Hyppää pääsisältöön

Uusi valoteos ohjaa Ylen Pasilan pääsisäänkäynnille

Ylen Mediatalon pääsisäänkäynti iltavalaistuksessa.
Ylen Mediatalon pääsisäänkäynti iltavalaistuksessa. Ylen Mediatalon pääsisäänkäynti iltavalaistuksessa. Kuva: Hannu Iso-Oja / Yle Yle,Mediatalo,pääsisäänkäynti

Ylen pääsisäänkäynti Pasilassa sai uuden taideteoksen. Yhdessä enemmän -teoksen on suunnitellut valosuunnittelija Mia Erlin WSP Design Studiosta ja toteuttanut Riku Sourama Sun Effectsiltä.

Yhdessä enemmän -teoksen konsepti perustuu ajatukseen Ylen ja yleisöjen vuorovaikutuksesta. Valoteos muodostuu rakennuksen seinään upotetuista sadoista LED-valoista ja muuttaa iltahämärässä julkisivun eläväksi ja viestiväksi valopinnaksi”, kuvailee valosuunnittelija Mia Erlin.

Ylen pääsisäänkäynti on vuoden 2017 alusta saakka ollut Mediatalossa Uutiskadulla. Rakennuksen julkisivun valoteos toivottaa Yleen saapuvat vieraat tervetulleiksi ja auttaa löytämään pääsisäänkäynnin. Viime vuosina Mediatalon ympärille on rakennettu runsaasti asuintaloja ja rakentaminen jatkuu edelleen.

Aiemmin Ylen pääsisäänkäynti oli Isossa Pajassa, joka toimii nykyisin VR:n pääkonttorina.

“Mediatalon harmaaseen julkisivuun toteutettiin tyylikäs valoteos. Se saa pääsisäänkäynnin erottumaan alueen muista rakennuksista ja johdattaa ihmisten kulkua. Valoteos toistaa yhtiön ilmettä ja värejä sekä kestää aikaa”, sanoo Ylen toimitilapäällikkö Matti Uotinen.

Yhdessä enemmän -valoteos elää valon määrän mukaan ja vaihtaa muotoaan. Illalla valot himmenevät, jotta teos olisi kaikille iloksi eikä häiritsisi lähialueen asukkaita.

“Suunnitelmissa on myös Ylen alueen linkkitornin valaisu. Kaukaa tunnistettava 146 metriä korkea linkkitorni on erinomainen maamerkki ja sen valaisu opastaisi ihmisiä Ylen Pasilan alueelle myös matkan päästä”, sanoo Matti Uotinen.