelevät Melanie Gutteridge, Amber Agar, Tomos Eames, Anthony Adjekum, Asheq Akhtar, Tatsu Carvalho ja Julia Deakin.

Katsojat ja kriitikot Britanniassa hurmannut Etsiväpari Shakespeare & Hathaway saa jatkoa. Tulossa on toinenkin tuotantokausi.

Shakespeare & Hathaway – Private Investigators. Idea ja käsikirjoitus: Paul Matthew Thompson ja Jude Tindall. Tuotanto: BBC, Britannia 2018.

Keskustele