Hyppää pääsisältöön

Haluatko auttaa? Ole #miespaikallaan – yhdessä vietetty aika auttaa estämään toimettomuutta ja syrjäytymistä

Mieskaverit-toimintaa.
Mieskaverit-toimintaa. Kuva: Antti Vettenranta Docventures

Nuorten syrjäytymisestä ja toimettomuudesta puhutaan paljon. Aikuisen läsnäolo ja mielipiteet voivat auttaa montaa lasta ja nuorta välttämään pahimmat sudenkuopat elämässä.

Monelta lapselta puuttuu miehen malli. Viime vuonna julkaistun opinnäytetyön mukaan monille lapsille miehen mallin saaminen elämään voi olla todella tärkeässä roolissa: mieskaveritoiminta rikastuttaa lapsen elämää, tuo siihen uudenlaista sisältöä ja vaikuttaa muutenkin myönteisesti lapsen elämään ja kehitykseen.

Lapsia, jotka haluaisivat mieskaverin on runsaasti, mieskavereita taas ei. Mieskaverit kaipaavat lisää vapaaehtoisia.

Tämähän kuulostaa siltä, että on toiminnan aika! Docventuresin Riku ja Tunna haastavatkin nyt miehet mukaan vapaaehtoistoimintaan.

Mies, lähde mukaan!

Nimensä mukaisesti toiminta perustuu kaveruuteen, yhdessä vietettyyn aikaan ja keskusteluihin. Aikuinen saa mahdollisuuden katsoa maailmaa lapsen tai nuoren silmin ja tehdä asioita, joita ei ehkä muuten tekisi. Tällä hetkellä mieskaveritoimintaa on Uudellamaalla, Kuopiossa, Oulussa, Päijät-Hämeessä, Tampereella, Turussa ja Vaasassa.

Nuorten kavereiksi kaivataan ihan tavallisia jamppoja, erilaisista asioista kiinnostuneita miehiä.

– Mieskaveriksi sopii tavallinen, turvallinen ja luotettava mies. Iällä, ulkonäöllä, kansalaisuudella, ammatilla tai muilla henkilökohtaisilla ominaisuuksilla ei ole merkitystä. Tarkoituksena ei ole vahvistaa yleisiä käsityksiä miehistä, vaan jokainen mies voi tulla mukaan sellaisena miehenä kuin on, kerrotaan Mieskavereista.

Syttyikö kipinä? Tästä linkistä pääset mukaan:

Mieskaverit: Lähde mukaan mieskaveritoimintaan!

Uusimmat sisällöt - Docventures