Hyppää pääsisältöön

SuomiLOVEn uusi juontaja Mikko Kuustonen – ”Kunnioitus on kaiken rakkauden ydin”

Kuvassa Mikko Kuustonen
SuomiLOVEn uusi juontaja Mikko Kuustonen Kuvassa Mikko Kuustonen Kuva: Kuva: Antti Mikkola, Warner Bros Mikko Kuustonen,SuomiLOVE

Hurmaava hymy nousee Mikko Kuustosen kasvoille, kun hän alkaa kertoa tuoreesta pestistään SuomiLOVEn juontajana. Ohjelmaa yhdessä Jenni Pääskysaaren kanssa vetävä Kuustonen on juontajaparin mukaan juuri oikea mies pestiin.

”Mikko on äärimmäisen kokenut ihmisten kanssa, nähnyt paljon ja elänyt jo monta elämää. Hänessä yhdistyy SuomiLOVEn henki: iloa ja kuplivaa hurmosta ja silti tieto siitä, että elämä on ainutkertainen ja arvokas asia”, Pääskysaari sanoo.

Kuustonen naurahtaa kuvaukselle.

”Kauniisti sanottu hyvältä ystävältä. SuomiLOVEn kaltaisessa ohjelmassa minun ja Jennin välinen ystävyys voi auttaa ymmärtämään ja olemaan läsnä ihmisten tarinoiden äärellä”, Mikko sanoo.

Kuvassa Jenni Pääskysaari ja Mikko Kuustonen
SuomiLOVEa juontavat Jenni Pääskysaari ja Mikko Kuustonen Kuvassa Jenni Pääskysaari ja Mikko Kuustonen Kuva: Kuva: Antti Mikkola, Warner Bros Jenni Pääskysaari,Mikko Kuustonen,SuomiLOVE

Kuustonen on nyt ensimmäistä kertaa mukana SuomiLOVEssa – tavallaan. Hän oli mukana sarjan ihkaensimmäisen jakson kuvauksissa ja rakentamassa ohjelman ideaa. Tuolloin muut kiireet kuitenkin estivät juontajaa hyppäämästä mukaan.

”Siksi olen seurannut ohjelmaa erityisellä rakkaudella ja koenkin tulevani nyt luontevasti mukaan. Se ei huolestuta”, Kuustonen kertoo lämpimästi hymyillen.

Ihmiselämän ytimessä

SuomiLOVEssa rakkautta käsitellään monipuolisesti. Se voi olla tarina parisuhteesta, ystävyydestä tai vaikkapa fanittamisesta. Kuustonen kertoo SuomiLOVEssa kirkastuvan juuri ystävyyden merkitys elämässä.

”Parhaimmillaan tämä ohjelma auttaa ymmärtämään rakkautta ja sen koko olemusta. Romantiikka on elämän eliksiiri, mutta ystävyys on peruskivi: se pitää meidät elossa. Yksin ei kukaan selviä, en minä ainakaan olisi selvinnyt”, Kuustonen pohtii.

”SuomiLOVEssa näkyy monien sukupolvien tarinat ja kohtaamiset, jotka eivät ole pelkkää pehmeää nostalgiaa - niissä ollaan ihmisten elämän ytimessä. Kaikessa rakkaudessa on kyse pyytettömästä, toisen ihmisen äärelle pysähtymisestä. Siitä alkaa aito hyväksyminen. Syvä kunnioitus on kaikessa rakkaudessa se juju.”

SuomiLOVE tunnetaan ohjelmana, joka saa kivikasvotkin kyyneliin. Tulevan kauden tarinat ovat Kuustosen mukaan pysäyttäviä kokemuksia ja tilanteita, joiden ääressä ei voi olla liikuttumatta. Mutta miten herkkä hän itse on kyynelehtimään?

”Murenen helposti ja olen siitä kiitollinen. Hauraus on inhimillistä voimaa. Kunnioitan myös suunnattomasti SuomiLOVEn tarinankertojia, heidän kauttaan aukeaa olennaisia ikkunoita elämään.”

Teksti: Janita Suojanen

Lisää ohjelmasta