Jokamies, jokanainen, jokahenkilö! Kiitos, kun käytit oikeuttasi mennä metsään ja merkitsit käyntisi Mennään metsään -laskuriin kahden viikon ajan. Kampanja on päättynyt.
Tahdonilmauksemme jokamiehenoikeuksien suojelemiseksi on tärkeä, sillä Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle pääsevät vain ne perinteet, joita kansalaiset aidosti käyttävät ja arvostavat. Jokainen luontokäynti on merkityksellinen! Mitä ovat jokamiehenoikeudet ja miksi luontokäyntejä halutaan laskea?
Mennään metsään -laskuriin merkittiin kahdessa viikossa 775 996 käyntiä!
Missä on metsäilty eniten
Voit tulostaa tästä itsellesi Mennään metsään -diplomin (pdf-tiedosto)
Laskurin tuloksesta puhutaan suorassa Mennään metsään -juhlalähetyksessä – tietysti metsässä – sunnuntaina 7.10.2018 TV1 klo 18.15–20.30. Missä kunnassa on eniten metsäkäyntejä asukaslukuun suhteutettuna? Kuinka paljon kampanjassa kerättiin yhteensä luontokäyntejä? Kahden viikon aikana kerätyt käynnit kunnittain tilanteen näet tämän artikkelin lopusta.
Suomalaisten jokamiehenoikeuksien viemistä Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle vetää Suomen Latu, ja hankkeen taakse kerätään laaja suomalaisten ja pohjoismaisten luontojärjestöjen joukko.
Mennään metsään -laskurin takana ovat Ylen ja Suomen Ladun lisäksi Metsähallitus, WWF Suomi, Suomen luonnonsuojeluliitto, Suomen Partiolaiset, Suomen ympäristökeskus SYKE, BirdLife Suomi. Suomen Metsästäjäliitto, Finlands Svenska Idrottsförbund, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Natur och Miljö ja Viherympäristöliitto.
Luontokäynnit kunnittain suhteutettuna asukaslukuun
Voit järjestää tietoja sarakeotsikoista.
Jos taulukko ei näy lataa sivu uudelleen.