Hyppää pääsisältöön

Historia: Mussolinin viimeiset päivät

Historia-dokumentti Mussolinin viimeisistä päivistä.
Mussolinin muistoristi Giulinon kylässä Pohjois-Italiassa. Diktaattori ammuttiin Villa Belmonte -nimisen kartanon edustalla. Historia-dokumentti Mussolinin viimeisistä päivistä. Yle TV1,Historia: Mussolinin viimeiset päivät

TV1 maanantaina 1.10. klo 19.00 - 19.55, uusinta sunnuntaina 7.10. klo 11.15
Katsottavissa Areenassa

Fasismi päättyi milanolaisella aukiolla dramaattisesti 29.4.1945. Benito Mussolini, hänen rakastajattarensa Clara Petacci ja useita il Ducen ministereitä oli teloitettu edellisenä iltana kolmen päivän pakomatkan päätteeksi. Nyt kymmenen ruumista oli julkisesti nähtävillä.

Sama väkijoukko, joka häpäisi aukiolla Italian diktaattorin ruumiin, oli palvonut häntä yli 20 vuotta.

Il Ducen hahmo kangertelee yhä italailaisten muistoissa. Diktaattorin kuolemaan liittyy salamyhkäisyyttä. Ranskalainen dokumentti (12) selvittää, minkälaiset tapahtumat johtivat hallitsijan väkivaltaiseen kuolemaan. Miten Mussolini vietti viimeiset päivänsä?

Mussolini's Last Days. Les trois morts de Mussolini. Ohjaaja: Emmanuelle Nobécourt. Tuotanto: Flach Film Production/France Television, Ranska, 2017.