Hyppää pääsisältöön

Midsomerin murhat – brittidekkarin 20. tuotantokausi

Midsomerin murhat -sarjasta on vuorossa jo 20. tuotantokausi!
Klassikkosarjassa nähdään tutut Neil Dudgeon ja Nick Hendrix. Uudena kuolinsyyntutkijana aloittaa Annette Badland. Midsomerin murhat -sarjasta on vuorossa jo 20. tuotantokausi! Kuva: Mark Bourdillon Yle TV1,Midsomerin murhat

TV1 maanantaista perjantaihin 21.8 - 5.9.2019 klo 17.10 - 18.00, uusinta seuraavana arkipäivänä n. klo 12.20, Areenassa

Midsomerin kreivikunnan vehreät maisemat ja viehättävät maalaiskylät ovat tarjonneet murhamysteereitä yli kahdenkymmenen vuoden ajan.

Vuonna 1997 alkanut brittiläinen rikossarja Midsomerin murhat (12) on saavuttanut kunnioitettavan etapin. Vuorossa on juhlavasti 20. tuotantokausi! Suosikkisarjasta uusitaan Ykkösen alkuilloissa peräkkäin 19. ja 20. kausi.

Midsomerin murhien 19. kauden jaksot jatkuvat 10.3.
Midsomerin murhien 19. kauden jaksot jatkuvat 10.3. Kuva: Mark Bourdillon Midsomerin murhat,Yle TV1
Brittiläisestä Midsomerin murhat -sarjasta nähdään jo 20 tuotantokausi!
Brittiläisestä Midsomerin murhat -sarjasta nähdään jo 20 tuotantokausi! Yle TV1,Midsomerin murhat
Midsomerin murhien 19. kauden jaksot jatkuvat 10.3.
Nick Hendrix, Neil Dudgeon, Annette Badland ja Paddy-koira Midsomerin murhien 20. kauden kuvauksissa. Midsomerin murhien 19. kauden jaksot jatkuvat 10.3. Kuva: Mark Bourdillon Midsomerin murhat,Neil Dudgeon,Yle TV1

Uusi kuolinsyyntutkija

Ylikomisario John Barnabyn roolissa jatkaa Suomessakin viime keväänä vieraillut Neil Dudgeon. Barnabyn työparina ahertaa ylikonstaapeli Jamie Winter, jota näyttelee Nick Hendrix. Vaimon Sarah Barnabyn roolissa loistaa Fiona Dolman.

Kuolinsyyntutkijana 20. kaudella aloittaa uusi patologi Fleur Perkins eli näyttelijä Annette Badland.

Vierailevina tähtinä nähdään muun muassa palkittu näyttelijä, monista brittisarjoista tuttu Jason Watkins, Nick Hancock, Jason Merrells, Peter Egan, Jemma Redgrave sekä Huuto syvyydestä -sarjan tanskalaisnäyttelijä Ann Eleonora Jørgensen. Barnabyn perheen lemmikkinä sarjaa sulostuttaa Paddy-koira.

Midsomerin murhien 19. kauden jaksot jatkuvat 10.3.
Betty Barnaby (Isabel Shaw), Sarah Barnaby (Fiona Dolman) ja John Barnaby (Neil Dudgeon). Midsomerin murhien 19. kauden jaksot jatkuvat 10.3. Kuva: Mark Bourdillon Midsomerin murhat,Neil Dudgeon,Yle TV1,Fiona Dolman

Kirottu panimo ja muita mysteereitä

Midsomerin murhat -sarjan aloitustarinassa Barnaby ja Winter tutkivat kirottua olutpanimoa. 1500-luvulla muuan munkki julisti kirouksen luostaripanimon ylle. Nyt, satoja vuosia myöhemmin tapahtuu uusi hirmutyö. Onko munkin henki herännyt kostamaan?

20. kauden muissa tarinoissa selvitellään muun muassa eliittiyhteisöä, jolla on pimeä menneisyys. Sarjakuvafestivaaleillakin tarvitaan poliisia, samoin sirkuksessa ja teurastamossa.

Midsomer Murders. Tuotanto: Bentley Productions, ITV, Britannia 2018. Draamasarjan 20. kausi on esitetty edellisen kerran Ykkösellä 2018.

Näyttelijä Neil Dudgeon kuuluttaja Riikka Warraksen haastattelussa!

Midsomerin murhien tähtinäyttelijä Neil Dudgeon vieraili Suomessa keväällä 2017. Yle-vierailulla näyttelijää haastatteli Ykkösen kuuluttaja Riikka Warras.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.