Hyppää pääsisältöön

Löytyykö tosirakkaus tosi-tv:stä? Ensitreffit alttarilla -pari ja Bachelor-finalisti kertovat

Tiina ja Samuel Svahnström ja Kaisa Koivuniemi hymyilevät.
Tiina ja Samuel Svahnström ja Kaisa Koivuniemi ovat etsineet rakkautta tosi-tv:ssä. Tiina ja Samuel Svahnström ja Kaisa Koivuniemi hymyilevät. Kuva: Yle tosi-tv,rakkaus,parisuhde,Ensitreffit alttarilla,Bachelor Suomi

Tiina ja Samuel Svahnströmin järjestetty avioliitto onnistui Ensitreffit alttarilla -ohjelman kautta. Kaisa Koivuniemi jäi kakkoseksi Suomen Bachelorissa, mutta hän on elämäänsä tyytyväinen. Sitä oikeaa on etsitty tosi-tv-ohjelmissa Napakympin alusta (1985) asti, ja innokkaita yrittäjiä on riittänyt.

Tänä keväänä esitetyssä Bachelor Suomi -ohjelmassa 18 sinkkunaista kilpaili poikamiehen suosiosta. Kaisa Koivuniemi oli yksi naisista, miksi ihmeessä?

– Elämässä oli vähän tylsää, hän nauraa.

Koivuniemi kaipasi elämäänsä muutosta ennen kuin täyttäisi 30 vuotta, ja ystävät yllyttivät lähettämään hakemuksen. Kuvauksissa Etelä-Afrikasta hän omaksi yllätyksekseen ihastui aidosti. Ohjelman teema, jokaista naisjoukon askelta seuraavat kamerat ja ylellinen ympäristö antoivat tunteelle pontta.

– Se tuntui luontevalta siinä tilanteessa. Kyllä se aitoa oli. Aitoa mutta pinnallista, koska se tunne hävisikin niin helposti, hän analysoi nyt.

Muut kilpailijat yksi toisensa jälkeen karsiutuivat, ja lopulta naisia oli jäljellä kaksi. Koivuniemi jäi toiseksi, mutta ei kadu osallistumistaan. Hän on iloitsee hienosta matkakokemuksesta ja siitä, että toinen finalisti, Janette ja poikamies-Joni löysivät toisensa.

Tutustuminen alkoi ilman iskurepliikkiä – sanalla “Tahdon”

Samuel ja Tiina Svahnström katsoivat toisiaan silmiin ensi kertaa vihkikirkossaan kesällä 2016. Avioliitto järjestettiin heidän puolestaan mutta heidän omasta toiveestaan, ja järjestelyn takana olivat Ensitreffit alttarilla -ohjelman asiantuntijat.

He eivät pidä itseään erityisen rohkeina, vaikka päättivätkin etsiä rakkauden kohdetta julkisesti. Tiina Svahnströmin mielestä rohkeutta on sekin, että uskaltaa lähteä yökerhoon ja tutustua siellä uutteen ihmiseen.

Samuel Svahnströmin mielestä Ensitreffit alttarille teki tutustumisen yökerhoa helpommaksi.

– Tässä ei tarvinnut tehdä aloitetta itse, ei tarvinnut iskurepliikkiä. Olimme molemmat tosissamme ja halusimme samaa asiaa. Piti vain luottaa, että asiantuntijat olivat tehneet työnsä hyvin, hän sanoo Radio Suomen haastattelussa.

Olimme molemmat tosissamme ja halusimme samaa asiaa.

Asiantuntijoiden työ kantoi hedelmää. Svahnströmit ihastuivat toistensa ulkonäköön jo alttarilla, huumori osoittautui samanlaiseksi ja häämatkalla paljastui, että arvotkin osuivat yksiin. Pariskunta on ollut nyt naimisissa kaksi ja puoli vuotta.

Katsojat näkivät myös siloiteltua totuutta

Samuel Svahnström kietoo kätensä vaimonsa vyötärölle, kun heitä valokuvataan. Radiostudiossa he jakavat puheenvuoroja toisilleen. Kaisa Koivuniemi kehuu, että jo tv-ohjelmassa pariskunnasta huokui rauha.

Avioparin mukaan ohjelman näyttämiä tunteita ja tapahtumia ei oltu käsikirjoitettu, vaan tuttu kuvausryhmä seurasi heidän aitoa elämäänsä vihkimisen jälkeen. Televisiossa nähty lopputulos oli joissain kohdin kuitenkin vain osatotuus. Samuel Svahnströmistä välittyi mielikuva kärsivällisenä miehenä.

– Olen huomattavan äkkipikainen ja ärsyynnyn helposti. En ole niin lehmänhermoinen kuin ohjelmassa. Se oli minun kannaltani todella suotuisasti leikattu, hän tunnustaa nauraen.

Tiina Svahnströmin ärtymisiä oli jätetty lopulliseen versioon, mutta se ei häntä haittaa. Ohjelmassa hän esimerkiksi hermostuu miehelleen kesken tapetoinnin, kun vettä läikkyy lattialle.

– Annoin tulla ulos myös huonot hetket. En koe, että esitin mitään.

Rakkauteen kuuluvat rehellisyys, luottamus ja yhteiset arvot

Julkisuus on osa osallistumista tosi-tv-formaattiin. Koivuniemi kertoo käyneensä uteliaisuuttaan lukemassa keskustelupalstoja. Jotkut kommenteista olivat ilkeitä, mutta ne eivät häntä hetkauttaneet.

Svahnströmit olivat etukäteen perusteellisesti miettineet tahoillaan paitsi mahdollisia suhteen kompastuskiviä, myös julkisuutta ja sen tuomia paineita. Välillä heistä tuntui, että julkisuuden vuoksi on onnistuttava. Nettikirjoitusten ja lehtiotsikoiden he katsovat kertovan enemmän kirjoittajasta kuin heistä.

Kaisa Koivuniemi elää onnellisena avoliitossa ja uskoo rakkauteen. Kaikki kolme sanovat hyvän parisuhteen perustuvan rehellisyyteen, luottamukseen ja yhteisin arvoihin.

– Arvostan sitä, että pelataan samalla puolella kenttää. Silloinkin, kun ollaan eri mieltä asioista, ei pelata eri puolella verkkoa, Tiina Svahnström kiteyttää.Kuuntele keskustelu kokonaisuudessaan Areenassa. Toimittajina Paula Jokimies ja Markus Turunen.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi

 • Karoliina Luodon lapsi kuoli heti synnyttyään – nyt äiti auttaa muita ymmärtämään miltä lapsen menettäminen tuntuu

  Lapsen kuolema on monelle vieras ja tuntematon asia.

  Myöhäisen keskenmenon kokeneille vanhemmille kokemus hahmottuu odotetun ja rakastetun lapsen menettämisenä, eikä termi usein tunnu sopivalta kuvaamaan menetyksen vakavuutta ja vaikutusta. Karoliina Luoto perusti internetisivuston, johon on koottu tietoa myöhäisestä keskenmenosta vertaistueksi lapsensa menettäneille ja avuksi surevan läheisille kuoleman kohtaamiseen.

 • J. Karjalainen ei ymmärrä, miksi aina pitäisi uudistua

  Rakkaus ja musiikki eivät asu sydämessä vaan aivoissa!

  61-vuotias J. Karjalainen on kertonut tarinoita musiikillaan 1980-luvun alusta lähtien. Hittinikkari kertoo, että tuoreen levyn synnyttämisessa apuna olivat perinteiset keinot kuten muistivihko. Albumin nimibiisi, Sä kuljetat mua, sai alkunsa oikeastaan jo 1960-luvulla, kun radiossa soi pelottava iskelmä.

 • Syksy on suuren hapatuksen aikaa

  Hapattaminen on edullinen säilöntätapa.

  Hapansäilöntä on uudelleen elpynyt säilöntätapa. Eniten hapattamalla säilötään edelleenkin kaalia, mutta myös muiden kasvisten ja muun muassa sienten hapattaminen on nostanut viime vuosina suosiotaan.

 • Ilmastonmuutosrokkia pelottomasti runttaa Toivo Susi - Euroopan syvimmässä kaivoskuilussa äänitetty kappale ponnahti pinnalle Levylautakunnassa

  Alman ja Sannin uutuudet Levylautakunnan kuuntelussa.

  Enemmän kuin ajankohtainen on Toivo Suden uusi kappale. Vaikka teksti on täysin tätä päivää, kappale ei musiikillisesti ole ajan orja. Monta muutakin ajatonta ja historian tunnustavaa biisiä käytiin läpi Levylautakunnassa, jossa viikon uutuuksia kuuntelivat Yona, Pasi Ruohonen ja Susanna Vainiola.

 • Parhaimmillaan vauvaharrastus voi piristää aikuisenkin arkea – juttuseura lieventää äitien ja isien yksinäisyyttä

  Yhdessä tekeminen ja lepo tärkeitä harrastamisessa.

  Pitääkö vauvan tai taaperon harrastaa? Parhaimmillaan vauvan harrastukset piristävät aikuisenkin arkea, mutta pahimmillaan ne kuormittavat jo valmiiksi haasteellista vauva-aikaa. Riittääkö vauvalle täysi vatsa, lämmin syli ja vanhemman seura? Vastaajina ovat Väestöliiton vanhemmuustiimin esimies, psykologi Suvi Laru ja MLL:n suunnittelija Tuulikki Matero.

 • Pelle Miljoona Oy on edelleen yhtä kuuma kuin moottoritie muinoin

  Jukka Takalo ja Timo Koivusalo Levylautakunnan vieraina

  Keskusteluun nousevat nuoruuden sankarit, kierrätyksen tärkeys ja Haukiputaan kotibileiden tytöt, kun ruoditaan uutta musiikkia. Jotenkin raikaalta kuulostaa se, kun vanha bändi on säilyttänyt soundinsa. Ja se, kun muusikko kertoo tarinansa eleettömän rauhallisesti. Levyuutuuksia kuuntelemassa muusikko Jukka Takalo ja elokuvaohjaaja Timo Koivusalo sekä toimittaja Marko Gustafsson.

 • Mitä sinä tiedät Egotripistä?

  Tietovisa - aiheena Egotrippi.

  Mitä sinä tiedät Egotripistä? Seuraavassa on liuta kysymyksiä Egotrip yhtyeestä, jonka kaksi jäsentä eli Knipi ja Mikki Kauste olivat Olga Ketosen vieraana Radio Suomen iltaohjelmassa. Kaikki vastaukset kysymysiin löytyvät Olgan tekemästä haastattelusta. Oletko sinä Egotrippi tietouden: hevari, keskari vai höyhen?

 • Pyörämatkailua ja matkapyöriä

  Pyöräily kasvattaa suosiota - tarjolla mahtavia reittejä.

  On tieteellisesti todistettu, että pyöräily on ympäristöystävällistä, se edistää ihmisten terveyttä ja antaa mahdollisuuden liikkua itsenäisesti pidempiä matkoja kuin jalan. Nämä tosiasiat ovat nostaneet pyöräilyn suosiota viime vuosina ja vaikuttaneet myös siihen, että pyörät ovat kehittyneet huimasti. Peruspyörä on edelleen hyvin pitkälle samanlainen kuluväline kuin 1800 luvun lopulla, mutta polkemisen keveys ja sitä myötä kasvanut nopeus luo polkupyörälle vielä lisää monikäyttöisyyttä, niin harrastus- kuin arkikäytössäkin.

 • Uusi musiikki on vanhoista aineista leivottu - Sam Huberin Prince-pastissi toimii

  Club for Five -yhtyeestä Eeppi Ursin ja Tuukka Haapaniemi

  Joku ammentaa estetiikkansa Motownista ja discosta, toisilla johtolankana 1960-luvun viihdemusiikki tai princemäinen funk. Monta vanhoista laareista ammentavaa uutuuskappaletta on esillä Levylautakunnassa. Viikon levyuutuuksia kuuntelemassa Club for Five -yhtyeestä Eeppi Ursin ja Tuukka Haapaniemi sekä musiikkitoimittaja Josper Knutas.