Hyppää pääsisältöön

Kaksi, mistä sietäisi

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko
Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen ajatusten miljoonalaatikko

Kaksi, mistä sietäisi

Ainkin ennen vanhaan yksi ”poliisin langettamista” rangaistuksista oli nuhteleminen. Siis että polisii nuhteli sitä, kerta oli töppöillyt hän. Että mitä vasten nuin teit, ja että yada yada yada. Ja toinen siinä kuuntelee kaula punoittaen, ja häpeää, ja parantaa tapansa. Niin heti tulee mieleen pari sellaista, joita olisi pitänyt tai pitäisi nuhdella, poliisimiehen sitä.

Ekaksi tulee mieleen iskias-hermon keksijä. Mikä sairas mieli sillä!

Tässä yhtenä päivänä olin työpöydän ääressä. ja istuin ergonomittain, enkä kyttyrässä. Vaan kaikkien direktiivien mukaisesti ja reippaasti istuin. Mutta pelastiko se, muka mitään!

Oikealla puolellani oli kaukana paperiarkki jota tarvitsin. En noussut ylös, vaan kierryin keskiselästä oikealle, ja kurotin ottmaan paperin. Jasitten kierryin paperi kädessä takaisin tuijottaakseni taas tietokoneen ruutua kuin mureena.

Niin silloin tuli sähkö-isku! Suoraan iskiashermoon! (Varmaan juuri siitä iskusta se koko hermon nimi.) Kuitengin. Sanoin rauhallisesti, että perkele. Ja menin suoraan pakastekaapille ja otin kylmäpussin. Hinkkasin hevosgeeliä tai mitä linimenttiä itsen nahkaan, sittä riensin jääpakkauksen kanssa sänkyyn, kuutiotyyny polvien alla, polvet 90 asteen kulmassa.

Luulin, että sillä menee ohi. (Kun tavallinen selkähomma menee sillä ohi, kunhan tekee nuo toimet heti.)

Hah että olisi mennyt sillä ohi iskias!

Pakko oli käydä lääkärissä, vaikka justiin kipeänähän lääkäriin on hankalinta mennä.

Terveenä sen kuin pinttelee lääkäriin, tai hyppy-juoksee sinne kuin pienet koulutytöt, silleen että saman puolen jalka osuu aina kaksi kertaa peräkkäin maahan. (Rytmi on joku sellainen että Tii-di, taa-da, tii-di, taa-da...Va-sen, Oi-kee, Va-sen, Oi-kee)

Hyppyjuokseeko iskiaassa läkäriin, että Tii-di, taa-da? Ei hyppyjuokse!

Lääkäriin ei iskiaassa kivutta pääsisi muuten kuin jos joku petauspatjalla vetäisi. Ja kun ei vetäjiä mistään ilmesty, joutuu ahtautumaan kivu ja itkun kanssa jonkinmoiseen kulkuneuvoon, ja siitä ulos kivun ja itkun kanssa, ja sitten koko ahtautumis-homma on vielä edessä uudestaan takaisin päin, ja apteekissa jos seisot, niin alkaa heti tehdä mieli istua, ja jos yrittät istua, niin tuntuu, että olisikin parempi seistä (Rinse and repeat.)

Lääkkeitä joutuu syömään niin paljon, että pelottaa että pamahtaa maha, tai maksa tai molemmat. Toinen lääkesortti kun on pahaksi mahalle, ja toinen maksalle. Niin valitse sitten siitä! Paitsi että ei voi edes valita, kun kivun takia tarttee molempia lääkkeitä, pakkauskaupalla.

Kyllä olisi nuhtelun ansainnut mokoman iskias-hermon keksijä! Minkä riesan teki jo pelkästään Suomen kansalle se sika.

Vui kun ei olisi keksinyt sitä se!

Sitten, toinen nuhtelu-aihe.

Hyvää hyvyyttäni ennen sitä iskiasta ajelin autolla yhtenä lauvantaipäivänä, ja osuin lähelle Lounais-Suomea, Huittisten huitteille.

Olin jatellut katsella nähtävyyksiä, ja näinkin siellä Suomen pisimmän riippusillan. (Missähän mahtaa olla Suomen lyhin riippusilta?)

On kait tulossa käyttökieltoon se silta, kun ei valitettavasti ole varaa korjauttaa sitä. Niin nyt oli viimeisiä mahdollisuuksia hyppeä sillä sillalla ja rytkyttää sitä vimmatusti omalla painolla.

Ja hyppelin, rytkytin, ja hienosti unduloi se silta ja mutkuili, kunnes en enää jaksanyt hyppeä, kerta tuli liian hiki ja sitten menin takaisin autoon ja join magnesium-vettä ja jatkoin seudun tutkimista nelipyöräisitse.

Ympäri ajellessani koetin katsella onko mitä muita nähtävyyksiä, ja oli Kokemäenjoki, ja hieno suisto sillä. En onneksi suistunut, vaan jatkui ajelu rauhallisissa merkeissä. Ja silloin!

Silloin näin hienon nähtävyys-mainoskyltin! (Laitan siitä kuvan tähän alle.)

Oikealle osoittava tieopaste: Nanhia
Nanhia muka. Oikealle osoittava tieopaste: Nanhia Kuva: MK MMXVIII tienviitat,opasteet,Nanhia,syksy

Nanhia.

Nanhia! Innosta puhkuen käännyin kyltin osoittamaan suuntaan, sillä en ole koskaan ennen nähnyt nanhia.

Mutta voi.

Vaikka kiertelin audolla, ja vielä jalkaisinkin, en nähnyt nanhia missään. En yhden yhtä. Kyltistä huolimatta ei niitä voinut turisti nähdä, vaikka oli justiin niiden takia sinne hankkiutunut. Ei nanhen nahta missään! Tyhjin toimin ja apein mielin ajoin sieltä pois.

Kyllä pitäisi poliisin nuhdella semmoisia, jotka tuolla tavalla harhauttavat matkailijaa, joka tuntee itsensä tyhmäksi ja petetyksi kuin Suomen kansa esim. just näinä aikoina.
(Jokatoisessa huushollissa ainakin jollain paha mieli jostain, jota ei ole aiheuttanut se itse. Niin onko muka hyvä tilanne sellainen. Ei ole! *Naur* että olisi!)

Että on sitä kyllä välillä aikamoinen sietäminen monien itsillä. Sääliksi käy, jo ihan oman itsenkin puolesta.

Saati sitten monten.

Kommentit
 • Hankkisinko penin, huvikseen?

  Peni, ei peniä, vai jokin muu, miettii Markus Kajo

  Jos on tarpeeksi karkeaa juuttikangasta tapetit ja katto, kissa voi kiivetä vaikka kattoon ja tarkkailla tilannetta sieltä ylös-alaisin kuin lepakko (viroksi nahkhiir).

 • (T)EHOSTUSTA

  Naistehostamis - tie maalliseen paratiisiin.

  Moneen asiaan miehiä tarvitaankin. Nuolemaan pikkuleipätaikinan kaavin, milloin lapsia ei ole käytettävissä, ja katsomaan, onko Taistelevat metsot, Ryöstö seraljista tai Rammstein seinällä suorassa.

Uusimmat sisällöt - Näkökulmat

 • Hankkisinko penin, huvikseen?

  Peni, ei peniä, vai jokin muu, miettii Markus Kajo

  Jos on tarpeeksi karkeaa juuttikangasta tapetit ja katto, kissa voi kiivetä vaikka kattoon ja tarkkailla tilannetta sieltä ylös-alaisin kuin lepakko (viroksi nahkhiir).

 • (T)EHOSTUSTA

  Naistehostamis - tie maalliseen paratiisiin.

  Moneen asiaan miehiä tarvitaankin. Nuolemaan pikkuleipätaikinan kaavin, milloin lapsia ei ole käytettävissä, ja katsomaan, onko Taistelevat metsot, Ryöstö seraljista tai Rammstein seinällä suorassa.

 • Matkakertomuksia - Osa I/V - Matkakuume

  Tähän sai kirjoittaa vain 60 merkkiä. Epistä! 60 on liian vä

  Monesti ilahdun pienestä minä. Esim. sähkömiehen jäljiltä kun on jäänyt millin pituisia eri värisiä johdonkatkileita, niin minusta ovat ne niin kauneita ja ilahduttavia, että voisin sirotella ne kaura-spelttipuuron päälle ja syödä huomenpuuroni seassa..

 • Testaa itsesi, oletko liian normaali!

  Täytyy tunnustaa joskus nettitestautuneeni.

  Uskon, että jotakuinkin terve ihminen tietää riittävän tarkkaan, millainen on, ja ei ole. Lisäksi ystävät ja viholliset auttavat ihmistä näkemään oman kuvansa paremmin. Minkä tautta sitä sitten pitää tukea kapitalistin klikkausrahastoa klikkaamalla jotain testiä netissä?

 • Kaksi, mistä sietäisi

  Nuhtelun ansaitsijia (2 kpl.)

  Ainkin ennen vanhaan yksi ”poliisin langettamista” rangaistuksista oli nuhteleminen. Siis että polisii nuhteli sitä, kerta oli töppöillyt hän. Että mitä vasten nuin teit, ja että yada yada yada. Ja toinen siinä kuuntelee kaula punoittaen, ja häpeää, ja parantaa tapansa!

 • Ilom päivä!

  Hyviäkin asioita tapahtuu, sentään.

  Lienen kertonut kissasta, joka asuu kotini lähistöllä, viettää usein aikaa kerrostaloasuntonsa saunan avoimen ikkunan ikkunalaudalla ja katselee minua, kun talsin kotea kohti. Ja lienen kertonut, että pitkään aikaa ei ole näkynyt sitä kissaa..