Hyppää pääsisältöön

Ylen toimittaja Sisko Loikkanen palkittiin tiedonjulkistamisesta

Toimittaja Sisko Loikkanen.
Toimittaja Sisko Loikkanen. Kuva: Johanna Kannasmaa / Yle Tiedeykkönen,sisko loikkanen

Tiedetoimittaja Sisko Loikkanen sai valtion tiedonjulkistamisen palkinnon.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi 26.9. vuoden tiedonjulkistamisen valtionpalkinnot.

Ylen Luovissa sisällöissä työskentelevä Sisko Loikkanen palkittiin asiantuntevana ja monimutkaisia aiheita valaisevana tiedetoimittajana. Erityistä kiitosta hän saa Tiedeykkönen-ohjelmasta.

“Diplomi-insinööri Sisko Loikkanen on pitkän linjan tiedetoimittaja, jonka työssä yhdistyvät intohimo ja asiantuntemus”, todetaan palkintoperusteluissa.

“Loikkanen on avannut tieteen saloja monipuolisesti radiokuuntelijoille vuodesta 1991 lähtien. Hän myös opettanut, työskennellyt Suomen Akatemiassa ja kirjoittanut tieteestä, mutta ennen kaikkea hänen äänensä on tullut tutuksi Yle Radio 1:n Tiedeykkösestä. Sisko Loikkasen matkassa yleisö on päässyt ihailemaan milloin kuukauden tähtitaivasta, milloin tutustumaan kvanttitietokoneeseen. Loikkanen on kertonut vaikeistakin kemian ja fysiikan ilmiöistä ymmärrettävästi”, kiitetään palkintoperusteissa.

Sisko Loikkasen tiedetoimittajuudessa on raadin mukaan annos hyvää kansanvalistushenkeä ja kykyä kertoa monimutkaisista tiedeilmiöistä yleistajuisesti.

Tiedonjulkistamisen palkinnot myönnetään vuosittain merkittävästä ajankohtaisesta tai esimerkillisestä ja pitkäjänteisestä tiedonjulkistamistyöstä. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen jakoi palkinnot ja esitykset palkittavista teki tiedonjulkistamisen neuvottelukunta. Palkinto täyttää tänä vuonna 50 vuotta.