Hyppää pääsisältöön

Nuori Morse – suosikkisarjan viides kausi

Nuori Morse -sarjasta on vuorossa uusi viides kausi.
Shaun Evans ja Roger Allam nähdään klassikkodekkarin päärooleissa. Nuori Morse -sarjasta on vuorossa uusi viides kausi. Kuva: iTV Yle TV1,Nuori Morse,Shaun Evans,Roger Allam

TV1 lauantaisin 29.9. - 3.11.2018 klo 22.00 - 23.30
Areenassa 30 päivää

Lahjakkaan poliisin Endeavour Morsen tarina jatkuu viidennen tuotantokauden jaksoin. Vuoteen 1968 sijoittuvasta suosikkisarjasta Nuori Morse (12) on luvassa kuusi uutta, puhuttelevaa tarinaa.

Omaperäisenä etsivänä jatkaa kiitetty näyttelijä Shaun Evans. Viidennellä kaudella Morse on nyt tuore ylikonstaapeli ja joutuu keskelle poliisin organisaatiomuutosta.

Nuori Morse -sarjasta nähdään uusi viides tuotantokausi.
Nuori Morse -sarjasta nähdään uusi viides tuotantokausi. Kuva: iTV Yle TV1,Nuori Morse,Shaun Evans,Roger Allam

Kylmät tuulet puhaltavat

Hippiliikkeen rakkauden kesä 1967 on muisto vain. Britanniassa puhaltavat kylmät tuulet. Rotusyrjintä nousee otsikoihin, järjestäytynyt rikollisuus voimistaa otettaan ja saa yhä raaempia piirteitä.

Tummia pilviä kasaantuu myös Morsen ammatilliseen ja henkilökohtaiseen elämään. Ylennys tuo mukanaan kiusallista vastuuta, ja Joan Thursday (Sara Vickers) palaa takaisin Oxfordiin.

Poliisivoimissa muutoksia

Britannian poliisivoimat on rajun muutoksen kourissa. Cowleyn asema on vasaran alla, kilpailu ja epävarmuus poliisin toiminnan tulevaisuudesta painaa monia.

Rikoskomisario Fred Thursday (Roger Allam) ei ole ollenkaan varma, onko hän valmis taipumaan uusiin kuvioihin. Ajatus eläkkeelle siirtymisestä miellyttäisi erityisesti Win-rouvaa (Caroline O'Neill).

Nuori Morse -sarjasta nähdään uusi viides tuotantokausi.
Konstaapeli George Fancy (Lewis Peek), rikoskomisario Fred Thursday (Roger Allam) ja ylikonstaapeli Endeavour Morse (Shaun Evans). Nuori Morse -sarjasta nähdään uusi viides tuotantokausi. Kuva: Jonathan Ford Yle TV1,Nuori Morse

Asemalle täydennystä

Asemalle saadaan myös täydennystä kun joukkoon liittyy uusi konstaapeli George Fancy. Roolin näyttelee Poldarkista tuttu Lewis Peek.

Viidennellä kaudella jatkavat tutut hahmot ylikomisario Reginald Bright (Anton Lesser), konstaapeli Shirley Trewlove (Dakota Blue Richards), rikosylikonstaapeli Jim Strange (Sean Rigby), tohtori Max DeBryn (James Bradshaw) ja Oxford Mailin päätoimittaja Dorothea Frazil (Abigail Thaw).

Sarjan faneja ilahduttaa tieto siitä, että Nuoreen Morseen on tulossa kuudeskin kausi!

Endeavour. Idea ja käsikirjoitus: Colin Dexterin luomiin hahmoihin nojautuen Russell Lewis. Musiikki: Barrington Pheloung. Tuotanto: Mammoth Screen, ITV, 2018.

Keskustele