Hyppää pääsisältöön

Jenny+:n ja Suomen Mielenterveysseuran Mind Pride -kulkue haluaa hälventää mielen sairauksiin ja oireiluun liittyvää stigmaa

Jenny Lehtinen
Näytä vihreää valoa 10.10.! Jenny Lehtinen Kuva: Yle Kuvapalvelu Jenny+

Jenny+ ja Suomen Mielenterveysseura järjestävät Maailman mielenterveyspäivänä 10.10.2018 kaikenlaisten mielten Mind Pride -kulkueen, jolla halutaan poistaa mielen sairauksiin ja oireiluun liittyvää stigmaa. Helsingin Lasipalatsin aukiolla kulkuetta johtavat Jenny Lehtinen ja Saara Sarvas, artistiksi tapahtumaan saapuu Uniikki. Tapahtumassa kuvataan myös materiaalia Jenny+-sarjan viimeisen kauden avausjaksoon.

Joka toinen suomalainen kohtaa elämänsä aikana jonkun mielenterveyden tai käyttäytymisen häiriön: sairastuu masennukseen, ahdistushäiriöön tai syömishäiriöön. Saa diagnoosin adhd tai autismikirjon häiriö - tai elää oireidensa kanssa koskaan saamatta niille nimeä. Mielenterveyden häiriöt koskettavat meitä kaikkia jossain muodossa - oman tai läheisen kokemuksen kautta.

Mind Prideen voi osallistua jokainen näyttämällä vihreää valoa esimerkiksi kotinsa ikkunoissa, yrityksen / työpaikan tiloissa, somessa tunnisteilla #mindpride #vihreaavaloa tai vaikka pukemalla kyseisenä päivänä päälleen vihreää.

Muun muassa Finlandia-talo loistaa vihreänä ja Valotaideryhmä Lux Askola osallistuu vihreällä valokuvalla Haukankalliosta Miten sinä voisit hehkuttaa vihreää valoa Maailman mielenterveyspäivänä?

Mind Pride -kulkue starttaa Helsingin Lasipalatsin aukiolta Amos Rex -museon pihalta keskiviikkona 10.10.2018 klo 18. Kulkuetta johtavat Jenny+:sta tutut Jenny Lehtinen ja Saara Sarvas. Tapahtuman artistivieraana on Uniikki klo 19 Lasipalatsin aukiolla.

Mind Priden järjestävät Mielenterveysseura ja Yle. Tapahtumassa kuvataan materiaalia Jenny+-sarjan kolmannen kauden avausjaksoon.

Mainoskuva Mind Pridesta 10.10. Kuvassa Jenny ja Saara puraisevat samaa omenaa.
Osallistu Mind Prideen 10.10.2018! Mainoskuva Mind Pridesta 10.10. Kuvassa Jenny ja Saara puraisevat samaa omenaa. Kuva: Hans Weckman Jenny+

Näin voit osallistua Mind Prideen 10.10.2018:

Tule mukaan kulkueeseen klo 18-20. Kulkue lähtee Lasipalatsin aukiolta.

Näytä vihreää valoa kotisi ikkunoissa, yrityksesi tiloissa, vaatteillasi missä ikinä kuljetaan.

Osallistu somessa ja näytä vihreää valoa tunnisteilla #mindpride #vihreaavaloa

Jenny Lehtinen ja Saara Sarvas
Jenny+ kolmas tuotantokausi alkaa 29.10.! Jenny Lehtinen ja Saara Sarvas Kuva: Yle Kuvapalvelu Jenny+

Jenny+ - viimeinen kausi porautuu syvälle päänsisäisiin asioihin!

Kultaisella Venlalla palkitun, vaikeita asioita lempeästi esille nostavan ja kehopositiivisuudellaan esimerkiksi nousseen Jenny+:n kolmas ja viimeinen tuotantokausi starttaa Yle TV2:ssa 29.10. klo 21.25!

Kolmannella kaudella mennään entistä syvemmälle mielen sopukoihin ja puhutaan vaikeista aiheista kuten mielenterveysongelmista, normaalin kapeista rajoista, diagnoosien kanssa elämisestä ja ongelmallisesta ruokasuhteesta.

Sielunsiskot Jenny Lehtinen ja Saara Sarvas hyppäävät tunteiden vuoristoradalle, jossa on luvassa äkkijyrkkien mutkien lisäksi huimaa laskua ja hidasta nousua.

Tulevalla kaudella Saara kertoo toiveestaan tulla äidiksi. Hän on jo pari vuotta ollut ilman ehkäisyä, mutta lasta ei ole kuulunut. Hedelmällisyystutkimukset ja lapsettomuuden mahdollisuus avaavat Saarassa yhä lisää kysymyksiä.

Jaksojen aiheet koskettavat meitä kaikkia joko suoraan tai välillisesti. Ystävien kesken Jenny ja Saara nostavat esiin epäkohtia, kyseenalaistavat vallitsevia olosuhteita ja voimaantuvat yhdessä.

Jokaisessa jaksossa kuullaan asiantuntijoiden lisäksi koskettavia kohtaamisia ja herkistymisen hetkiä – ja koska on kyse Jennystä ja Saarasta: samalla myös tikahduttavaa naurua.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Jenny+