Hyppää pääsisältöön

Suosikkisarja Korpelan kujanjuoksu jättää jäähyväiset

käsikirjoittaja Heikki Luoma ja käsikirjoittaja-ohjaaja Jukka Mäkinen
vas. Heikki Luoma ja Jukka Mäkinen käsikirjoittaja Heikki Luoma ja käsikirjoittaja-ohjaaja Jukka Mäkinen Jukka Mäkinen,Heikki Luoma

Korpelan kujanjuoksun kolmannen kauden viimeinen jakso julkaistaan sunnuntaina 30.9.2018. Sarja on saavuttanut huippusuosion, jokainen jakso on kerännyt yli 800 000 katsojaa televisiossa. Maalaiskomedioiden ja maaseutudraamojen luojat Heikki Luoma ja Jukka Mäkinen kiittävät uskollisia katsojia kuluneista vuosista.

Sarjalla on ollut ennätysmäärä katsojia alusta alkaen. Syksyllä 2016 aloitusjakso ylitti miljoonan katsojan rajan. Tänä kesänä esitetyt aiemmat kaudet ovat keränneet 200 - 500 000 katsojaa per jakso. Lisäuusintoja ei ole tällä hetkellä tiedossa, mutta arvatenkin Yle Areena ottaa sarjan myöhemmin Toivotut-ohjelmistoonsa. Kolmannen kauden jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa, kukin jakso 30 vuorokautta ensilähetyksestä.

Suositun sarjan lopettaminen herättää aina ihmetystä ja kysymyksiä. Korpelan kujanjuoksua tilattiin alusta alkaen 18 jaksoa. Sarjaa tehtiin neljä vuotta, suunnittelu alkoi vuonna 2014. Maalaiskomedioita ja maaseutudraamoja on tehty kahdenkymmenen vuoden ajan yhteensä yli 60 tuntia. Jukka Mäkinen jäi vuosi sitten eläkkeelle ohjaajan työstä Yleisradiossa. Tähän on hyvä lopettaa.

Tekijäkaksikko Heikki Luoman ja Jukka Mäkisen omat jäähyväissanat yleisölle

"Arvoisat katsojat, olemme perämiehettömänä pariairokaksikkona soutaneet yritysmaailman suossa vuodesta1997 ja pyörittäneet kuvitteellisissa suomalaisissa kunnissa erilaista yritystoimintaa, mm. P.A. Turpeisen asennusyritystä, Tyrisevän sora-ja betoniyrityksiä sekä viimeisimpänä Korpelan korjaamoa ja tunaamoa. Sen sijaan pankkitoiminta ei kuulu vahvuuksiimme, kuten Pirunpellosta hyvin muistetaan. Yksi asia on kuitenkin ollut taattu: katsojamäärät ja katsojauskollisuus.

Vuodesta toiseen olette olleet meidän tukenamme, kun olemme kertoneet ihmisläheisiä tarinoita ja siinä sivussa taistelleet arvokkaina pitämiemme asioiden puolesta fiktion keinoin. Valitettavasti todellisessa elämässä kaikki asiat eivät aina saa onnellista loppua, mutta toivotaan että meitä inspiroinut maaseutu pysyy elävänä!"

Kiitos teille näistä vuosista,

Heikki ja Jukka

Toivotaan että meitä inspiroinut maaseutu pysyy elävänä.― Heikki Luoma ja Jukka Mäkinen

Katso Laura Joutsin ohjaama henkilökuva Jukka Mäkinen maaseutudraaman mestari. Ohjelmassa kerrotaan tarkemmin Luoman ja Mäkisen käsikirjoitusyhteistyöstä, käydään seuraamassa kuvauksia ja kuullaan näyttelijöiden ajatuksia Mäkisen ohjaustyylistä. Lisäksi tutustutaan tähän lempeään ja huumorintajuiseen, musiikkia rakastavaan mieheen yksityishenkilönä.