Hyppää pääsisältöön

Miikka ”suNny” Kemppi kävi läpi uransa suurimman pettymyksen – useampi huippujoukkue yrittänyt saada suomalaistähteä riveihinsä

Suomalaispelaaja on sitoutunut vielä yli vuodeksi Mousesportsin projektiin, vaikka Lontoon major-turnaus meni täysin penkin alle.

Miikka ”suNny” Kemppi toipuu parhaillaan CS:GO-uransa pahimmasta pettymyksestä. 24-vuotias suomalainen lähti kovin tavoittein vuoden toiseen major-turnaukseen Lontoossa, mutta kolme perättäistä tappiota lopettivat Mousesportsin pelit jo ennen finaalivaihetta.

Kemppi oli laittanut kaiken peliin vuoden suurinta turnausta ajatellen, kun harjoitustunteja kertyi lähes ennätyksellinen määrä.

Olin meidän joukkueesta ainut, joka tavallaan edes kävi serverillä.― Miikka "suNny" Kemppi

– Olin meidän joukkueesta ainut, joka tavallaan edes kävi serverillä. Tappioiden jälkeen olin tosi vihainen, kun muilla ei ollut tarpeeksi tunteja. Mietin hetken jo, että mitä helvettiä minä täällä teen, Kemppi kertoo Ylelle.

– Onneksi pidimme heti tiimipalaverin ja sitten meni paremmin. Olemme kuitenkin viisi sormea nyrkissä, yhdessä voitamme tai häviämme. En ikinä syytä muita siitä, että häviämme.

Mousesportsin kriisi ehti kyteä jo pidemmän aikaa. Alkuvuoden hurja turnaustahti ja kesän pelaajavaihdos näkyivät karusti major-turnauksen karsintavaiheessa, jossa kolmesta ottelusta tuli yhtä monta tappiota.

– Olimme ainoa joukkue, joka kävi kaikissa ykköstason turnauksissa. Muut opettelivat pelityylimme, emmekä ehtineet keksiä ja harjoitella uusia juttuja, kun olimme koko ajan jossain.

Puolalainen Janusz ”Snax” Pogorzelski korvasi kesäkuun lopussa slovakialaisen Martin "STYKO" Stykin, mikä entisestään vaikeutti Mousesportsin valmistautumista suurturnaukseen.

– Viimeiset pari kuukautta meitä kantoi se, että olemme niin hyviä pelaajina yksilöinä. Pelaajan vaihtaminen tuhosi tavallaan koko sen rakenteen, jota olimme harjoitelleet. Snax on tosi hyvä pelaaja, mutta vaihdos näytti, mitä käy jos emme harjoittele.

Nopeasti tuntemattomasta suomalaisesta suurjoukkueiden tähtäimeen

Kempin nousu tuntemattomasta suomalaisesta maailman huipulle on ollut nopea ja suoraviivainen. Kemppi jätti logistiikka-alan päivätyön peliuran tieltä vasta vuonna 2016 siirtyessään ENCE:n riveihin.

Suomen kärkiorganisaatiossa Kemppi ei kauaa viihtynyt, kun jo vuoden 2017 alussa hän siirtyi PENTA Sportsiin ja sieltä puoli vuotta myöhemmin Mousesportsiin.

Tälläkin hetkellä useampi CS:GO:n kärkijoukkueista on kiinnostunut Kempistä, joka sai viimeisimmän tarjouksensa juuri Lontoon major-pettymyksen aikoihin.

– Yksi on aika tuore juttu, mutta pari muuta kyselyä oli jo aiemmin tänä vuonna. Kolmeen tosi hyvään joukkueeseen minut haluttaisiin, mutta olen sysännyt nuo ajatukset sivuun. Se on tämä joukkue nykyisen sopimukseni loppuun todennäköisesti.

Mousesportsin Robin "ropz" Kool ja Miikka "suNny" Kemppi.
Mousesportsin Robin "ropz" Kool ja Miikka "suNny" Kemppi. Mousesportsin Robin "ropz" Kool ja Miikka "suNny" Kemppi. Kuva: Rapa Media Counter-Strike: Global Offensive,Miikka Kemppi

Kempillä on nykyistä sopimustaan ”yli vuosi” jäljellä, eikä Mousesports ymmärrettävästi halua luopua joukkueensa kulmakivestä. Kunnianhimoinen Kemppi on myös sitoutunut saksalaisen organisaation projektiin, josta hän tienaa eri arvioiden mukaan useita satoja tuhansia euroja vuodessa.

– Aiemmin tänä vuonna kävimme maailman kakkosena ja voitimme kaksi isoa turnausta peräkkäin. Olimme nytkin monessa tapahtumassa neljän parhaan joukossa, niin ei ole mitään syytä vaihtaa.

– Minulla on vain yksi tavoite CS-uralta: olla maailman paras. Ennen sitä en todennäköisesti lopeta, kun tiedän olevani joskus maailman parhaassa joukkueessa. Jos se ei ole Mousesports, niin sitten se on seuraava joukkueeni.

Seuraavaksi Kemppi ja Mousesports astelevat lavalle ESL One -turnauksessa New Yorkissa 29. syyskuuta alkaen. Lontoon major-turnauksen loppuvaihetta voi seurata Yle Areenassa ja viikonloppuna TV2:ssa.

Lue lisää:

"Major on aina major": CS:GO-vuoden tärkein ja suurin turnaus pelataan Lontoon Wembleyllä – Yle näyttää taistelun miljoonapotista suorana

Nämä kahdeksan joukkuetta taistelevat Lontoon majorin voitosta

Suomen kärkijoukkue jäi täpärästi ulos Lontoon majorista – tulevaisuudessa systeemi muuttuu: "Pystymme pelaamaan sillä tasolla"