Hyppää pääsisältöön

"Selviytyjät Soini": Noin viikon studio sote-immuniteetin ja vaalibudjetin kimpussa

Kriisiapua satiirinälkään! Harkinta ja pidättyvyys olisivat paikallaan monessakin tapauksessa, kuten Suomen ulkoministerin toiminnassa, mutta Noin viikon studion äärelle voi käydä samalla kahlitsemattomalla innolla kuin laivaristeilyn buffettiin.

"Abortin vastustamisen Jethro Rostedt", ulkoministeri Timo Soini sai perjantaina hallitukselta luottamuslauseen äänin 100-60 ja niinpä Sinisen tulevaisuuden vahva mies jatkaa virassaan. Siitä huolimatta kannattaa katsastaa, millaista satiiria äänestykseen johtaneista tapahtumista sai irti.

Kestävän parisuhteen salaisuus on löytää joku, joka puhuu sinusta samalla herkkyydellä kuin Sampo Terho ajoneuvoveron alentamisesta.― Eeva Vekki, Noin viikon studio

Viikon puheenaiheisiin on kuulunut myös istuvan valtioneuvoston viimeinen budjetti. Maaliin vietävänä on muitakin isoja asioita kuin El paquete de sote. Hallituksen kokoonpanon tuntien ei liene yllätys, että jotkut haluavat jemmata hynää, toiset taas jyvää. Mutta mikä on Moisniemen moikkaus? Entä millainen on ultimaattinen kokoomuspurilainen ja maistuuko se tylsimmän pizzan tapaan pefletiltä?

On lisäksi olemassa eräs niin tärkeä asia, että siihen kannattaa kysyä näkemystä mm. opettajilta, viljelijöiltä, ulkoilujärjestö Suomen Ladulta, avaruustutkijalta ja kirjailija Juha Itkoselta. Muttei kuitenkaan taloustieteilijä Heikki Pursiaiselta, sillä hänellä on ihan riittävästi ihmettelemistä siilo-käsitteen kanssa...

Katso tuore, Petteri Orpon vastustamattomalla musiikkinumerolla terästetty Noin viikon studio Areenasta! Pikauusinnat Kakkosella 21.9. klo 20.30 ja 23.9. klo 21.10.

Yle TV2