Hyppää pääsisältöön

Kiitos kun merkitsit metsäkäyntisi Mennään metsään -laskuriin – suojelit näin jokamiehenoikeuksia!

Mennään metsään -laskurin kiitoskuva. Laskurissa 775 996 luontokäyntiä.
Luontotoimittajat Minna Pyykkö, Markku Sipi ja Minttu Heimovirta Evolla 7.10.2018. Mennään metsään -laskurin kiitoskuva. Laskurissa 775 996 luontokäyntiä. Kuva: Sara Vertanen Mennään metsään (kampanja)

Jokamies, jokanainen, jokahenkilö! Kiitos, kun käytit oikeuttasi mennä metsään ja merkitsit käyntisi Mennään metsään -laskuriin kahden viikon ajan. Kampanja on päättynyt.

Tahdonilmauksemme jokamiehenoikeuksien suojelemiseksi on tärkeä, sillä Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle pääsevät vain ne perinteet, joita kansalaiset aidosti käyttävät ja arvostavat. Jokainen luontokäynti on merkityksellinen! Mitä ovat jokamiehenoikeudet ja miksi luontokäyntejä halutaan laskea?

Mennään metsään -laskuriin merkittiin kahdessa viikossa 775 996 käyntiä!

Missä on metsäilty eniten

Voit tulostaa tästä itsellesi Mennään metsään -diplomin (pdf-tiedosto)

Laskurin tuloksesta puhutaan suorassa Mennään metsään -juhlalähetyksessä – tietysti metsässä – sunnuntaina 7.10.2018 TV1 klo 18.15–20.30. Missä kunnassa on eniten metsäkäyntejä asukaslukuun suhteutettuna? Kuinka paljon kampanjassa kerättiin yhteensä luontokäyntejä? Kahden viikon aikana kerätyt käynnit kunnittain tilanteen näet tämän artikkelin lopusta.

Suomalaisten jokamiehenoikeuksien viemistä Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle vetää Suomen Latu, ja hankkeen taakse kerätään laaja suomalaisten ja pohjoismaisten luontojärjestöjen joukko.

Mennään metsään -laskurin takana ovat Ylen ja Suomen Ladun lisäksi Metsähallitus, WWF Suomi, Suomen luonnonsuojeluliitto, Suomen Partiolaiset, Suomen ympäristökeskus SYKE, BirdLife Suomi. Suomen Metsästäjäliitto, Finlands Svenska Idrottsförbund, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Natur och Miljö ja Viherympäristöliitto.

TOP 5 KUNNAT 7.10.2018. METSÄKÄYNTIEN MÄÄRÄ / 1000 ASUKASTA
1. Sievi 1527
2. Pelkosenniemi 1447
3. Rautavaara 1156
4. Savukoski 894
5. Kolari 802

Luontokäynnit kunnittain suhteutettuna asukaslukuun

Voit järjestää tietoja sarakeotsikoista.

Jos taulukko ei näy lataa sivu uudelleen.