Hyppää pääsisältöön

Prisma: Totuus lihasta – Voiko syödä lihaa ja pysyä terveenä?

Prisma-dokumentti selvittää, voiko lihaa syödä ja kuinka paljon.
Vihanneskauppias Chris Bavin syö mielellään lihaa. Prisma-dokumentti selvittää, voiko lihaa syödä ja kuinka paljon. Kuva: BBC 2016 Yle TV1,Prisma: Totuus lihasta

TV1 keskiviikkona 3.10.2018 klo 19.00 - 19.55, uusinta lauantaina 6.10. klo 14.05 ja tiistaina 9.10. klo 23.55
Areenassa 14 päivää

Tuoretta vai jalosteena? Punaista vai valkoista? Miten lihaan pitäisi suhtautua?

Monien lihatuotteiden vaarallisuudesta on puhuttu kauan. Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan lihansyönti voi aiheuttaa syöpää. Tutkimusten mukaan se liittyy myös sydäntauteihin.

Miten huolissaan lihasta pitäisi olla? Mikä lihassa on pahaa ja mikä on hyvää? Minkä verran lihaa pitäisi syödä ja mitä kannattaa välttää?

Brittiläinen Chris Bavin on ammatiltaan vihanneskauppias, mutta hän syö mielellään lihaa. Chris haluaa selvittää, voiko hän syödä lihaa ja pysyä silti terveenä.

BBC:n dokumentissa 40 vapaaehtoista osallistuu kokeeseen, jossa selvitetään, mikä määrä lihaa on hyväksi.

Chris laittaa tutkijoiden kanssa lihaa mikroskooppiin ja tutkii sitä aivan uusin tavoin. Dokumentissa paljastetaan myös vähärasvainen liha, joka ei edes maksa paljon. Samalla saadaan vinkki, jolla voi alentaa lihajalosteiden aiheuttamia terveysriskejä.

The Truth About Meat. Tuotanto: BBC, Iso-Britannia, 2016.

Keskustele