Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Tasemummot – vanhukset pörssiyhtiöiden pelinappuloina

Vanhuksista on tullut pörssiyhtiöiden pelinappuloita Suomen sote-miljardien uusjaossa.
Anna Määttänen asuu Tohmajärvellä. Vanhuksista on tullut pörssiyhtiöiden pelinappuloita Suomen sote-miljardien uusjaossa. Yle TV1,Dokumenttiprojekti: Tasemummot

TV1 lauantaina 12.12.2020 klo 13.30 - 14.30, uusinta perjantaina 18.12. klo 12.35, Areenassa

Vanhuksista on tullut pörssiyhtiöiden pelinappuloita Suomen sote-miljardien uusjaossa. Hoitosopimukset ovat kaupan ja ne kiinnostavat myös ulkomaisia yhtiöitä. Sopimuksista on tullut kultahippuja ja yritykset käyttävät ikäihmisiä taseiden kohentamiseen.

Tässä kultaryntäyksessä pörssiyhtiöt eivät ole viivytelleet.

Miltä tämä tuntuu itäsuomalaisen vanhuksen näkökulmasta? Mitä tapahtuu, kun pieni, kodinomainen hoivakoti ajetaan umpikujaan ja vanhus sijoitetaan suurempaan laitokseen. Mikä on sopiva hinta dementiapotilaasta?

Erkki Määttäsen ohjaama dokumentti on kuvattu pääosin Tohmajärvellä ikäihmisten palveluyksiköissä.

Tuotanto: Yle, 2018. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran heinäkuussa 2020.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.