Hyppää pääsisältöön

Löytyykö tosirakkaus tosi-tv:stä? Ensitreffit alttarilla -pari ja Bachelor-finalisti kertovat

Tiina ja Samuel Svahnström ja Kaisa Koivuniemi hymyilevät.
Tiina ja Samuel Svahnström ja Kaisa Koivuniemi ovat etsineet rakkautta tosi-tv:ssä. Tiina ja Samuel Svahnström ja Kaisa Koivuniemi hymyilevät. Kuva: Yle tosi-tv,rakkaus,parisuhde,Ensitreffit alttarilla,Bachelor Suomi

Tiina ja Samuel Svahnströmin järjestetty avioliitto onnistui Ensitreffit alttarilla -ohjelman kautta. Kaisa Koivuniemi jäi kakkoseksi Suomen Bachelorissa, mutta hän on elämäänsä tyytyväinen. Sitä oikeaa on etsitty tosi-tv-ohjelmissa Napakympin alusta (1985) asti, ja innokkaita yrittäjiä on riittänyt.

Tänä keväänä esitetyssä Bachelor Suomi -ohjelmassa 18 sinkkunaista kilpaili poikamiehen suosiosta. Kaisa Koivuniemi oli yksi naisista, miksi ihmeessä?

– Elämässä oli vähän tylsää, hän nauraa.

Koivuniemi kaipasi elämäänsä muutosta ennen kuin täyttäisi 30 vuotta, ja ystävät yllyttivät lähettämään hakemuksen. Kuvauksissa Etelä-Afrikasta hän omaksi yllätyksekseen ihastui aidosti. Ohjelman teema, jokaista naisjoukon askelta seuraavat kamerat ja ylellinen ympäristö antoivat tunteelle pontta.

– Se tuntui luontevalta siinä tilanteessa. Kyllä se aitoa oli. Aitoa mutta pinnallista, koska se tunne hävisikin niin helposti, hän analysoi nyt.

Muut kilpailijat yksi toisensa jälkeen karsiutuivat, ja lopulta naisia oli jäljellä kaksi. Koivuniemi jäi toiseksi, mutta ei kadu osallistumistaan. Hän on iloitsee hienosta matkakokemuksesta ja siitä, että toinen finalisti, Janette ja poikamies-Joni löysivät toisensa.

Tutustuminen alkoi ilman iskurepliikkiä – sanalla “Tahdon”

Samuel ja Tiina Svahnström katsoivat toisiaan silmiin ensi kertaa vihkikirkossaan kesällä 2016. Avioliitto järjestettiin heidän puolestaan mutta heidän omasta toiveestaan, ja järjestelyn takana olivat Ensitreffit alttarilla -ohjelman asiantuntijat.

He eivät pidä itseään erityisen rohkeina, vaikka päättivätkin etsiä rakkauden kohdetta julkisesti. Tiina Svahnströmin mielestä rohkeutta on sekin, että uskaltaa lähteä yökerhoon ja tutustua siellä uutteen ihmiseen.

Samuel Svahnströmin mielestä Ensitreffit alttarille teki tutustumisen yökerhoa helpommaksi.

– Tässä ei tarvinnut tehdä aloitetta itse, ei tarvinnut iskurepliikkiä. Olimme molemmat tosissamme ja halusimme samaa asiaa. Piti vain luottaa, että asiantuntijat olivat tehneet työnsä hyvin, hän sanoo Radio Suomen haastattelussa.

Olimme molemmat tosissamme ja halusimme samaa asiaa.

Asiantuntijoiden työ kantoi hedelmää. Svahnströmit ihastuivat toistensa ulkonäköön jo alttarilla, huumori osoittautui samanlaiseksi ja häämatkalla paljastui, että arvotkin osuivat yksiin. Pariskunta on ollut nyt naimisissa kaksi ja puoli vuotta.

Katsojat näkivät myös siloiteltua totuutta

Samuel Svahnström kietoo kätensä vaimonsa vyötärölle, kun heitä valokuvataan. Radiostudiossa he jakavat puheenvuoroja toisilleen. Kaisa Koivuniemi kehuu, että jo tv-ohjelmassa pariskunnasta huokui rauha.

Avioparin mukaan ohjelman näyttämiä tunteita ja tapahtumia ei oltu käsikirjoitettu, vaan tuttu kuvausryhmä seurasi heidän aitoa elämäänsä vihkimisen jälkeen. Televisiossa nähty lopputulos oli joissain kohdin kuitenkin vain osatotuus. Samuel Svahnströmistä välittyi mielikuva kärsivällisenä miehenä.

– Olen huomattavan äkkipikainen ja ärsyynnyn helposti. En ole niin lehmänhermoinen kuin ohjelmassa. Se oli minun kannaltani todella suotuisasti leikattu, hän tunnustaa nauraen.

Tiina Svahnströmin ärtymisiä oli jätetty lopulliseen versioon, mutta se ei häntä haittaa. Ohjelmassa hän esimerkiksi hermostuu miehelleen kesken tapetoinnin, kun vettä läikkyy lattialle.

– Annoin tulla ulos myös huonot hetket. En koe, että esitin mitään.

Rakkauteen kuuluvat rehellisyys, luottamus ja yhteiset arvot

Julkisuus on osa osallistumista tosi-tv-formaattiin. Koivuniemi kertoo käyneensä uteliaisuuttaan lukemassa keskustelupalstoja. Jotkut kommenteista olivat ilkeitä, mutta ne eivät häntä hetkauttaneet.

Svahnströmit olivat etukäteen perusteellisesti miettineet tahoillaan paitsi mahdollisia suhteen kompastuskiviä, myös julkisuutta ja sen tuomia paineita. Välillä heistä tuntui, että julkisuuden vuoksi on onnistuttava. Nettikirjoitusten ja lehtiotsikoiden he katsovat kertovan enemmän kirjoittajasta kuin heistä.

Kaisa Koivuniemi elää onnellisena avoliitossa ja uskoo rakkauteen. Kaikki kolme sanovat hyvän parisuhteen perustuvan rehellisyyteen, luottamukseen ja yhteisin arvoihin.

– Arvostan sitä, että pelataan samalla puolella kenttää. Silloinkin, kun ollaan eri mieltä asioista, ei pelata eri puolella verkkoa, Tiina Svahnström kiteyttää.Kuuntele keskustelu kokonaisuudessaan Areenassa. Toimittajina Paula Jokimies ja Markus Turunen.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi